Ik ben dol op broodjes met kaas. Een gewone donkerbruine boterham met oude kaas, een witte boterham met boter en jonge kaas en een pistoletje met zachte geitenkaas, honing en walnoten gaat er ook met liefde in. Vandaag is het tijd om de plakken jong belegen geitenkaas in het zonnetje te zetten.
Deze hebben een milde smaak en doen het goed op een bruin broodje met honing, maar je kunt er nog veel meer mee. Ik heb namelijk een recept gemaakt voor een heerlijk broodje geitenkaas met geroosterde paprika, shiitake en rucola. Een super combi en ultiem recept om in het weekend van te genieten of voor te bereiden zodat je ‘m de volgende dag mee kunt nemen naar kantoor.
Voordat we beginnen: hoe rooster je paprika?
In het recept gebruik ik geroosterde paprika. Die kun je in pot kopen of zelf maken. Dat laatste adviseer ik jullie, al was het alleen maar voor de geweldige geur waarmee je huis zich vult als ze in de oven staan. Het is heel simpel om te maken, je hebt er alleen even de tijd voor nodig. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd ze in vieren. Leg de stukken met de bolle kant naar boven op bakpapier. Kwast daarna de stukken in met een beetje olijfolie, strooi er eventueel nog een snufje zeezout over en zet het bakblik in de oven. Rooster ze in ongeveer 40 minuten gaar en bruin op 200 graden.
Doe de stukken daarna gelijk in een plastic zak en sluit deze af. Na een minuut of 15 kun je heel gemakkelijk de velletjes eraf trekken en is je geroosterde paprika klaar.
Dit klinkt erg lekker! Zit ik ondertussen aan m’n eenvoudige volkorenboterhammetjes met kipfilet… 😉
Heerlijk recept. Ik vind alleen het roosteren van een paar paprika’s 40 minuten in de oven niet erg milieuvriendelijk. Dure paprika’s en dus duur gerecht op deze manier.
Jammer dat daar weinig aandacht voor is. Misschien is er een groenere manier voor het roosteren van paprika’s te bedenken.
Je kunt ze ook roosteren boven de vlam van je gaspit (prik ‘m dan op een metalen pin). Dan ben je sneller klaar.
Heerlijk ziet dit er uit die komt hier zeker een keer op tafel
Hallo Franseca, ik heb een vraag zou ik het broodje ook koud kunnen serveren.
Dus eerst alles voorbereiden zoals jij het aangeeft en daarna koud opmaken?
Bij voorbaat dank voor je antwoord
Ja hoor, geen probleem. Maar zorg dat de groenten wel op kamertemperatuur zijn (dus niet direct uit de koelkast opmaken).