Courgette spaghetti al ragù

Sponsored – Oh nee, wat doe ik nu! Combineer ik echt een Italiaanse ragù die 5 uur op het vuur heeft geprutteld met courgette spaghetti? Ja, ik doe het echt en het was waanzinnig. Het recept kunnen jullie hieronder vinden en voor de mensen die geen zin of tijd hebben om 5 uur te wachten op een saus, wees gerust: ik heb ook het recept voor een super simpele pastasaus opgenomen.

Ik moet bekennen dat ik nog geen jaar geleden volledig anti-‘pasta van groenten’ was. Daar moest je in mijn keuken niet mee aankomen. Maar toch, ik ben om. Want ik ontdekte dat die sliertjes courgette (mits kort aangebakken en dus nog met bite) heel lekker combineren met vele soorten sauzen en dat zelfs mijn kleuter op deze manier borden vol met groenten opeet. Er is niet zoveel nodig om mij om te krijgen, het is wel weer duidelijk.

Maar goed, er is een reden waarom ik hierover begin en dat heeft alles te maken met mijn bezoek aan Koninklijke Vezet waar jullie onlangs al het eerste deel van hebben kunnen zien. Om het geheugen nog even op te frissen: bij Albert Heijn hebben ze nieuwe groenteproducten ontwikkeld waarmee je met gemak aan je 250 gram groenten per dag kunt komen, zoals de versgesneden Aziatische wokgroenten (check hier het filmpje) en de Italiaanse roerbakgroenten.

Maar er is meer, Albert Heijn heeft namelijk goed gekeken naar de trends en introduceerde onlangs drie nieuwe, versgesneden groenteproducten: tagliatelle van wortel, rijst van bloemkool en spaghetti van courgette. Deze toepassing is niet nieuw, maar zo versgesneden is het wel heel gemakkelijk. Want je hoeft dan niet eerst aan de gang met de spirelli of keukenmachine.

Deze producten ontdekte ik in de groentekeuken van Koninklijke Vezet, het bedrijf dat alle gesneden groenteproducten voor Albert Heijn produceert, tot wel 6 miljoen groenteproducten per week! Daar mocht ik alles zien: van opslag, wassen, snijden, sorteren, verpakken tot uitrijden. Bekijk het filmpje maar eens, daarin worden ook tips gegeven voor de bereiding van de pasta en rijst van groenten:

Zijn pasta en rijst van groenten de toekomst?

Ik weet ze wel te stellen vandaag, de lastige vragen. Steeds vaker zie je de pasta en rijst van groenten in recepten terugkomen. Inmiddels kun je ze zelfs hier op de blog vinden. Wordt dit onze toekomst, verdwijnt hierdoor de traditionele pasta en rijst? Nee joh! Ik ben gek op pasta en rijst en die zullen daarom niet snel uit mijn menu verdwijnen.

Zo smul ik bijvoorbeeld graag van een groot bord tagliatelle en schep met liefde soms nog een tweede bord op, maar doe dat ook niet iedere dag. Te vaak kiezen voor witte rijst is ook niet verstandig. Door deze te vervangen door bijvoorbeeld groente varieer je niet alleen meer, maar kom je ook nog eens sneller aan je dagelijkse behoefte aan groenten.

albert-heijn-pasta-rijst-van-groente

Uiteraard dook ik na het bezoek weer de keuken en maakte ik een heerlijke courgette spaghetti al ragù. Voor de saus ben je wel even bezig, want die laat je bij voorkeur een uur of 5 op het vuur pruttelen. Een ideaal klusje voor het weekend en als je daar geen zin of tijd voor hebt, maak je mijn super simpele pastasaus en dan ben je heel snel klaar. Beide recepten vinden jullie hier op de blog.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

2x spaghetti van courgette van Albert Heijn (die vind je bij de verse pasta’s en kant-en-klare aardappeltjes)
olijfolie
1 portie ragù saus volgens dit recept
of: 1 portie snelle pastasaus volgens dit recept
Parmezaanse kaas

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 15 minuten

1. Zet een grote braadpan of wok op het vuur en roerbak de courgette spaghetti circa 5 minuten in 2 eetlepels olijfolie.

2. Verwarm in de tussentijd de saus in een andere pan en schep daarna door de courgette spaghetti.

3. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas.

Tips:
Maak de saus in grote hoeveelheid en vries de andere porties in. Zo heb je op drukke dagen altijd een bakje saus in huis en ben je zo klaar.
– Nog sneller klaar zijn? Koop dan een pot Excellent Italiaanse roerbakgroenten en bak deze even aan. Pureer daarna met een staafmixer of in de keukenmachine en breng op smaak met peper, zout en olijfolie. Klaar is je saus voor over de courgette spaghetti!

courgette-spaghetti-al-ragu-2

Dit is een samenwerking met Albert Heijn. Lees hier mijn disclaimer.

De laatste Eetkalenders
nu voor slechts € 14,95 incl. verzendkosten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Courgette spaghetti al ragù”

  1. Ik ben heel benieuwd hoe courgetti smaakt, maar mijn broertjes vinden dat absoluut niet lekker. Pasta en rijst is ook niet ongezond, maar juist goed als je de volkoren variant neemt.

    1. Ik zeg ook niet dat pasta en rijst ongezond zijn 🙂 Vind het zalig en eet het graag, maar het is goed om af te wisselen. Heb ook niet altijd zin in volkoren pasta of zilvervliesrijst namelijk…

  2. Prima recept, maar waarom kanteklaar kopen in de supermarkt? !!!!!!!
    Vaak is zoiets behandeld met een niet echt gezond goedje, dat de groente langer vers blijft. Voor een paar euro kan je een schiller halen bij bol.com om zelf verschillende groente spaggeties te maken!
    Goede recepten. Francesca, maar geef alsjeblieft meer tips over zelfgemaakte producten ! Ik maak alles zelf , koop niets kanteklaar en in 45 min maximaal staat ons eten op tafel! En mijn kinderen smullen er van!