De allerlekkerste saté

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Inmiddels heb ik op zo’n 18 verschillende manieren saté gemaakt en dit is, wat ons betreft, toch echt de allerlekkerste. Het 5 spices-poeder is een toevoeging van mijn Mr. en dat maakt ‘m juist zo bijzonder (de sate dus en misschien mijn Mr. ook wel een beetje). Eigenlijk hebben we …

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Inmiddels heb ik op zo’n 18 verschillende manieren saté gemaakt en dit is, wat ons betreft, toch echt de allerlekkerste. Het 5 spices-poeder is een toevoeging van mijn Mr. en dat maakt ‘m juist zo bijzonder (de sate dus en misschien mijn Mr. ook wel een beetje). Eigenlijk hebben we de Surinaamse en Indonesische keuken een beetje gemixt in dit recept, oftewel: we zijn weer aan het freewheelen geweest en daar komen vaak de lekkerste gerechten uit. Geniet ervan!

Wat je nodig hebt voor 20-25 stokjes

– 1 ui
– 4 teentjes knoflook
– stukje verse laos van 2 cm
– 1 kilo kippendijen
– 4 el sojasaus
– 2 el zoete ketjap
– 6 pimentballetjes
– zwarte peper in een molentje
– 3 kleine laurierblaadjes of 2 grote
– 1 tl 5 spices-poeder
– 1 klein, vierkant maggiblokje (of gehakte verse lavas en zout)
– 25 houten saté stokjes

de-allerlekkerste-sate-2

Wat je gaat doen

Hak de ui, knoflook en laos grof en maal fijn in een hakmolentje.

Snijd de kippendijen in medium blokjes (niet van die grote bonken graag). Doe deze in een schaal samen met het fijngehakte uienmengsel, sojasaus, ketjap, pimentballetjes, flinke snuf zwarte peper, laurierblaadjes en het 5 spices-poeder. Verkruimel het maggiblokje erover en roer alles goed door elkaar. Dek af en laat dit minstens 2 uur marineren in de koelkast, maar liever een hele nacht.

Als de kip klaar is in de marinade ga je de stokjes rijgen. Zorg ervoor dat je de satéstokjes eerst even hebt geweekt in water. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik of rooster met bakpapier tegen het lekken.

Ik rijg meestal 4 stukjes aan 1 stokje. Leg de satéstokjes daarna op het bakpapier en bak de saté circa 15 – 20 minuten. Of bak 15 minuten en zet daarna nog 5 minuten de grill aan voor een krokant laagje, houd dan wel je saté goed in de gaten want je wilt niet dat ze verbranden.

Tip: met de marinade uit de schaal kun je een simpele nasi maken. Kook daarvoor witte rijst (of nog beter, gebruik witte rijst van gisteren) en bak dat op met de marinade. Eventueel nog wat doperwten of gehakte bladselderij erdoor en klaar is je snelle nasi.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca