Chocolade custard uit de oven met bramen

Het werd weer eens tijd voor een recept van Donna Hay. Ik hou van haar manier van koken; simpel, snel en met veel smaak. Deze keer werd het een dessert, chocolade custard potjes uit de oven uit het Simple Dinners kookboek. Donna combineerde de potjes met frambozen, ik koos voor bramen omdat deze nog verkrijgbaar waren. De combinatie van chocola met fruit uit de oven is heerlijk. Kies voor het seizoensfruit wat op dat moment beschikbaar is.

Tip voor de kerst: maak deze chocolade custard potjes met cranberries. Je kunt het al helemaal van te voren klaarmaken en op het laatste moment in de oven schuiven. Ideaal voor een kerstdiner.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 250ml melk
– 250ml slagroom
– 125gr pure chocolade
– 2 scharreleieren
– 2 scharrel eidooiers
– 90gr bruine basterdsuiker
– 100gr bramen (of ander seizoensfruit)
– cacao om te bestuiven

Wat je gaat doen

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Doe de melk en slagroom in een pannetje. Hak de chocolade in stukjes en doe dit ook in het pannetje. Verwarm het geheel op matig vuur onder af en toe roeren totdat de chocolade volledig gesmolten is. Zet daarna het vuur uit.

Klop de eieren, eidooiers en basterdsuiker schuimig. Giet daarna langzaam de gesmolten chocolade erbij terwijl je rustig blijft kloppen.

Neem 4 kleine ovenvaste schaaltjes en verdeel hier de bramen over. Schenk daarna het chocolademengsel erover en verdeel dit over de 4 schaaltjes. Zet de schaaltjes in de oven voor 30-35 minuten.

Bestuif de schaaltjes met wat cacao en serveer direct. Ook lekker met een bolletje ijs erbij.

Chocolade custard uit de oven_2

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Chocolade custard uit de oven met bramen”

  1. Francesca, hoe kun je dit van te voren maken? Zet je ze in de koelkast in plaats van in de oven? En dan ‘afbakken’ na het diner? Of wel bakken en later opwarmen? De custard van het appeldessert is nog steeds niet dik dus ik zoek een ander recept 😉

  2. Beste Francesca, ik heb dit recept gisteren gemaakt, maar het eindresultaat was niet goed. De bovenkant werd een beetje stevig maar rest was waterig. Heb jij een idee wat dit veroorzaakt heeft. Ik had het voorbereid en later in een voorverwarmde oven geplaatst.