Chinese mie met paksoi, paprika, krokante tofu en ei

Gisteren is mijn uitdaging begonnen om 5 dagen lang voor 5 euro per hoofdgerecht te koken. En die begon gelijk goed! Want niet alleen zat ik onder mijn budget, het was ook nog eens heerlijk en ik was verrast door de hoeveelheid. Hier hadden makkelijk 4 mensen van kunnen eten! …

Gisteren is mijn uitdaging begonnen om 5 dagen lang voor 5 euro per hoofdgerecht te koken. En die begon gelijk goed! Want niet alleen zat ik onder mijn budget, het was ook nog eens heerlijk en ik was verrast door de hoeveelheid. Hier hadden makkelijk 4 mensen van kunnen eten! Met dank aan Appie voor de inspiratie.

Ik ben de week begonnen met een vegetarische maaltijd. Leek me wel toepasselijk op Meat Free Monday. Maar denk nou niet dat we dat iedere dag gaan doen. Mijn uitdaging zou daar wel een stuk makkelijker van worden qua budget, maar een stukje vlees hoort er af en toe bij en daar is ook voor gezorgd. 

De maaltijd van de 1e dag heeft in totaal 4,69 gekost. Er konden 4 mensen van eten en ik was in 30 minuten klaar. Alle boodschappen heb ik bij de Albert Heijn gekocht en ik heb geprofiteerd van 2 bonus aanbiedingen. De scharrel eieren waren in de aanbieding (de overige eieren gebruik ik dit weekend voor omeletjes) en je kreeg 1 rode paprika gratis. Die gebruik ik morgen voor de pizza! Mijn eerste dag is goed geslaagd 🙂

Wat je nodig hebt voor 4 personen
– 1 pak Chinese eiermie
– 1 bakje biologische tofu stukjes (licht gekruid)
– 1 ui
– 1 rode paprika
– 1 struik paksoi
– 2 scharrel eieren
– 2tl sesamolie
– 4el ketjap
– 1/2tl sambal
– 2el zonnebloemolie
– peper
– zout

Wat je gaat doen
Kook de eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking. Nadat het water kookt, ben je daar in 4 minuten mee klaar. Wel goed met koud water afspoelen in een vergiet. 

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en doe daar een kwart van de zonnebloemolie in. Klop de eieren los in een bakje met wat peper en zout en bak hier een dun omeletje van in de koekenpan. Als je koekenpan klein is, bak deze dan in 2 keer. Haal de omelet uit de pan en laat iets afkoelen.

Verhit opnieuw een kwart van de zonnebloemolie en bak de tofu stukjes zeker 12 minuten in dezelfde pan totdat ze lekker krokant zijn. Zet op een gegeven moment het vuur zacht als het te snel gaat. Want tofu heeft de tijd nodig om krokant te worden.

Snipper de ui, snijd de paprika in kleine stukjes en snijd de paksoi fijn (die laatste ook nog even goed wassen).

Verhit de overige zonnebloemolie in een wok. Fruit de ui in de wok totdat het glazig wordt en voeg dan de stukjes paprika toe. Roerbak dit een minuut. Dan komt de paksoi erbij. Weer een minuut of 2 roerbakken. Voeg de sesamolie, ketjap en sambal toe. Als er kinderen mee eten, wees dan voorzichtig met de sambal. Dan kan je die beter op tafel zetten in plaats van toevoegen in het gerecht. Laat dit even een minuutje door bakken en breng dan op smaak met peper en zout. Voeg als laatste de mie toe. Goed mengen met elkaar en zorg dat de mie weer goed op temperatuur is. 

Snijd in de tussentijd de omelet in hele dunne reepjes. Serveer de mie met de krokante stukjes en reepjes omelet.

En om jullie te laten zien dat ik echt heel veel eten had voor dat bedrag, hier nog een overzichtsfoto van al het bereidde eten 🙂 

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)