Nog geen stemmen

Broodje kroket met zuurkool en rozemarijnmayonaise

15 minuten
Lunch
Makkelijk

Samenwerking – Doordeweeks ben ik vaak blij als ik tijd genoeg heb om tijdens de lunch twee crackers met kaas te eten. Oké, nu overdrijf ik misschien een beetje, maar chronisch tijdgebrek overdag is bij mij vaak wel een dingetje. Ja, zelfs bij een foodblogger dus! Maar als het dan …

Samenwerking – Doordeweeks ben ik vaak blij als ik tijd genoeg heb om tijdens de lunch twee crackers met kaas te eten. Oké, nu overdrijf ik misschien een beetje, maar chronisch tijdgebrek overdag is bij mij vaak wel een dingetje. Ja, zelfs bij een foodblogger dus! Maar als het dan weekend is, ga ik gelijk los. Ik vind het heerlijk om op die momenten uitgebreide lunches te maken met bijzondere broodjes of salades. En dat mag best een beetje decadent zijn om mezelf (en mijn mannen) te verwennen.

Luxe lunchen met Black Angus kroketten

Zo ontdekte ik laatst de nieuwe Black Angus kroketten van Kwekkeboom Oven. Fijn als je een kort lijntje hebt met ze, want dan mag je gewoon voor de lancering al nieuwe producten uitproberen en dat vind ik absoluut geen straf 😉 Mocht je nu denken “euhm, maar die bestaan toch al?”. Ja en nee, want er zijn al wél Black Angus bitterballen (love them), maar nu dus ook kroketten! En die kun je gewoon in de Airfryer of oven bereiden en worden super krokant.

Lang verhaal kort: ik nam een hap van de kroket en wilde er een luxe, decadente lunch voor het weekend mee maken. En dat werd uiteraard een broodje kroket, maar dan heel bijzonder! Geserveerd op een afgebakken, krokant desembolletje met wat zuurkool van mijn groenteboer en zelfgemaakte mosterd-rozemarijnmayonaise. En dat is nog lekkerder dan het klinkt.

Ingrediënten

 • 4 luxe harde broodjes, naar keuze
 • 4 Kwekkeboom Oven Black Angus kroketten
 • 2 takjes rozemarijn
 • 3 el mayonaise
 • 1 - 2 tl grove mosterd
 • roomboter
 • 100 gr zuurkool, uitgelekt

Aan de slag!

 • Bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • Verwarm de Airfryer voor op 200 graden en bak de kroketten daarna 10 minuten. In de oven kan ook, dan hebben ze 13 minuten op 220 graden nodig.
 • Rits de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak deze heel fijn. Roer daarna de rozemarijn, mayonaise en 1 tl mosterd door elkaar in een bakje. Voeg naar smaak eventueel nog extra mosterd toe.
 • Snijd de broodjes na het bakken doormidden en besmeer het onderste broodje royaal met roomboter. Beleg met een plukje zuurkool en leg hier de kroket op.
 • Garneer de broodjes met de mosterd-rozemarijnmayonaise en serveer direct.

Notities

 • Met dit recept maak je 4 broodjes.
 • Bereiding: 15 minuten.

Recept & fotografie: Francesca
Dit is een samenwerking met Kwekkeboom Oven. Lees hier mijn disclaimer.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)