Broccolisoep met zalm en pijnboompitten

Broccolisoep maak je heel makkelijk zelf door de hele broccoli te koken, met stronk dus. Zo gooi je ook nog eens niets weg. De smaak van broccoli combineert in deze soep heerlijk met de gerookte zalm en pijnboompitten. Je eet deze soep als lunch of lichte avondmaaltijd. Hij vult erg goed dus je hebt er verder niets bij nodig.

Wat je nodig hebt voor circa 1,2 liter soep

– 1 ui, gesnipperd
– 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
– olijfolie
– 1tl gemalen venkelzaad
– 500gr broccoli, grof gehakt (inclusief stronk)
– 1 liter kippenbouillon
– 1tl gedroogde dragon
– 30gr pijnboompitten
– peper
– zout
– 200gr zalmsnippers (van de visboer)
– belegen kaas, geraspt

broccolisoep-met-zalm-en-pijnboompitten-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 15 minuten / Wachttijd: 20 minuten

Verhit een grote soeppan en bak de ui en bleekselderij in 2 eetlepels olijfolie. Voeg na 2 minuten het venkelzaad toe en bak 1 minuut mee. Roer de broccoli erdoor en bak ook 1 minuut mee.

Schenk de kippenbouillon erbij en roer de dragon erdoor. Laat 20 minuten zacht pruttelen met de deksel half op de pan. Rooster in de tussentijd de pijnboompitten in een kleine koekenpan zonder vet.

Als de broccoli gaar is, pureer je de soep helemaal fijn met een staafmixer. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Serveer de soep in kommetjes met zalmsnippers, geroosterde pijnboompitten en geraspte kaas.

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

De laatste Eetkalenders
nu voor slechts € 14,95 incl. verzendkosten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Broccolisoep met zalm en pijnboompitten”

  1. Jaaaa eindelijk een broccolisoep waarvan ik denk, die kan ik maken (ben niet zo’n keukenprinses, al houd ik wel graag de schijn op voor de buitenwereld hihi).
    Ik houd niet van zalm, dus die gaat er niet in en ik kan er een lekkere boterham met oude kaas bij eten voor de koolhydraten. TOP! Dankjewel!!

  2. Hi meissie!! Top soepje! Ga vd maken. Wij hebben ook heel wat koolhydraten geschrapt. Sinds vorige week alles omgegooid! Omdat ik soms toch gewoon een broodje wil eten, eet ik nu zuurdesem brood met speltmeel. Toch erg lekker!!! Nog ideeën daarover? Vervanging voor brood. Tarwe eten wij liever zo min,mogelijk xx

  3. Mmmmm, ja gaat gemaakt worden. Lekker weer eens iets anders.
    Voor mijn vegaburgertje hier zal ik hem met groentebouillon doen ;-).

  4. Het is een heerlijke soep. Ik had alleen niet het venkelzaad en dragonkruid in huis, deed echter voor mij geen afbreuk aan de soep. Het lijkt me ook lekker om deze met stukjes paling erin te eten en de geraspte kaas dan ook weg te laten. Dit ga ik morgen uit proberen. Wat denk jij daarvan Francesca? Ben benieuwd.