Budget: Bietensoep met spinazie en balletjes

De bietensoep, of meer een kliekjessoep, was eigenlijk bedoeld voor de laatste dag van mijn Minderen voor Kinderen budgetmenu. Daarin zou ik dan alle groenten verwerken die nog over waren zodat ik niets over ging houden. Maar het universum had iets anders voor me in petto. De rundersoepballetjes die ik er ook voor had bedacht, waren namelijk nog maar 1 dag houdbaar. Toen moest ik even creatief denken en besloot dat ik prima een soep kon maken met bieten en de broccolistronk die nog in de koelkast lag van de ravioli van de eerste dag. Nog wat spinazie (kliekje van de derde dag) erbij en natuurlijk de soepballetjes en klaar was mijn soep.

Wat schetste mijn verbazing: de bietensoep was echt waanzinnig lekker! Heerlijke combinatie van ingrediënten en ik heb er enorm van zitten smullen.

Deze maaltijd voor 4 personen heeft in totaal circa € 4,84 gekost en bijna alles ging op. Ik serveerde er nog een klein beetje rauwkost bij van de dag ervoor en wat sneetjes volkoren brood om in de soep te dippen.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 1 stronk broccoli (ik gebruikte echt alleen de stronk die ik nog over had van een recept, maar met roosjes kan ook)
  • 500 gr gekookte (biologische) rode bieten, inclusief het vocht uit de verpakking
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 275 gr (biologische) rundersoepballetjes
  • 100 gr bladspinazie
  • zout
  • zwarte peper
  • serveer erbij: sneetjes volkoren brood

Wat je gaat doen

Bereiden: 45 minuten (waarvan 40 minuten pruttelen op het vuur)

1. Snijd de broccolistronk en bieten in stukjes.

2. Meng in een soeppan met het bietenvocht uit de verpakking, 1,5 liter water en 2 groentebouillonblokjes. Breng aan de kook en laat 30 minuten pruttelen.

3. Pureer de soep volledig met een staafmixer of blender en roer de balletjes erdoor, laat nog 10 minuten pruttelen.

4. Roer op het laatst de 100 gr spinazie erdoor en breng op smaak met zout en peper.

5. Serveer in kommen met sneetjes brood.

Van 1 t/m 7 november ben ik ambassadeur van Minderen voor Kinderen. Met mijn budgetmenu laat ik zien hoe je kunt besparen op de dagelijkse maaltijd, maar nog steeds lekker en voedzaam eet. Alles wat ik bespaar op het eten doneer ik aan Minderen voor Kinderen. Voor kinderen die dat echt nodig hebben, en dat zijn er meer dan je denkt. Doen jullie met me mee? Het is een kleine moeite en we kunnen er veel kinderen mee helpen.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *