Als ik mijn Mr. thuis echt wil verwennen tijdens het ontbijt in het weekend dan maak ik een broodje sardines met ui, knoflook en peper. Maar ook als lunch zijn deze broodjes in combinatie met een salade zalig. Ook heerlijk om mee te nemen als broodje voor een picknick of tijdens een boottochtje in de zomer trouwens. Verpak de broodje sardines dan per stuk in aluminiumfolie en bewaar ze in een koelbox- of tas met koelelementen.
Nog een handige tip: De sardines in pittige tomaat van Fish Tales zijn al zonder vel en graat, deze kun je direct gebruiken.
Ingrediënten
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- optioneel: 1 rode peper, fijngehakt
- zonnebloemolie
- 1 el tomatenpuree
- 1 trostomaat, in kleine stukjes
- ½ tl pimentpoeder
- 240 gr sardines in tomaat, zonder vel en graat
- 6 el ketchup
- zeezout
- zwarte peper
- 100 gr gemengde sla
- ½ komkommer, in halve maantjes
- 2 wortels, in plakjes
- olijfolie
- witte wijnazijn
- 4 harde broodjes, naar keuze
Aan de slag!
- Verhit een hapjespan en fruit de ui, knoflook en optionele rode peper 2 minuten in 1 el zonnebloemolie.
- Voeg de tomatenpuree, stukjes tomaat en piment toe en bak nog 1 minuut.
- Zet het vuur lager en roer de sardines en ketchup erdoor. Voeg eventueel nog een scheutje water toe als het te droog is. Laat 10 minuten op laag vuur pruttelen en breng daarna verder op smaak met zout en peper.
- Maak de salade door de sla, komkommer en wortel te mengen in een schaal. Maak aan met olijfolie, azijn, peper en zout.
- Serveer de sardines op een hard broodje met de salade.
Notities
- Met dit recept maak je 4 broodjes.
- Bereiding: 20 minuten.
- Tip: De sardines in pittige tomaat van Fish Tales zijn al zonder vel en graat, deze kun je direct gebruiken.
Recept & fotografie: Francesca