Courgette spaghetti al ragù

Oh nee, wat doe ik nu! Combineer ik echt een Italiaanse ragù die 5 uur op het vuur heeft geprutteld met courgette spaghetti? Ja, ik doe het echt en het was waanzinnig. Het recept kunnen jullie hieronder vinden en voor de mensen die geen zin of tijd hebben om 5 …

Oh nee, wat doe ik nu! Combineer ik echt een Italiaanse ragù die 5 uur op het vuur heeft geprutteld met courgette spaghetti? Ja, ik doe het echt en het was waanzinnig. Het recept kunnen jullie hieronder vinden en voor de mensen die geen zin of tijd hebben om 5 uur te wachten op een saus, wees gerust: ik heb ook het recept voor een simpele pastasaus opgenomen.

Van anti naar courgette spaghetti fan

Ik moet bekennen dat ik nog geen jaar geleden volledig anti-‘pasta van groenten’ was. Daar moest je in mijn keuken niet mee aankomen. Maar toch, ik ben om. Want ik ontdekte dat die sliertjes courgette (mits kort aangebakken en dus nog met bite) heel lekker combineren met vele soorten sauzen en dat zelfs mijn kleuter op deze manier borden vol met groenten opeet. Er is niet zoveel nodig om mij om te krijgen, het is wel weer duidelijk.

Zijn pasta en rijst van groenten de toekomst?

Ik weet ze wel te stellen vandaag, de lastige vragen. Steeds vaker zie je de pasta en rijst van groenten in recepten terugkomen. Inmiddels kun je ze zelfs hier op de blog vinden. Wordt dit onze toekomst, verdwijnt hierdoor de traditionele pasta en rijst? Nee joh! Ik ben gek op pasta en rijst en die zullen daarom niet snel uit mijn menu verdwijnen.

Zo smul ik bijvoorbeeld graag van een groot bord tagliatelle en schep met liefde soms nog een tweede bord op, maar doe dat ook niet iedere dag. Te vaak kiezen voor witte rijst is ook niet verstandig. Door deze te vervangen door bijvoorbeeld courgette spaghetti varieer je niet alleen meer, maar kom je ook nog eens sneller aan je dagelijkse behoefte aan groenten.

Ik dook met deze gedachte de keuken in en maakte een heerlijke courgette spaghetti al ragù. Voor de saus ben je wel even bezig, want die laat je bij voorkeur een uur of 5 op het vuur pruttelen. Een ideaal klusje voor het weekend en als je daar geen zin of tijd voor hebt, maak je mijn supersimpele pastasaus en dan ben je heel snel klaar. Beide recepten vinden jullie hier op de blog.

Wat je nodig hebt voor 4 personen courgette spaghetti al ragù

  • 2 verpakkingen spaghetti van courgette of maak het zelf door 2 flinke courgettes met de keukenmachine of spirelli in sliertjes te snijden
  • bakolijfolie
  • 1 portie ragù saus volgens dit recept
  • of: 1 portie snelle pastasaus volgens dit recept
  • Parmezaanse kaas

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 15 minuten

1. Zet een grote braadpan of wok op het vuur en roerbak de courgette spaghetti circa 5 minuten in 2 eetlepels olijfolie.

2. Verwarm in de tussentijd de saus in een andere pan en schep daarna door de courgette spaghetti.

3. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas.

Tip: Maak de saus in grote hoeveelheid en vries de andere porties in. Zo heb je op drukke dagen altijd een bakje saus in huis en ben je zo klaar.

courgette-spaghetti-al-ragu-2

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)