Biefstuk caprese

Ik raakte geïnspireerd voor dit gerecht tijdens een bezoekje aan de slager. Er stond een braadslede in de toonbank met biefstuk, mozzarella en tomaat die alleen even in de oven geschoven hoefde te worden. Ik vertrok weer met 2 mooie biefstukjes en wist precies wat ik die avond zou gaan maken.

Deze biefstuk caprese is heel simpel om te maken, ideaal voor doordeweeks. Je kunt ervoor kiezen om kant-en-klare pesto te gebruiken, maar zelf maken is ook zo gedaan. D0e hiervoor de blaadjes van 30gr basilicum met 1 eetlepel pijnboompitten, 10gr Parmezaanse kaas, 1 teentje knoflook en olijfolie in de keukenmachine en pureer tot een gladde pesto. Breng dit op smaak met zeezout en zwarte peper. Deze hoeveelheid is voldoende voor dit gerecht.

Francesca Kookt_biefstuk caprese_2

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 300gr biefstuk
– 2 bollen mozzarella
– 3 tomaten
– 4el pesto
– zeezout
– zwarte peper
– olijfolie extra vergine

Wat je gaat doen

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Zout en peper de biefstukken en snijd deze samen met de mozzarella en tomaten in plakken. Leg de plakken plat om en om in een ovenschaal (hoe platter je het legt, hoe gelijkmatiger het gaart in de oven). Verdeel de pesto over de plakken en maal er nog wat zwarte peper over.

Francesca Kookt_biefstuk caprese_3

Zet de schaal 12-15 minuten in de oven, als je echt dunne plakken hebt gesneden dan moet je de oventijd wat verkorten.

Sprenkel wat goede olijfolie over het gerecht voordat je het serveert. Lekker met geraspte Parmezaanse kaas en een groene salade.

Francesca Kookt_biefstuk caprese_4

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

De laatste Eetkalenders
nu voor slechts € 14,95 incl. verzendkosten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Biefstuk caprese”

  1. De biefstuk gaat over 10 minuten de oven in, wij zijn erg benieuwd. Het lijkt ons super lekker, ik laat het resultaat nog weten!

    1. Hi Phil, ik heb die reactie eerder gehoord. Kan door een een aantal factoren komen: tomaten die extreem veel vocht bevatten, de mozzarella (goedkopere mozzarella bevat vaak meer water) en soms zelfs de biefstuk…

      Mijn advies: begin eerst met goede ingredienten, zorg dat de mozzarella goed drooggedept is, gebruik eventueel kleine tomaatjes die je halveert en met het snijvlak omhoog legt (blijft het vocht) erin.

      Oh, en een klein beetje vocht blijf je altijd houden 🙂

      Wat je eventueel nog extra kunt doen is een laagje groenten op de bodem leggen (bijvoorbeeld plakjes courgette) of strooi er een bodem couscous in. Perfect spul om teveel vocht op te nemen.

  2. Dit hebben we vorige week gegeten en was erg lekker. Ik had wel hetzelfde als bovenstaande reactie: best wel vochtig maar desalniettemin was de smaak heerlijk. Blijvertje in mijn receptendatabase.