Met deze pastasaus heb ik altijd succes. Bij volwassenen, maar vooral ook bij kids. Het gaat erin als “koekieeeeeeeeee”, zoals mijn kleine jongen nu al het eten noemt wat hij wil eten 🙂
Wat je nodig hebt voor een grote pan vol (zeker 6 personen):
1 ui
3 teentjes knoflook
2 stengels bleekselderij
1 winterwortel
500gr rundergehakt
1 klein blikje tomatenpuree
2 blikken gepelde tomaten (in stukjes)
1 pakje passata di pomodoro (naturel of met basilicum)
2 handen vol verse basilicum
oregano
versgemalen zwarte peper
zeezout
olijfolie om in te bakken
Wat je gaat doen:
Hak de ui en knoflook fijn. Snijd de bleekselderij en winterwortel in stukjes en hak de verse basilicum fijn.
Verwarm wat olijfolie in een grote braadpan en fruit hier de ui en knoflook in. Doe hier het gehakt bij, strooi er wat peper en zout over, wat je vervolgens gaat rullen totdat het vrijwel gaar is. Voeg de bleekselderij en winterwortel toe en bak dit een minuutje of 5 mee. Als laatste gaat het blikje tomatenpuree erbij wat je nog een minuutje mee bakt.
Giet de gepelde tomaten en de passata bij het mengsel en roer dit goed door. Doe hier wat oregano bij en laat daarna een minuut of 10 zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout en roer de verse basilicum erdoor.
Een lekkere pasta hierbij is penne, vergeet niet om wat Parmezaanse kaas erover te strooien.
Ik ga ‘m vanavond maken!! Lekker.
Groetjes, Tessa
Leuk! Ben benieuwd hoe het bij jullie smaakt 🙂
Hij was heerlijk. Eerlijk gezegd wel 2 kleine maggi bouillonblokjes erbij gedaan ipv zout.
De man heeft 2x opgeschept. De rest ligt nu in de vriezer. Denk dat ik dat voor een lasagne ga gebruiken binnenkort!
Zat nog te twijfelen om er een klein beetje rode wijn in te doen maar aangezien ik het niet in huis had en geen zin om het speciaal te gaan halen liet ik het zo. Net zo lekker!! haha.
Ik ga ‘m denk ik straks weer maken! Viel zeer goed in smaak!
Leuk! En lekker 🙂
Ik heb hem omlangs gemaakt voor een vriendengroep. Hij is heerlijk. Gelukkig was er nog genoeg van over. Vanavond eet ik er weer van. Verheug me er al de hele dag op.
Hi Ri, wat leuk om te lezen 🙂 Hoop dat je er wederom heerlijk van hebt gegeten!
Deze saus gisteren voor het eerst gemaakt.
Ik was altijd aan het klooien met pastasaus en vond ze nooit écht lekker.
Deze daarentegen is goddelijk, tafelgenoten vonden dit óók.
Dank je wel en tot ziens dus
Groetjes Marieke
Wat super om te lezen, blij dat het jullie zo gesmaakt heeft :-).
Hoi, hoe veel stengels bleekselderij? Er is wat weg gevallen denk ik
Ah ja, ik zie het! Dat zijn 2 stengels bleekselderij en ik heb ‘t net gelijk even aangepast 🙂
Heerlijk! M’n hubby en ik zijn geen pasta eters, maar vinden de gehaktballetjes in tomatensaus van de Griek wel erg lekker. Haha. Dus courgetti en dit gemaakt: heerlijk. Dank je wel voor je recept die hier al heel wat jaartjes staat zie ik. T is een blijvertje hoor😀
Super!