4.25 van 4 stemmen

Camping granola uit de pan

10 minuten
Ontbijt
camping

Op de camping is het heel verleidelijk om iedere ochtend verse croissants en ander lekkers te halen voor het ontbijt. Maar na een week kun je mij dan wegdragen met een opgeblazen buik ;-). En daar ben ik niet alleen in, ontdekte ik de laatste keer dat we er waren. …

Op de camping is het heel verleidelijk om iedere ochtend verse croissants en ander lekkers te halen voor het ontbijt. Maar na een week kun je mij dan wegdragen met een opgeblazen buik ;-). En daar ben ik niet alleen in, ontdekte ik de laatste keer dat we er waren. Een vriendin vroeg aan mij of ik niet een verantwoord campingontbijt kon bedenken. Makkelijk om te maken, maar nog steeds heel lekker. Ik ging aan de slag met een pot van deze heerlijke camping granola als resultaat!

Wellicht denk je dat je granola alleen in de oven kunt maken, maar niets is minder waar. Granola uit de pan werkt namelijk ook heel goed. En als jij voor de camping ook zo’n fijne skottelbraai hebt dan heb je binnen 10 minuten ook je camping granola klaar voor het ontbijt. Ik ben echt groot fan van de Cadac barbecues voor op de camping. Deze granola maakte ik op een skottelbraai van vrienden van ons die al jaren meegaat. Mij maak je echt helemaal blij met de enorme paellpan die erbij zit. Daarin kun je namelijk ontzettend veel bereiden, waaronder deze granola.

Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig: plantaardige olie, grove havervlokken, kaneel, honing (of ahornsiroop) en een zakje pittenmix. Een perfecte hack voor op de camping zijn deze zakjes die ik bij PLUS vond. Onbewerkte pitten en zaden die gecombineerd zijn met rozijnen of in dit geval cranberry’s. Stop het in je boodschappenkrat en je bent klaar voor het ontbijt.

Meer camping recepten? Hier vind je al mijn inspiratie ervoor.

Ingrediënten

 • zonnebloemolie (olijfolie kan ook)
 • 250 gr grove volkoren havervlokken
 • 2 tl kaneel
 • 300 gr pittenmix met cranberry’s en rozijnen
 • knijphoning (of ahornsiroop voor vegan)

Ook nodig

 • skottelbraai of andere camping barbecue met grote paellapan of skottel

Aan de slag!

 • Verhit de paellapan (of skottel) op laag vuur en schenk er een scheut zonnebloemolie in. Roer de 250 gr havervlokken erdoor samen met de 2 tl kaneel en blijf 2 minuten roeren tot de havervlokken licht gaan geuren.
 • Daarna gaat de pittenmix erdoor. Deze bak je, al roerende, nog 2 minuten mee. Let op dat het vuur niet te hoog staat, want anders gaan de cranberry’s en rozijnen verbranden. Beter op lagere temperatuur bakken en dan wat langer.
 • Knijp nu royaal wat honing erover. Ik heb het zelf niet afgewogen (want op de camping), maar ik gok zo’n 2 tot 3 eetlepels. Lekker nog even blijven roeren tot de granola mooi goudbruin is heerlijk ruikt. Zet het vuur uit, laat afkoelen tot lauw en schep over in je weckpot of voorraadbus.

Notities

 • Met dit recept maak je een flinke pot vol.
 • Ik nam een 1 liter weckpot mee naar de camping die ik er tot de nok toe mee kon vullen. Je kunt ook een kunststof voorraadbus meenemen. Als je de pot goed afsluit, kun je er bij thuiskomst ook nog lekker mee ontbijten.
 • Voor de basis gebruik ik het liefst grove havervlokken, omdat die meer structuur geven aan de granola.
 • Goed afgesloten is de camping granola weken houdbaar.
 • Bereiding: 10 minuten

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)