Proef de echte cacao smaak met cacao nibs van Vitafood

Voor de online biologische supermarkt Ecomarkt reviewen we tweewekelijks een product uit hun assortiment. Deze keer waren de cacao nibs van Vitafood aan de beurt. Omdat ik deze zelf al veel gebruik in ontbijtjes en desserts vroeg ik aan co-blogger Sabrina of zij deze eens wilde uitproberen. In deze blog lees je haar bevindingen.

Wat was ik blij toen ik zag dat ik in het pakketje om te reviewen de cacao nibs vond. Ik had al al het een en ander gehoord en gelezen over dit product. Een goede vriendin van me is al helemaal om. Zij doet ze in de yoghurt, in shakes en in smoothies. Gelijk een uitdaging voor mij om dus niet voor de voor de hand liggende opties te kiezen om dit product uit te proberen. Al kan ik je wel vertellen dat de cacao nibs het inderdaad heel goed doen in de yoghurt 😉

Wat zijn cacao nibs?

Cacao nibs zijn rauwe cacao stukjes (nibs). Ze hebben een hele hoge hoeveelheid aan antioxidanten en zijn een van de beste bronnen van magnesium. Cacao nibs bevatten geen andere toevoegingen zoals suiker, vet of melk. Bij de eerste keer proeven had ik het gevoel dat ik een soort van super geconcentreerd cacao snoepje at. De cacao nib moet je wel doorbijten voordat je de smaak echt kan proeven. In eerste instantie is de smaak bitter, omdat er dus geen suiker in zit, gevolgd door ergens in de verte de smaak van goede kwaliteit pure chocola. De chocola-achtige smaak komt goed naar voren wanneer de cacao nibs worden gebruikt in combinatie met een product dat tegengewicht kan bieden aan de bittere rauwe cacao smaak, en tegelijkertijd de chocola-achtige smaak versterkt. Bij het eten proef je aan het begin van de bite een bittertje en aan het eind de chocola-achtige smaak.

Francesca Kookt_review ecomarkt_cacao nibs vitafood_2

Op welke manier heb ik de Cacao nibs gebruikt?

Ik heb de nibs verwerkt in een veganistisch toetje, kokospudding van agar agar (agar agar is een plantaardig bindingsmiddel). De nibs heb ik met een vijzel vermalen tot grove poeder. Vervolgens heb ik dit over de kokospudding gestrooid. Door het zoete van de pudding komt de smaak van de cacao helemaal tot zijn recht. Kokos en chocola gaan altijd goed samen. Zeker een geslaagde combinatie en voor herhaling vatbaar.

Sabrina’s eindoordeel

Voor een pure chocolade liefhebber is het een heerlijke toevoeging aan je dagelijkse eetpatroon. Het kan in de yoghurt, smoothie of shake. Maar ook in chocolate chip cookies als gezondere optie voor chocola. Door de cacao nibs te combineren met iets zoets, komt de chocola-achtige smaak nog meer naar voren. Kortom, het is een prima vervanger voor chocola, heel erg gezond en goed te verwerken in ontbijt of toetjes.

Een zakje VitaFood cacao nibs van 200 gram kost € 4,69 (nu tijdelijk in de aanbieding voor € 3,75) en vind je in de webshop van Ecomarkt.

Voor deze review hebben we betaald gekregen, maar we plaatsen alleen eerlijke reviews met onze eigen mening.Dit is een co-creatie blog van Francesca en Sabrina.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer