De fijnste accommodaties in Slovenië

Al eerder nam ik jullie mee naar de lekkerste restaurants en wijnen in Slovenië. Zelf reden we vanaf Ljubljana in het centrum van Slovenië naar het noorden, het zuidwesten en weer terug. Een roadtrip eigenlijk. Fijne accommodaties zijn bij zo’n rondreis natuurlijk wel heel handig, en toevallig heb ik die …

Al eerder nam ik jullie mee naar de lekkerste restaurants en wijnen in Slovenië. Zelf reden we vanaf Ljubljana in het centrum van Slovenië naar het noorden, het zuidwesten en weer terug. Een roadtrip eigenlijk. Fijne accommodaties zijn bij zo’n rondreis natuurlijk wel heel handig, en toevallig heb ik die voor je!

Natuurlijk kan ik je ook één plek aanbevelen, maar Slovenië is een vrij klein land met veel verschillende soorten natuur en mooie plekken. Omdat de afstanden niet erg groot zijn kun je in een rondreis van twee weken dan ook al veel van het land zien. Wat wel handig is bij zo’n rondreis is om een auto te huren. Wij huurden er een via Sunny Cars en dat is erg goed bevallen, je kunt de auto dan direct meenemen en weer inleveren bij de airport. Heel handig! Wel even opletten, de balie van Sunny Cars hoort bij Avant Cars. Dan bespaar je jezelf een zoektocht.

de-fijnste-accommodaties-in-slovenie-8

 

Start in het centrum: Guesthouse Tulipan

Als je net als wij begint vanaf de airport in Ljubljana, is Tulipan een fijne accommodatie om te starten. Dit ligt 10 minuten rijden vanaf de airport. Het is een gezellig hotel met ruime kamers. Wanneer je in de ochtend vanuit het raam naar buiten kijkt, kun je de zon prachtig op zien komen met de bergen op de achtergrond. Het eten bij Tulipan is traditioneel Sloveens en je ziet hier ook Oostenrijkse invloeden terugkomen. Het ontbijt is hier ook prima, met mooi weer kun je hier heerlijk van genieten op het terras. Vanuit Tulipan, dat dus erg centraal ligt, kun je ook makkelijk een aantal dagen Slovenië ontdekken.

de-fijnste-accommodaties-in-slovenie-1

Door naar de Soca Valley

Vanuit het centrum reden we naar het noorden richting de Soca Valley. Het is zeer aan te raden om de bergroute hiernaartoe te nemen. Je ziet dan de prachtigste uitzichten over de natuur van Slovenië. Op de route kom je ook langs het meer Bled, een van de bekendste plekken van Slovenië. Alhoewel het hier vrij toeristisch is, vond ik het zeker de moeite waard hier een kijkje te nemen. Je kunt prima even met de auto stoppen en een kijkje (of een duik) nemen bij het meer. Ook aan te raden is om even te stoppen in Kransjka Gora, we reden daar langs terwijl de zon net onder ging achter de bergen. Dat was een gaaf gezicht!

de-fijnste-accommodaties-in-slovenie-2

De gezellige vakantieboerderij Kranjc

Na de rit door de bergen kwamen we bij onze bestemming aan. Vakantieboerderij Kranjc bevindt zich in Kobarid op 600m boven de zeespiegel. Wat zo leuk is aan een vakantieboerderij is dat je er zeker van bent dat je lokale producten nuttigt, het is namelijk wettelijk vastgesteld dat bij een vakantieboerderij 40% van de producten die ze gebruiken in de keuken uit eigen productie moet komen, 35% mag uit de buurt komen en de overige 25% mag uit de winkel. De thee van eigen kruiden uit de tuin was daar dan ook zo lekker, daar heb ik een zakje van meegenomen!

