Broodje kipsalade van Charlie’s Kitchen

Vandaag staat er geen eigen recept, maar eentje van Charlie’s Kitchen op het menu! Een aantal maanden geleden mailde Charlotte (online beter bekend als Charlie) me met de vraag of we eens een recept van elkaar zouden koken, wat ik een super leuk idee vond. Blijkbaar zijn we beide dol op kip, want de variatie op mijn kippeling kwam al eerder bij haar online.

Voordat ik het recept van haar eiwitrijke broodje kipsalade met jullie deel (dat echt heel lekker was) wil ik nog wat over deze ontzettend leuke dame vertellen. Voor het geval je haar nog niet kent. Eigenlijk ken ik Charlotte al heel lang, maar ‘vroeger’ volgde ik haar niet zo trouw. Dat was in de tijd dat ze nog ‘picture perfect’ haar leven deelde, iets wat mij niet zo aanspreekt zoals jullie wellicht weten. Wat ik haar nooit verteld heb trouwens, dus bij deze lieverd ;-).

Toen kwam er een moment dat ze in een burn-out raakte en even van het social toneel verdween. Na jaren ontmoette ik haar weer op een event en werd geraakt door haar oprechtheid en eerlijkheid. Dat was het moment dat we elkaar weer gingen volgen en ik haar #echtinbalans filosofie ontdekte. Zo mooi om te zien hoe zij het perfecte plaatje had losgelaten en van foodblogger was getransformeerd naar voedingsdeskundige en inmiddels ook coach. Vooral op Instagram deelt zij het echte leven, naast heerlijke en bewuste recepten. En met haar coaching helpt zij nu ook veel mensen om weer in balans te komen. Ik vind het een verademing om Charlotte te volgen, deze frisse wind mag van mij door veel meer social kanalen waaien!

Dan is het nu tijd voor haar makkelijke recept voor het broodje kipsalade met gerookte kip, waar ik nog mijn eigen touch aan heb gegeven. Boordevol eiwitten en als je de kipsalade eet op een volkorenbroodje krijg je ook nog lekker wat vezels binnen.

Wat je nodig hebt voor 2 – 3 broodjes

 • 2 gerookte kipfilets
 • 4 el magere kwark
 • 20 gr Parmezaanse kaas, grof gehakt
 • 1 grote hand verse basilicum
 • zwarte peper
 • zout
 • kneepje vers citroensap
 • 2 – 3 harde (volkoren) broodjes
 • handje rucola of andere sla
 • 1 el pijnboompitten, geroosterd

Wat je gaat doen

Bereiding: 10 minuten

 1. Snijd de gerookte kipfilets in blokjes of reepjes.
 2. Meng de kwark, Parmezaanse kaas en basilicum in een hakmolen of keukenmachine en maal helemaal fijn. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
 3. Meng de saus daarna met de kipfilet.
 4. Beleg je broodjes met rucola of andere sla en de kipsalade. Garneer met pijnboompitjes.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Makkelijk recept voor broodje kipsalade met gerookte kip. Met o.a. kwark en parmezaanse kaas. Heerlijk als lunch, brunch of bij de borrel.

Recept: Charlie’s Kitchen, Fotografie: DeedyLicious

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Broodje kipsalade van Charlie’s Kitchen”

Reacties zijn gesloten.