Cool Bear – Natuurlijke limonade voor kinderen

Op de Huishoudbeurs maakte ik voor het eerst kennis met Cool Bear. Hun stand stond een beetje verscholen aan de zijkant tussen al het fastfood- en chipsgeweld, maar toch werd ik aangetrokken door het coole beertje wat hun beeldmerk is. Ik mocht proeven en kreeg limonades met de smaken aardbeien-munt …

Op de Huishoudbeurs maakte ik voor het eerst kennis met Cool Bear. Hun stand stond een beetje verscholen aan de zijkant tussen al het fastfood- en chipsgeweld, maar toch werd ik aangetrokken door het coole beertje wat hun beeldmerk is. Ik mocht proeven en kreeg limonades met de smaken aardbeien-munt en sinas-kokos in mijn handen.

Review Cool Bear_2

“Jeetje, dit is lekker!” Het eerste wat ik dacht. Maar ja, dan komt stap 2: een etiket lezen en erachter komen wat er in zit qua geraffineerde suikers, smaakstoffen en meer van dat. Vooral bij producten voor kinderen let ik daar heel goed op. Het is niet zo dat mijn peuter geen suiker mag, maar ik ben wel allergisch voor verborgen suikers in producten waar geen suiker in hoeft te zitten.

Cool Bear, vruchtenlimonade zonder troep

Groot was mijn verrassing toen ik erachter kwam dat Cool Bear met 100% natuurlijke ingredienten wordt gemaakt. De vruchtenlimonadesiropen en kant-en-klaar flesjes (25cl) zijn gezoet met 100% pure stevia (Rebaudioside A 97% zuiver) en bevatten geen smaakstoffen, kleurstoffen en suiker. Het wordt gemaakt van biologisch vruchtenconcentraat en alle producten zijn glutenvrij. Het mooie van stevia is dat het zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel zonder pieken en dat kinderen zich daardoor beter kunnen concentreren.

Review Cool Bear_3

Als je kinderen bijvoorbeeld 3 glazen Cool Bear verdeeld over de dag geeft dan hebben ze de hele dag een bloedsuikerspiegel die in balans is. Dat heeft direct effect op hun gedrag. Zo heeft Cool Bear al eens een test hiervoor gedaan op een school en de kinderen waren aantoonbaar rustiger die dag.

Opgericht door Ana: een onderneemster om te knuffelen!

Cool Bear is opgericht door Ana Santiago en het merk is de realisatie van haar droom. Ze wilde een bedrijf runnen dat zich enkel en alleen bezig houdt met het inspireren en helpen van kinderen om gezonder en gelukkiger te leven.

Review Cool Bear_4

Nou klinkt dat als een mooi verhaal op papier, maar wij nuchtere Nederlanders vragen ons dan af of dat in werkelijkheid ook zo is. Ja, is daarop het antwoord. Ik heb inmiddels met Cool Bear gewerkt voor mijn eigen Kids Culinair en mijn foodvriendin Linda heeft uitgebreid met haar gesproken aan de keukentafel. Ana drijft op passie en heeft echt een missie om een bijdrage te leveren aan de gezondheid van kinderen. Zelf zegt ze erover:

“Met mijn Cool Bear mascotte wil ik kinderen inspireren om gezondere producten te eten en drinken, door het leuk, hip en cool te maken! Mijn producten helpen me om mijn droom en bedrijfsvisie te realiseren. Ik ben blij en trots dat ik met Cool Bear mijn steentje kan bijdragen aan de gezondheid van kinderen, want zij zijn de toekomst!”

De producten van Cool Bear

Er zijn nu 4 smaken van de siropen in het assortiment: Framboos, Aardbeien, Lemon-Lime en Cassis-Appel. Vooral de laatste 2 zijn favoriet bij ons thuis en de peuter drinkt niet anders meer. Hij vond het vanaf het eerste moment heerlijk. Ik ben zelf stiekem dol op de Lemon-Lime die ik mix met bruisend water.

Review Cool Bear_5

Er zijn ook kant-en-klare flesjes van 25cl in de smaken Sinas-Kokos, Aardbei-Munt en Cassis-Appel. Die zijn ideaal om mee te geven naar bijvoorbeeld school of het sportveld.

Naast de limonades is Cool Bear ook bezig met een aantal toffe nieuwe producten zoals warme choco en snoep.

Review Cool Bear_6

Omdat ze nog zo nieuw zijn, zijn de producten nog niet makkelijk verkrijgbaar. Maar er wordt wel heel hard aan de weg getimmerd! Zo hebben alle EMTÉ supermarkten het al in het assortiment en zijn er een paar vestigingen van Albert Heijn, Plus en Spar aan het wakker worden. Verder kun je het ook online bestellen of bij gezondheidswinkels kopen. Kijk hier voor een overzicht van alle verkooppunten. Ben je ook fan, steun Cool Bear dan door bij je eigen supermarkt ernaar te vragen. Hoe meer er wordt gevraagd, hoe eerder het in het assortiment komt.

Ik ben razend enthousiast over Cool Bear. Een bedrijf wat is opgericht met een duidelijke visie en waar gezondheid van kinderen centraal staat in plaats van (alleen) commercieel belang. Het kan dus wel en ik blijf fan. Omdat het klopt en goed is voor mijn kind en daar gaat het om. Dus wordt ook lid van de buddy club want… “Gezond zijn is cool en hip!”

Review Cool Bear_7

Bronnen foto’s: Lekker eten met Linda en Cool Bear.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)