Ik raakte geïnspireerd voor dit gerecht tijdens een bezoekje aan de slager. Er stond een braadslede in de toonbank met biefstuk, mozzarella en tomaat die alleen even in de oven geschoven hoefde te worden. Ik vertrok weer met 2 mooie biefstukjes en wist precies wat ik die avond zou gaan maken.
Deze biefstuk caprese is heel simpel om te maken, ideaal voor doordeweeks. Je kunt ervoor kiezen om kant-en-klare pesto te gebruiken, maar zelf maken is ook zo gedaan. D0e hiervoor de blaadjes van 30gr basilicum met 1 eetlepel pijnboompitten, 10gr Parmezaanse kaas, 1 teentje knoflook en olijfolie in de keukenmachine en pureer tot een gladde pesto. Breng dit op smaak met zeezout en zwarte peper. Deze hoeveelheid is voldoende voor dit gerecht.
Wat je nodig hebt voor 4 personen
– 300gr biefstuk
– 2 bollen mozzarella
– 3 tomaten
– 4el pesto
– zeezout
– zwarte peper
– olijfolie extra vergine
Wat je gaat doen
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Zout en peper de biefstukken en snijd deze samen met de mozzarella en tomaten in plakken. Leg de plakken plat om en om in een ovenschaal (hoe platter je het legt, hoe gelijkmatiger het gaart in de oven). Verdeel de pesto over de plakken en maal er nog wat zwarte peper over.
Zet de schaal 12-15 minuten in de oven, als je echt dunne plakken hebt gesneden dan moet je de oventijd wat verkorten.
Sprenkel wat goede olijfolie over het gerecht voordat je het serveert. Lekker met geraspte Parmezaanse kaas en een groene salade.
Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.
Lijkt me heerlijk. Ga.ik zeker een keer proberen.
Leuk!
De biefstuk gaat over 10 minuten de oven in, wij zijn erg benieuwd. Het lijkt ons super lekker, ik laat het resultaat nog weten!
Dit gaan we zeker regelmatig maken, makkelijk, snel en superlekker! Bedankt!
Ziet er mooi en lekker uit! Leuke combinatie ook. Deze ga ik ook eens proberen 🙂
Vandaag gemaakt! Erg lekker en heel snel klaar. Ideaal met een salade op een warme dag.
Ben benieuwd! We gaan het vanavond klaarmaken!
Thanks voor jullie reacties en fijn dat het zo goed smaakt!
Ziet er ook weer zo lekker uit!! Helaas heb ik een man die niet van kaas houdt 🙁
Veel recepten vallen dan af……….
Echt héérlijk! Ook kinderen smulden ervan! Gaan we vaker maken 🙂
Heerlijke smaak, maar het was supervochtig, biefstuk meer gekookt dan gebakken. Ik heb precies je recept gevolgd. Suggesties?
Hi Phil, ik heb die reactie eerder gehoord. Kan door een een aantal factoren komen: tomaten die extreem veel vocht bevatten, de mozzarella (goedkopere mozzarella bevat vaak meer water) en soms zelfs de biefstuk…
Mijn advies: begin eerst met goede ingredienten, zorg dat de mozzarella goed drooggedept is, gebruik eventueel kleine tomaatjes die je halveert en met het snijvlak omhoog legt (blijft het vocht) erin.
Oh, en een klein beetje vocht blijf je altijd houden 🙂
Wat je eventueel nog extra kunt doen is een laagje groenten op de bodem leggen (bijvoorbeeld plakjes courgette) of strooi er een bodem couscous in. Perfect spul om teveel vocht op te nemen.
Dit hebben we vorige week gegeten en was erg lekker. Ik had wel hetzelfde als bovenstaande reactie: best wel vochtig maar desalniettemin was de smaak heerlijk. Blijvertje in mijn receptendatabase.
Hi Fran, zie mijn opmerking hierboven die ik aan Phil heb gegeven 🙂
Merci! Nu weet ik wat vanavond klaarmaken! Lijkt me heerlijk.
De schaal gaat nú de oven in! 👏
En, hebben jullie lekker gegeten?