Nog geen beoordelingen

Bulgursalade met biet en komkommer

30 minuten
Salade
Vegetarisch

De zesde dag van het Minderen voor Kinderen budgetmenu viel voor ons op een zaterdag. Dat hadden jullie al wel door toch, dat ik dit al eerder had voorbereid? Op die dag aten we een kliekjesmaaltijd waarvoor ik alle ingrediënten die ik nog over had (met uitzondering van de ingrediënten …

De zesde dag van het Minderen voor Kinderen budgetmenu viel voor ons op een zaterdag. Dat hadden jullie al wel door toch, dat ik dit al eerder had voorbereid? Op die dag aten we een kliekjesmaaltijd waarvoor ik alle ingrediënten die ik nog over had (met uitzondering van de ingrediënten voor de andijviestamppot voor morgen) probeerde te verwerken tot één maaltijd. Dat werd deze bulgursalade met biet, mandarijn en komkommer.

Heel eerlijk, het was een prima bulgursalade maar ik heb lekkerder gegeten in mijn leven. Misschien kwam het ook door de dag, want op zaterdag heb ik gewoon geen zin in een gezonde bulgursalade. En eigenlijk vind ik het meer een lunchsalade dan een avondmaaltijd. Maar verder vond ik op dat moment ook dat ik niet zo moest zeuren. Want het was een prima gerecht en paste goed in mijn challenge om voor weinig geld lekker en voedzaam te eten in een week. Eigenlijk gedroeg ik me gewoon even als een verwende foodie 😉

Deze maaltijd voor 4 personen heeft in totaal circa € 3,14 gekost en ik hield heel veel over! Wat wel echt heel lekker was voor de lunch de volgende dag. Daarom heb ik het recept iets aangepast. Er ging trouwens ook nog een zak veldsla doorheen die ik van iemand anders had gekregen. Deze heb ik opgenomen in de boodschappenlijst en de totale kosten komen dan uit op € 4,14.

Ingrediënten

 • 500 gr rode gekookte bieten
 • bakolijfolie
 • zout
 • peper
 • 3 tl gedroogde tijm
 • 1 komkommer
 • 200 gr bulgur
 • 1 groentebouillonblokje
 • 2 mandarijnen
 • 85 gr veldsla
 • olijfolie extra vergine
 • optioneel: rode wijnazijn

Aan de slag!

 • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
 • Snijd de rode bieten in blokjes en meng met bakolijfolie, zout, peper en de gedroogde tijm. Verdeel dit over één helft van het bakpapier.
 • Halveer de komkommer en snijd daarna iedere helft in 4 lange stukken. Smeer deze in met bakolijfolie, zout en peper. Leg ze op de andere helft van het bakpapier met het vruchtvlees naar boven.
 • Zet de bakplaat 20 minuten in de oven.
 • Bereid in de tussentijd de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking met het groentebouillonblokje. Laat daarna eventueel nog uitlekken in een vergiet.
 • Pel de mandarijnen en snijd ze in halve partjes.
 • Meng in een grote saladeschaal de bulgur, biet, veldsla en mandarijn. Klop een dressing van 5 eetlepels olijfolie extra vergine, 2 eetlepels rode wijnazijn, zout en peper. Meng dit door de salade.
 • Verdeel de salade over bordjes en serveer er wat geroosterde komkommer bij.
 • Oh, ik voegde ook nog een handje geroosterde walnoten toe als topping. Maar dat voegde echt niets toe, dus dat zou ik vooral niet doen.

Notities

 • Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
 • Bereiden: 30 minuten.

Van 1 t/m 7 november was ik ambassadeur van Minderen voor Kinderen. Met mijn budgetmenu laat ik zien hoe je kunt besparen op de dagelijkse maaltijd, maar nog steeds lekker en voedzaam eet. Alles wat ik bespaar op het eten doneer ik aan Minderen voor Kinderen. Voor kinderen die dat echt nodig hebben, en dat zijn er meer dan je denkt.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer