Spaghetti al ragù

[vc_row][vc_column][vc_column_text]De echte Italiaanse ragù alla bolognese heeft niets te maken met de bolognese saus zoals we die in Nederland vaak maken. We zijn gewend om in de spaghetti al ragù naast het vlees ook veel tomaten en groenten bij te doen. Terwijl de ragù saus zich bijna alleen concentreert op …

[vc_row][vc_column][vc_column_text]De echte Italiaanse ragù alla bolognese heeft niets te maken met de bolognese saus zoals we die in Nederland vaak maken. We zijn gewend om in de spaghetti al ragù naast het vlees ook veel tomaten en groenten bij te doen. Terwijl de ragù saus zich bijna alleen concentreert op het vlees. Vlees van goede kwaliteit dat je met aandacht bereidt.

Zonder die liefde kun je namelijk ook niet het geduld opbrengen om zolang te wachten. Want daar moet je wel rekening mee houden, je pan met goddelijke saus voor deze spaghetti al ragù heeft circa 5 uur nodig om te pruttelen. Maar als deze dan klaar is, kan het grote smullen genieten. Officieel eten Italianen dit gerecht met tagliatelle, maar ik vind het net zo lekker met spaghetti. En ach, wat maakt het uit. Deze saus is zelfs goddelijk op een broodje. Dus eet het lekker zoals je wilt.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”recepten”][vc_column][vc_column_text]

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 1 grote ui
  • 1/2 winterwortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • bakolijfolie
  • 500 gr (runder)gehakt (van de slager)
  • 250 ml passata di pomodoro (bij de supermarkt te koop, neem wel een goede kwaliteit)
  • 250 ml runderbouillon
  • 75 ml rode wijn
  • mespunt nootmuskaat
  • 400 gr spaghetti
  • Parmezaanse kaas

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”gerelateerde-recepten”][vc_column][vc_column_text][gerelateerde_recepten][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”wtd”][vc_column][vc_column_text]

Wat je gaat doen

Bereiding: 20 minuten + Stoven: circa 5 uur

  1. Doe de ui, wortel en bleekselderij als grove stukken in de keukenmachine en maal het dan fijn. Je kunt het ook met de hand snijden, maar dan ben je wat langer bezig.
  2. Neem een (gietijzeren) braadpan en verwarm hierin wat olijfolie. Bak de groenten zachtjes hierin, circa 5 minuten fruiten. Schep de groenten uit de pan en bak daarna het gehakt op hoog vuur bruin.
  3. Voeg de groenten weer toe aan het gehakt samen met de passata, bouillon, wijn en nootmuskaat. Er moet genoeg vocht in de pan zitten (gehakt moet net onder staan). Is dit niet het geval, voeg dan nog wat extra bouillon toe.
  4. Laat de saus zo lang mogelijk pruttelen op het vuur, met de deksel op de pan. Het mooiste is toch zeker 5 uur, dan wordt de smaak heerlijk intens. Doe dit wel op lage temperatuur en controleer af en toe of de pan niet droog kookt. Voeg dan gelijk wat extra bouillon toe!
  5. Als de saus bijna klaar is, ga je de spaghetti koken. Doe dit al dente, zodat de spaghetti nog een lichte bite heeft.
  6. Serveer de spaghetti op een bord met daarover een flinke schep van de saus. Rasp daarover wat verse Parmezaanse kaas. Buon appetito 🙂

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”schoolbord”][vc_column][vc_column_text]

Recept & fotografie: Francesca

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Categorieën

Tags

Heb je een vraag? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)