Bietensoep met spinazie en balletjes

Deze bietensoep ontstond door slim gebruik van kliekjes en producten die ik in de aanbieding heb gekocht, zoals de rundersoepballetjes. Door een beetje creatief denken maakte ik een soep met bieten en de broccolistronk die nog in de koelkast lag van de ravioli van de dag ervoor. Nog een kliekje spinazie erbij, en natuurlijk de soepballetjes, en klaar was mijn soep.

Wat schetste mijn verbazing: de bietensoep was echt waanzinnig lekker! Heerlijke combinatie van ingrediënten en ik heb er enorm van zitten smullen.

Deze maaltijd voor 4 personen heeft in totaal circa € 4,84 gekost en bijna alles ging op. Ik serveerde er nog een klein beetje rauwkost bij van de dag ervoor en wat sneetjes volkoren brood om in de soep te dopen.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 1 stronk broccoli (ik gebruikte echt alleen de stronk die ik nog over had van een recept, maar met roosjes kan ook)
  • 500 gr gekookte (biologische) rode bieten, inclusief het vocht uit de verpakking
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 275 gr (biologische) rundersoepballetjes
  • 100 gr bladspinazie
  • zout
  • zwarte peper
  • serveer erbij: sneetjes volkoren brood

Wat je gaat doen voor de bietensoep

Bereiden: 45 minuten (waarvan 40 minuten pruttelen op het vuur)

1. Snijd de broccolistronk en bieten in stukjes.

2. Meng in een soeppan met het bietenvocht uit de verpakking, 1,5 liter water en 2 groentebouillonblokjes. Breng aan de kook en laat 30 minuten pruttelen.

3. Pureer de soep volledig met een staafmixer of blender en roer de balletjes erdoor, laat nog 10 minuten pruttelen.

4. Roer op het laatst de 100 gr spinazie erdoor en breng op smaak met zout en peper.

5. Serveer de bietensoep in kommen met sneetjes brood.

Recept & fotografie: Francesca

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *