Broodje geitenkaas met paprika, shiitake en rucola

[vc_row][vc_column][vc_column_text] Ik ben dol op broodjes met kaas. Een gewone donkerbruine boterham met oude kaas, een witte boterham met boter en jonge kaas en een pistoletje met zachte geitenkaas, honing en walnoten gaat er ook met liefde in. Vandaag is het tijd om de plakken jong belegen geitenkaas in het …

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Ik ben dol op broodjes met kaas. Een gewone donkerbruine boterham met oude kaas, een witte boterham met boter en jonge kaas en een pistoletje met zachte geitenkaas, honing en walnoten gaat er ook met liefde in. Vandaag is het tijd om de plakken jong belegen geitenkaas in het zonnetje te zetten.

Deze hebben een milde smaak en doen het goed op een bruin broodje met honing, maar je kunt er nog veel meer mee. Ik heb namelijk een recept gemaakt voor een heerlijk broodje geitenkaas met geroosterde paprika, shiitake en rucola. Een super combi en ultiem recept om in het weekend van te genieten of voor te bereiden zodat je ‘m de volgende dag mee kunt nemen naar kantoor.

Voordat we beginnen: hoe rooster je paprika?

In het recept gebruik ik geroosterde paprika. Die kun je in pot kopen of zelf maken. Dat laatste adviseer ik jullie, al was het alleen maar voor de geweldige geur waarmee je huis zich vult als ze in de oven staan. Het is heel simpel om te maken, je hebt er alleen even de tijd voor nodig. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd ze in vieren. Leg de stukken met de bolle kant naar boven op bakpapier. Kwast daarna de stukken in met een beetje olijfolie, strooi er eventueel nog een snufje zeezout over en zet het bakblik in de oven. Rooster ze in ongeveer 40 minuten gaar en bruin op 200 graden.

Doe de stukken daarna gelijk in een plastic zak en sluit deze af. Na een minuut of 15 kun je heel gemakkelijk de velletjes eraf trekken en is je geroosterde paprika klaar.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”recepten”][vc_column][vc_column_text]

Wat je nodig hebt voor 4 broodjes

– 4 harde broodjes (bijvoorbeeld ciabatta broodjes om af te bakken)
– 150 gr shiitake
– 1 sjalot
– olijfolie extra vergine
– zwarte peper
– zeezout
– plakjes geroosterde paprika (kan ook met verschillende kleuren)
– flinke hand rucola
– (4 plakjes) jong belegen geitenkaas[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”862538″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”wtd”][vc_column][vc_column_text]

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 20 minuten

1. Bak je broodjes af in de oven volgens de aanwijzing op de verpakking.

2. Snijd de shiitake in dikke plakken en snipper de sjalot. Verwarm een koekenpan en fruit hierin de sjalot in een eetlepel olijfolie totdat deze glazig wordt. Schep de shiitake erdoor en bak deze een minuut of 5 aan totdat ze zacht worden, maar nog wel een bite hebben. Breng op smaak met peper en zout.

3. Snijd je broodje door en smeer beide binnenkanten in met een beetje olijfolie. Beleg het broodje met rucola, een plak geitenkaas, plakjes geroosterde paprika en een flinke eetlepel gebakken shiitake. Eindig met de andere helft van het broodje en geniet.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca