Budget: Ravioli met geroosterde groenten

Vandaag beginnen we met de Minderen voor Kinderen week en het eerste gerecht van mijn budgetmenu: ravioli met geroosterde groenten.

Laat ik eerlijk wezen, als deze ravioli, gevuld met kaas en tomaat, niet in de aanbieding was geweest zou ik het waarschijnlijk niet hebben opgenomen in mijn menu. Maar dat was wel het geval, dus we hebben ervan genoten! De verse ravioli gaat namelijk heel goed samen met de smaak van geroosterde groenten uit de oven. En daarom hoef je niet veel meer toe te voegen als saus. Een heerlijk, voedzaam en vegetarisch begin van de week waar we met z’n allen thuis van hebben genoten.

Deze maaltijd voor 4 personen heeft in totaal € 3,97 gekost en er bleef zelfs nog een portie over. Die heb ik de volgende dag als lunch gegeten. Ik heb nog wel stiekem iets toegevoegd wat ik in de koelkast vond en dat was wat geraspte Parmezaanse kaas.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

 • 1 stronk broccoli, in roosjes (bewaar de stronk in de koelkast voor de bietensoep van donderdag)
 • 1 rode paprika, in stukjes
 • 1 gele paprika, in stukjes
 • bakolijfolie
 • zout
 • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
 • 500 gr verse ravioli, gevuld met tomaat en kaas (andere vulling kan ook)
 • zwarte peper
 • optioneel: geraspte (Parmezaanse) kaas

Wat je gaat doen

Bereiding: 35 minuten

1. Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.

2. Leg de broccoliroosjes en stukjes paprika op het bakpapier en meng met een scheut bakolijfolie, snuf zout en de uitgeknepen teentjes knoflook. Verdeel gelijkmatig over het bakpapier en rooster 25 – 30 minuten in de oven. Schep halverwege om en haal uit de oven als je ziet dat de broccoli bruine randjes begint te krijgen.

3. Kook 10 minuten voordat de groenten klaar zijn de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakkingen. Giet af, maar bewaar een kopje kookvocht.

4. Schep de ravioli terug in de pan en meng met de geroosterde groenten en scheutjes kookvocht naar smaak om het geheel smeuïg te maken. Breng verder op smaak met peper en eventueel nog wat zout.

Van 1 t/m 7 november ben ik ambassadeur van Minderen voor Kinderen, een initiatief van LINDA.foundation en Unicef Nederland. Met mijn budgetmenu laat ik zien hoe je kunt besparen op de dagelijkse maaltijd, maar nog steeds lekker en voedzaam eet. Alles wat ik bespaar op het eten doneer ik aan Minderen voor Kinderen. Voor kinderen die dat echt nodig hebben, en dat zijn er meer dan je denkt. Doen jullie met me mee? Het is een kleine moeite en we kunnen er veel kinderen mee helpen.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Budget: Ravioli met geroosterde groenten”

 1. bericht HIER.
  je kookt Inductie. gefeliciteerd en bedankt.
  ik heb een actie Inductiekoken, keuken zonder gas.
  vooral op TV koken. die moeten stoppen met gas.
  en IKEA moet stoppen met verkopen gaskokers.
  en keukenkampioen ook. enz.
  wij hebben een huis zonder gas. sinds 2012 inductiekoken.
  Warmtepomp zonnepanelen inductiekoken koken op de zon.
  bedankt voor je aandacht en succes.

 2. Hoi francesca,
  Ik heb toevallig alles hiervoor in huis, maar stel ik wil er wel graag een (simpel)sausje bij
  Wat is dan lekker en past goed bij deze maaltijd ?
  Alvast bedankt !

Reacties zijn gesloten.