Caprese eieren

Een fantastische lunch hoeft niet heel complex te zijn. Een paar goede ingredienten, een beetje liefde en een oven doen al het werk. En daarna kun je heerlijk genieten. Voor deze caprese eieren gebruikte ik de basis ingredienten voor een caprese en combineerde deze met een paar biologische eieren. Nog …

Een fantastische lunch hoeft niet heel complex te zijn. Een paar goede ingredienten, een beetje liefde en een oven doen al het werk. En daarna kun je heerlijk genieten. Voor deze caprese eieren gebruikte ik de basis ingredienten voor een caprese en combineerde deze met een paar biologische eieren. Nog 2 broodjes erbij gedaan in de oven en that’s it!

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 4 eieren
– 8 cherry tomaten
– 1 bol buffelmozzarella
– handvol blaadjes basilicum
– olijfolie extra vergine
– zwarte peper
– zeezout

Wat je gaat doen

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Neem een ronde ovenschaal en breek hier voorzichtig de eitjes in. Probeer de dooier heel te houden. Lukt dat niet dan is dat geen enkel probleem, het ziet er alleen net wat mooier uit. Snijd de cherry tomaten in tweeën en verdeel die over de eieren. Scheur de bol mozzarella in stukjes en verdeel die er ook over. Scheur de helft van de basilicumblaadjes en strooi die over de mozzarella. Bestrooi met peper en zout en besprenkel met olijfolie.

3. Zet de schaal in de oven en bak de eieren in 20-25 minuten gaar. Strooi er de rest van de basilicum over en serveer met vers afgebakken brood.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)