Chocolade ijs met extra pure stukjes

We zitten nog steeds midden in onze ijsverslaving, and we love it :). Als je dan toch gaat spijbelen, dan maar met dit ijsrecept. Enjoy! Wat je nodig hebt: 2 eierdooiers (scharrel) 100gr poedersuiker 250ml volle melk 200ml slagroom 15gr cacao 1tl mokka oploskoffie 50gr extra pure chocolade  (of 100gr …

We zitten nog steeds midden in onze ijsverslaving, and we love it :). Als je dan toch gaat spijbelen, dan maar met dit ijsrecept. Enjoy!

Wat je nodig hebt:
2 eierdooiers (scharrel)
100gr poedersuiker
250ml volle melk
200ml slagroom
15gr cacao
1tl mokka oploskoffie
50gr extra pure chocolade  (of 100gr als je een echte chocofan bent)

Wat je gaat doen:
Neem een kom en klop hierin met een garde de eierdooiers, poedersuiker, cacao, oploskoffie en 50ml melk totdat alle ingrediënten zijn opgelost en je een mooie romige massa hebt. Voeg daarna de rest van de melk door en roer goed door. 

Hak de chocolade in kleine stukjes. Bij mij werkt een klein hakmolentje (met staafmixer) daar perfect voor. 

Klop de slagroom totdat deze bijna stijf is. Voeg daarna het cacaomengsel toe aan de slagroom en spatel deze door totdat alles goed vermengd is en er geen klontjes meer in zitten. 

Giet het mengsel in een ijsmachine voor circa 35-45 minuten. Voeg halverwege de tijd de stukjes chocola toe. Als je geen ijsmachine hebt kun je het ook in een bak in de vriezer zetten. Dan moet je het wel gedurende 4 uur ieder half uur goed doorroeren.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca