Bosbessen cakejes

Soms wil je jezelf gewoon even verwennen en dan bak je bosbessen cakejes. Ik in ieder geval. Eigenlijk is ieder baksel met bosbessen goed, want ik ben dol op die kleine friszoete besjes. Deze cakejes heb je in een handomdraai gemaakt. Ze zijn lekker fris door de toevoeging van yoghurt en een vleugje citroen en worden nog feestelijker als je er van die schattige, kleine bakvormpjes voor gebruikt. Dus krijg je onverwachts bezoek, schuif ze dan een uur van tevoren in de oven en je hebt een heerlijke traktatie bij de koffie. Of thee.

Wat je nodig hebt voor 9-12 cakejes

Aantal cakejes is afhankelijk van hoe groot of klein je bakvormpjes zijn. Ik gebruik zelf altijd siliconen bakvormpjes, maar je kunt ook papieren vormpjes gebruiken die je in een muffin bakblik zet.
– 200gr bloem
– 1tl bakpoeder
– snufje zout
– 150gr zachte boter
– 150gr fijne suiker
– 3 scharreleieren
– 50gr Griekse yoghurt
– rasp van 1/2 citroen
– 150gr blauwe bessen

Bosbessen_cakejes_2

Wat je gaat doen

Verwarm de oven voor op 175 graden en vet je vormpjes in met bakspray of boter.

Meng in een kom de bloem, bakpoeder en zout door elkaar. In een andere kom klop je boter los samen met de suiker totdat het mengsel bleek gaat zien. Klop de eieren los en schep deze samen met de yoghurt en citroenrasp door het botermengsel. Daarna schep je de bloem erdoor totdat alles goed vermengd is. Als laatste schep je de blauwe bessen erdoor.

Verdeel je beslag over de vormpjes. Zorg dat ieder vormpje maximaal voor 3/4 is gevuld, want de boel gaat nog opstijgen. Schuif je vormpjes in de oven en bak ze in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Als je een satéprikker in een cakeje steekt en deze komt er droog uit dan zijn ze klaar.

Je kunt de bosbessen cakejes een paar dagen bewaren, mits bewaard in een goed afgesloten bak of blik.

Bosbessen_cakejes_3

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Bosbessen cakejes”

  1. Hoi Francesca.
    Ik ga ze straks maken, zien er heerlijk uit en lijken me fris door de yoghurt en citroen!
    In je recept staat wel een foutje; je mengt boter met de suiker! nu staat er met boter.
    Succes ! groet Saskia

Reacties zijn gesloten.