3 van 4 stemmen

Broodje sardines met salade

20 minuten
Lunch
Surinaams

Als ik mijn Mr. thuis echt wil verwennen tijdens het ontbijt in het weekend dan maak ik een broodje sardines met ui, knoflook en peper. Maar ook als lunch zijn deze broodjes in combinatie met een salade zalig.  Ook heerlijk om mee te nemen als broodje voor een picknick of …

Als ik mijn Mr. thuis echt wil verwennen tijdens het ontbijt in het weekend dan maak ik een broodje sardines met ui, knoflook en peper. Maar ook als lunch zijn deze broodjes in combinatie met een salade zalig.  Ook heerlijk om mee te nemen als broodje voor een picknick of tijdens een boottochtje in de zomer trouwens. Verpak de broodje sardines dan per stuk in aluminiumfolie en bewaar ze in een koelbox- of tas met koelelementen.

Nog een handige tip: De sardines in pittige tomaat van Fish Tales zijn al zonder vel en graat, deze kun je direct gebruiken.

Broodje sardines met salade

Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • optioneel: 1 rode peper, fijngehakt
  • zonnebloemolie
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 trostomaat, in kleine stukjes
  • ½ tl pimentpoeder
  • 240 gr sardines in tomaat, zonder vel en graat
  • 6 el ketchup
  • zeezout
  • zwarte peper
  • 100 gr gemengde sla
  • ½ komkommer, in halve maantjes
  • 2 wortels, in plakjes
  • olijfolie
  • witte wijnazijn
  • 4 harde broodjes, naar keuze

Aan de slag!

  • Verhit een hapjespan en fruit de ui, knoflook en optionele rode peper 2 minuten in 1 el zonnebloemolie.
  • Voeg de tomatenpuree, stukjes tomaat en piment toe en bak nog 1 minuut.
  • Zet het vuur lager en roer de sardines en ketchup erdoor. Voeg eventueel nog een scheutje water toe als het te droog is. Laat 10 minuten op laag vuur pruttelen en breng daarna verder op smaak met zout en peper.
  • Maak de salade door de sla, komkommer en wortel te mengen in een schaal. Maak aan met olijfolie, azijn, peper en zout.
  • Serveer de sardines op een hard broodje met de salade.

Notities

  • Met dit recept maak je 4 broodjes.
  • Bereiding: 20 minuten.
  • Tip: De sardines in pittige tomaat van Fish Tales zijn al zonder vel en graat, deze kun je direct gebruiken.

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca