Francesca plogt! – Huishoudbeurs 2014

Ik had niet gedacht dat deze dag ooit zou komen, maar het is een feit. Ik ben voor het eerst in mijn leven naar de Huishoudbeurs geweest. Op uitnodiging weliswaar, maar toch, ik ben echt gegaan. Het vooruitzicht van tienduizenden vrouwen met boodschappenwagentjes bij elkaar in een grote beurshal was niet mijn ideaalbeeld. Noem het vooroordelen of pleinvrees, ik had er beide last van.

Een aantal weken geleden kwam er een uitnodiging binnen met de vraag “Vind je het leuk om de Huishoudbeurs te bezoeken?”. Nou, nou, leuk weet ik nog niet. Maar als er zoveel bezoekers ieder jaar weer naar Amsterdam afreizen voor dit megaspektakel dan moet ik het toch ook eens meemaken. Al was het alleen maar om jullie te vertellen waar je de leukste, lekkerste en meest bijzondere food producten kunt vinden. En zo reisde ik gisteren met co-blogger Wendy en mijn boodschappenwagentje af naar de Amsterdam Rai. Ik besloot om alle clichés waar te maken.

In deze plog neem ik jullie mee op een visuele food tour door de Huishoudbeurs. Waarbij ik focus op de meest interessante food producten van nieuwe of bijzondere producenten. Jullie geloven vast wel dat er een oververtegenwoordiging was van de Remia’s, Becker’s, Lassies, Mora’s en Becel’s van deze wereld. Die sla ik even over, is gewoon niet mijn ding. Zo, daar gaan we!

Francesca Kookt_plog_huishoudbeurs 2014_1a

Met boodschappenwagentje en al naar de Huishoudbeurs. Nou had ik zo’n ding al thuis staan (oeps), ooit aangeschaft toen ik hoogzwanger was en nog steeds zelf boodschappen wilde doen. Dat is wel een plausibele reden toch?

Francesca Kookt_plog_huishoudbeurs 2014_2

We werden heel prettig ontvangen in de perskamer. Nog even een momentje rust voor we ons in de mensenmassa gingen storten. Gelijk maar eens even aangekruist wat we allemaal wilden zien.

Francesca Kookt_plog_huishoudbeurs 2014_3

En een blik door het raam heen geworpen. Hier viel het nog wel mee met de drukte. Maar no worries, dat komt later allemaal nog goed!

Francesca Kookt_plog_huishoudbeurs 2014_4

Via het Festival Fantastique liepen we naar het Food & Drinks thema. Ahh, hier zijn alle mensen!

Francesca Kookt_plog_huishoudbeurs 2014_5

Gelukkig, aan de mannen is dit jaar ook goed gedacht. Toch lief van deze dames dat ze even op hun mannen wachten.

Francesca Kookt_plog_huishoudbeurs 2014_6

We kwamen deze vrolijke bloemendame tegen bij de VIP Lounge. Voor de ‘pers’ wilde ze wel even poseren.

Francesca Kookt_plog_huishoudbeurs 2014_7

De eerste food tekenen dus we zijn bijna bij Food & Drinks. Ik vroeg aan de heren wat hun stroopwafels zo bijzonder maakte. Het antwoord: “we stoppen er heel veel liefde in mevrouw.”

Francesca Kookt_plog_huishoudbeurs 2014_8

En die liefde konden we proeven! Want de stroopwafels waren heerlijk.

Francesca Kookt_plog_huishoudbeurs 2014_9

De zuurstokliefhebbers komen goed aan hun trekken dit jaar. Je vindt ze direct naast Food & Drinks.

Francesca Kookt_plog_huishoudbeurs 2014_10

En daar zijn we dan! Ons grote doel van het Huishoudbeurs bezoek.

Francesca Kookt_plog_huishoudbeurs 2014_11

We liepen gelijk tegen de stand van Vacuvin aan. Ik ben fan van deze trivet rings. Je bergt het makkelijk op en het is handig in gebruik.

Francesca Kookt_plog_huishoudbeurs 2014_12

Go-Tan heeft een kroepoek zonder smaakversterkers en natuurlijk gekruid. Lekker bros en smakelijk.

Francesca Kookt_plog_huishoudbeurs 2014_13

Echte Belgische spekken! Nou, doet u mij er maar eentje. Of twee.

Francesca Kookt_plog_huishoudbeurs 2014_13

We proefden deze frambozendressing van Kioom’s met een kleine salade met mango. Erg fris van smaak en natuurlijk.

Francesca Kookt_plog_huishoudbeurs 2014_14

Ik ben gek op kokoswater, maar sommige varianten smaken erg weeïg. Daar had ik geen last van met deze varianten van Foco. De lychee variant was favoriet bij ons beide.

Francesca Kookt_plog_huishoudbeurs 2014_15

Bij de stand van Cool Bear werd ik helemaal enthousiast! Deze nieuwe limonadesiroop voor kinderen is zonder kunstmatige suikers en andere toevoegingen. Ze hebben 4 verrassende smaken en het smaakt heerlijk. Ik ben fan en ga binnenkort een uitgebreide review voor jullie schrijven over dit toffe nieuwe product.

Francesca Kookt_plog_huishoudbeurs 2014_16

En toen was er fudge. Van de Fudge Store. Tja, daar moesten we natuurlijk een zakje van mee naar huis nemen…

Francesca Kookt_plog_huishoudbeurs 2014_17

Deze ginger tea van Amazing Oriental vond ik top. Krachtig van smaak en helemaal natuurlijk.

Francesca Kookt_plog_huishoudbeurs 2014_18

Leuk, dit kende ik nog niet. Een snack van Edamame, maar dan als een soort pinda.

Francesca Kookt_plog_huishoudbeurs 2014_19

Worst liefhebbers komen helemaal aan hun trekken bij Food & Drinks. Alle soorten maten Franse en Spaanse worst vind je er.

Francesca Kookt_plog_huishoudbeurs 2014_20

En natuurlijk mogen de superfoods niet ontbreken. Wij namen een enorme zak met bessenmix mee. Lekker voor het ontbijt ‘s ochtends of als snack tussendoor. Ook nam ik een zakje natuurlijke groentenchips mee voor mijn peuter. Daar zitten ook boontjes bij, leuk!

Francesca Kookt_plog_huishoudbeurs 2014_21

Yeah, mijn favoriete koekjes ‘Handmade by van Strien’! De ‘butterdam amsterdam koggetjes’, ‘butter lemon cookies’ en ‘butter mocha short biscuit’ gingen gelijk in de tas. Toch wel blij met dat boodschappenwagentje inmiddels.

Francesca Kookt_plog_huishoudbeurs 2014_22

Ze hebben wel humor daar op die Huishoudbeurs 😉

Francesca Kookt_plog_huishoudbeurs 2014_23

Een Parmezaanse kaas, uit Holland. Uit bodegraven om precies te zijn. Binnenkort ga ik eens bij ze langs, daar wil ik meer over weten.

Francesca Kookt_plog_huishoudbeurs 2014_24

Zo, tijd voor een relaxmomentje. Die kuitenmassage is zo gek nog niet.

Francesca Kookt_plog_huishoudbeurs 2014_25

Ah gelukkig, de boodschappenwagentjes verkopen ze hier ook.

Francesca Kookt_plog_huishoudbeurs 2014_26

Ik zei toch dat het goed zou komen. Rond 16.30 uur was het afgeladen bij Festival Fantastique met een optreden van Dean Saunders.

Francesca Kookt_plog_huishoudbeurs 2014_27

Na een leuk bezoek aan de Huishoudbeurs (ja, je leest het goed, ik vond het leuk) hadden we wel een wijntje verdiend. It’s a wrap!

Francesca Kookt_plog_huishoudbeurs 2014_28

En daar ga ik weer met mijn karretje. Tot volgend jaar dan maar Huishoudbeurs. Van mij mag je dan nog iets meer bijzondere producenten in het Food & Drinks plein opnemen en dan ben ik helemaal blij.

Wil je zelf ook nog naar de Huishoudbeurs? De beurs is er nog t/m 23 februari.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Categoriën: Food evenementen

Reacties over “Francesca plogt! – Huishoudbeurs 2014”

  1. Missie geslaagd zou ik zeggen! Ziet er leuk uit je #plog, en die lach spreekt boekdelen.
    Bij mij was de Foco Lychee en Ananas favoriet en de lemon cookies van Handmade by Van strien is mijn nieuwe addiction. Ook voor het eerst geproefd op de beurs en meteen verliefd.

    Groetjes,
    Betty

  2. Leuk dat je het naar je zin hebt gehad en zie niet echt veel nieuwe producten maar Edamama Beans ken ik niet..heb je ze geproefd en smaken ze wel? En Frambozendressing lijkt me wel lekker hoewel ik het nog nooit heb geprobeerd.. ken ik de flesjes dressing wel.
    Dus volgend jaar weer en dan hoop ik dat er voor jou en andere mensen ook natuurlijk wel veel nieuwe producten worden getoond.

Reacties zijn gesloten.