Chokha van aubergine en tomaat

De eerste keer dat ik chokha at was tijdens een weekendje weg met mijn schoonfamilie. Er werden wat aubergines en tomaten geroosterd in de houtskool en daar maakte mijn schoonzus een sambal van. Dat is dus chokha, een sambal gemaakt van groenten, en het is een ware smaakexplosie! Vaak wordt

Francesca’s Weekmenu #293 – Surinaamse week

Na onze culinaire vakantietrip naar Italië, reizen we deze week af naar Suriname in mijn weekmenu! Een perfect land om te ontdekken in de vakantie, omdat je dan meer tijd hebt om te experimenteren met nieuwe gerechten. Of misschien ben je al geoefend in de Surinaamse keuken en dan is

10 Surinaamse gerechten om thuis te maken

Surinaams eten wordt vaak besteld of afgehaald, terwijl je het ook heel makkelijk zelf kunt maken. De meeste Surinaamse gerechten ook nog zelfs best snel. Zoals bijvoorbeeld bami of nasi. Voor andere gerechten moet je wat meer de tijd nemen, denk aan zelfgemaakte roti of saoto soep. Maar dan heb

Kerrie kip croissantjes voor een speciaal ontbijt

Dit is eigenlijk geen recept, maar lees toch maar verder. Sterker nog, je wil echt verder lezen. Ik heb namelijk iets bedacht met van dat oprolbare croissantdeeg wat ik veel eerder had moeten bedenken. Ik vulde ze namelijk met mijn Surinaamse kerrie kip! Het maakt de croissantjes veel lekkerder, ik

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)