Caprese nachos

Jullie denken waarschijnlijk dat ik gek ben geworden na het lezen van bovenstaande titel. Wees niet bang, want ik ga echt geen nachos met mozzarella en tomaat combineren. Het zou misschien wel kunnen, maar ik zie dat niet zo zitten 😉 Wel kwam ik onlangs op de toffe blog Half baked harvest een variatie op nachos met gesmolten kaas tegen, maar dan met bruschetta’s, mozzarella, tomaat en balsamicostroop. Deze caprese nachos zagen er zo geweldig uit dat ik gelijk aan de slag ben gegaan en het resultaat is het einde! Het is een heerlijk hapje bij de borrel, terwijl je geniet van een glas wijn in het namiddag zonnetje.

Francesca Kookt_caprese nachos_2

Wat je nodig hebt voor 1 ovenschaaltje vol

– 120ml balsamicoazijn
– 1el bruine suiker
– 9 cherrytomaten
– 9 sneetjes stokbrood
– 1 bol buffelmozzarella
– 4 blaadjes basilicum
– olijfolie extra vergine
– zeezout
– gemalen zwarte peper

Wat je gaat doen

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de balsamicoazijn met de bruine suiker in een klein pannetje en breng dit aan de kook. Laat het 10-15 minuten zachtjes pruttelen totdat het tot de helft is ingekookt en laat daarna iets afkoelen.

Meng de cherrytomaten in een bakje met een scheutje olijfolie en wat zeezout. Ik gebruikte hiervoor gerookt zeezout, maar met gewoon zeezout kan dit natuurlijk ook. Neem een groot bakblik waar je aan de ene kant de broodjes in legt en aan de andere kant de gemarineerde tomaatjes. Sprenkel wat olijfolie over de broodjes en zet het bakblik in de oven. Zet deze 8-10 minuten in een oven van 225 graden totdat de broodjes geroosterd zijn en de tomaatjes net zacht zijn geworden (onder de grill kan natuurlijk ook, verkort dan de tijd). Keer de broodjes halverwege om. Haal het bakblik uit de oven en draai de temperatuur terug tot 200 graden.

Neem een ovenschaal waar alle ingredienten in kunnen. Snijd de mozzarella in plakken en de basilicum in dunne reepjes. Beleg de bodem met 4 bruschetta’s, beleg deze met 1/3 van de mozzarella, basilicum, tomaatjes en een snufje zout en peper. De volgende laag is met 3 bruschetta’s en 1/3 van de mozzarella, basilicum, tomaat en weer een snufje zout en peper. Maak een bovenste laag met de rest van de ingredienten.

Francesca Kookt_caprese nachos_3

Zet het ovenschaaltje (voorzichtig, want je wilt niet dat je heerlijke caprese berg instort) 5 minuten in de oven zodat de mozzarella net gesmolten is. Besprenkel met de balsamicostroop naar smaak, serveer direct en eet het alsof je een schaaltje nachos met kaas hebt gekregen. En geniet, big time!

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Caprese nachos”

  1. Nouhhhh…haha om gek geworden gevonden te worden is natuurlijk wel iets meer nodig dan een iets wat merkwaardige eetcombinatie of titel….Dit ziet er wel super vrolijk uit en ik heb een vermoeden gezien de ingredienten dat ik het ook heel erg lekker zou vinden…leuk!