3.34 van 6 stemmen

Ravioli met geroosterde groenten

35 minuten
Hoofdgerecht
Vegetarisch

Vandaag beginnen we met de Minderen voor Kinderen week en het eerste gerecht van mijn budgetmenu: ravioli met geroosterde groenten. Laat ik eerlijk wezen, als deze ravioli, gevuld met kaas en tomaat, niet in de aanbieding was geweest zou ik het waarschijnlijk niet hebben opgenomen in mijn menu. Maar dat …

Vandaag beginnen we met de Minderen voor Kinderen week en het eerste gerecht van mijn budgetmenu: ravioli met geroosterde groenten.

Laat ik eerlijk wezen, als deze ravioli, gevuld met kaas en tomaat, niet in de aanbieding was geweest zou ik het waarschijnlijk niet hebben opgenomen in mijn menu. Maar dat was wel het geval, dus we hebben ervan genoten! De verse ravioli gaat namelijk heel goed samen met de smaak van geroosterde groenten uit de oven. En daarom hoef je niet veel meer toe te voegen als saus. Een heerlijk, voedzaam en vegetarisch begin van de week waar we met z’n allen thuis van hebben genoten.

Deze maaltijd voor 4 personen heeft in totaal € 3,97 gekost en er bleef zelfs nog een portie over. Die heb ik de volgende dag als lunch gegeten. Ik heb nog wel stiekem iets toegevoegd wat ik in de koelkast vond en dat was wat geraspte Parmezaanse kaas.

Ingrediënten

 • 1 stronk broccoli, in roosjes (bewaar de stronk in de koelkast voor de bietensoep van donderdag)
 • 1 rode paprika, in stukjes
 • 1 gele paprika, in stukjes
 • bakolijfolie
 • zout
 • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
 • 500 gr verse ravioli, gevuld met tomaat en kaas (andere vulling kan ook)
 • zwarte peper
 • optioneel: geraspte Parmezaanse kaas

Aan de slag!

 • Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
 • Leg de broccoliroosjes en stukjes paprika op het bakpapier en meng met een scheut bakolijfolie, snuf zout en de uitgeknepen teentjes knoflook. Verdeel gelijkmatig over het bakpapier en rooster 25 – 30 minuten in de oven. Schep halverwege om en haal uit de oven als je ziet dat de broccoli bruine randjes begint te krijgen.
 • Kook 10 minuten voordat de groenten klaar zijn de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakkingen. Giet af, maar bewaar een kopje kookvocht.
 • Schep de ravioli terug in de pan en meng met de geroosterde groenten en scheutjes kookvocht naar smaak om het geheel smeuïg te maken. Breng verder op smaak met peper en eventueel nog wat zout.

Notities

 • Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
 • Bereiding: 35 minuten.

Van 1 t/m 7 november was ik ambassadeur van Minderen voor Kinderen, een initiatief van LINDA.foundation en Unicef Nederland. Met mijn budgetmenu laat ik zien hoe je kunt besparen op de dagelijkse maaltijd, maar nog steeds lekker en voedzaam eet. Alles wat ik bespaar op het eten doneer ik aan Minderen voor Kinderen. Voor kinderen die dat echt nodig hebben, en dat zijn er meer dan je denkt.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer