Broodje kroket met zuurkool en rozemarijnmayonaise

Samenwerking – Doordeweeks ben ik vaak blij als ik tijd genoeg heb om tijdens de lunch twee crackers met kaas te eten. Oké, nu overdrijf ik misschien een beetje, maar chronisch tijdgebrek overdag is bij mij vaak wel een dingetje. Ja, zelfs bij een foodblogger dus! Maar als het dan weekend is, ga ik gelijk los. Ik vind het heerlijk om op die momenten uitgebreide lunches te maken met bijzondere broodjes of salades. En dat mag best een beetje decadent zijn om mezelf (en mijn mannen) te verwennen.

Luxe lunchen met Black Angus kroketten

Zo ontdekte ik laatst de nieuwe Black Angus kroketten van Kwekkeboom Oven. Fijn als je een kort lijntje hebt met ze, want dan mag je gewoon voor de lancering al nieuwe producten uitproberen en dat vind ik absoluut geen straf 😉 Mocht je nu denken “euhm, maar die bestaan toch al?”. Ja en nee, want er zijn al wél Black Angus bitterballen (love them), maar nu dus ook kroketten! En die kun je gewoon in de Airfryer of oven bereiden en worden super krokant.

Lang verhaal kort: ik nam een hap van de kroket en wilde er een luxe, decadente lunch voor het weekend mee maken. En dat werd uiteraard een broodje kroket, maar dan heel bijzonder! Geserveerd op een afgebakken, krokant desembolletje met wat zuurkool van mijn groenteboer en zelfgemaakte mosterd-rozemarijnmayonaise. En dat is nog lekkerder dan het klinkt.

Wat je nodig hebt voor 4 broodjes

Wat je gaat doen

Bereiding: 15 minuten

1. Bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de Airfryer voor op 200 graden en bak de kroketten daarna 10 minuten. In de oven kan ook, dan hebben ze 13 minuten op 220 graden nodig.

3. Rits de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak deze heel fijn. Roer daarna de rozemarijn, mayonaise en 1 tl mosterd door elkaar in een bakje. Voeg naar smaak eventueel nog extra mosterd toe.

4. Snijd de broodjes na het bakken doormidden en besmeer het onderste broodje royaal met roomboter. Beleg met een plukje zuurkool en leg hier de kroket op.

5. Garneer de broodjes met de mosterd-rozemarijnmayonaise en serveer direct.

Ik ben razend benieuwd wat jullie van deze zalige combinatie vinden! Laat het me vooral even weten in een reactie 🙂

Recept & fotografie: Francesca
Dit is een samenwerking met Kwekkeboom Oven. Lees hier mijn disclaimer.

Smakelijk delen en printen
Eetkalender 2019
met 210 recepten, weekmenu’s en duurzame tips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Broodje kroket met zuurkool en rozemarijnmayonaise”