de-fijnste-accommodaties-in-slovenie-3

In Kobarid zit je midden in het alpengebied en dicht tegen de Italiaanse grens. Kranjc is een fijne accommodatie met ruime kamers en vaak ook een balkon. Sinds dit jaar hebben ze er nu ook hele schattige huisjes in de tuin waar je met z’n tweeën in kunt verblijven en een prachtig uitzicht hebt. Heel romantisch lijkt me dat. Als je even wilt relaxen kun je de onlangs gebouwde sauna reserveren, wat een luxe!

de-fijnste-accommodaties-in-slovenie-4

Kranjc is een echt familiebedrijf. Moeder Irena maakt alle gerechten zelf, zowel ’s avonds als in de ochtend. Hier kun je traditionele, smaakvolle Sloveense gerechten verwachten mét liefde bereid, want wat een lieve familie is het. Irena zorgt er samen met dochter Urska en man Vinko voor dat je op je gemak wordt gesteld. Zowel tijdens het diner als tijdens het uitgebreide ontbijt. Je mag alles vragen en ze staan graag klaar om je meer te vertellen over het gebied, hun hotel en natuurlijk de geheimen van de keuken. Vanaf deze plek zijn er ook vele activiteiten die je kunt ondernemen in het gebied. Maar daarover later meer.

de-fijnste-accommodaties-in-slovenie-5

In je eigen appartement uitkijken over Brda

Na genoten te hebben van het alpengebied reisden we richting de wijnregio’s waarvoor je naar het zuiden rijdt. We kozen weer voor een rit door de bergen, waarbij je aan de ene kant uitkeek op de bergen in Slovenië en aan de andere kant de Italiaanse bergen zag. Deze route is niet de snelste, maar de uitzichten zijn het meer dan waard. Na een dagje wijn te hebben geproefd sliepen we in Appartementen Verderber. Het bestaat uit meerdere soorten appartementen die van alle gemakken zijn voorzien. Het is niet traditioneel want het is volledig ingericht met Ikea meubilair, maar dat maakt het niet minder comfortabel. Buiten kijk je uit op de wijnregio, heb je je eigen terras, tuin en schommel. O ja en je eigen barbecue. Hier zou ik prima een paar dagen kunnen vertoeven!

de-fijnste-accommodaties-in-slovenie-6

Genieten in Vipava en overnachten bij Majerija

Een klein uurtje verder richting het zuiden kom je in Vipava, weer een andere wijnregio. Hier in de buurt heb je vele mogelijkheden tot het proeven van wijn. Al eerder vertelde ik jullie over de lekkerste wijnen in Slovenië. Toen vertelde ik ook dat het heel fijn dineren is bij hotel Majerija. Maar het is veel meer dan dat. Majerija bevindt zich in een zeer idyllische omgeving en heeft ook een zekere geschiedenis, het hoofdgebouw staat er al sinds 1700 en is van familie op familie overgegaan die het telkens met veel zorg behandelde. In de tuin eromheen groeien eigen kruiden van het huis, waarvan sommige nergens anders in Slovenië te vinden zijn.

de-fijnste-accommodaties-in-slovenie-7

Aangezien het een monumentaal pand is, mocht er niks aan de buitenkant gebouwd of verbouwd worden. Daarom zijn er ondergronds kamers gebouwd. Het zijn luxe kamers waarvan iedere een andere kruidnaam heeft. Door speciale dakramen is er alsnog voldoende daglicht in de kamers. Deze plek is heel rustgevend en midden in de natuur. De eigenaren zijn ook heel vriendelijk. Majerija is zeker een aanrader om te overnachten.

Dit was alles wat ik jullie wilde vertellen over de fijnste accommodaties in Slovenië. Maar ik ben nog steeds niet uitgepraat… Binnenkort krijgen jullie tips wat betreft de leukste to do’s in Slovenië. Alle prachtige foto’s in dit artikel zijn gemaakt door Deedylicious met wie ik samen door reisde. Heel veel dank daarvoor!

Voor deze reis ben ik uitgenodigd door Mijn Slovenië. Vanuit eigen enthousiasme deel ik mijn ervaringen met jullie. Op hun website kun je nog veel meer lezen over Slovenië, dus ik raad zeker aan daar ook eens een kijkje te nemen.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)