De makkelijkste lasagne ooit

Het is ongelofelijk hoeveel vermoeidheid er in de vakantie uit mijn lichaam is gekomen. Van iedere ochtend wakker schieten om 6 uur ‘s ochtends ben ik veranderd in een wezen dat opeens uitslaapt. Ik weet niet wat me overkomt en ik heb nu pas door hoeveel ik van mezelf heb …

Het is ongelofelijk hoeveel vermoeidheid er in de vakantie uit mijn lichaam is gekomen. Van iedere ochtend wakker schieten om 6 uur ‘s ochtends ben ik veranderd in een wezen dat opeens uitslaapt. Ik weet niet wat me overkomt en ik heb nu pas door hoeveel ik van mezelf heb gevergd het afgelopen jaar. De laatste 2 weken van de schoolvakantie neem ik het er daarom nog maar even van, soms moet je namelijk echt luisteren naar jezelf. En dat is iets wat normaal niet in mijn systeem zit. Ook qua koken neem ik het er nog maar even van en zo ontdekte ik gisteren een recept voor de makkelijkste lasagne ooit.

Voor deze vegetarische lasagne hoef je geen saus te maken. Je mag hiervoor gigantisch smokkelen. Zo gebruikte ik er een passata uit een fles voor. Normaal heb ik altijd nog wel een paar bakjes homemade passata in de vriezer liggen, maar nu niet. De passata napoletana van Cirio (die koop je gewoon in de supermarkt) vind ik dan een prima alternatief. Hun blikken pomodirini zijn trouwens ook geniaal en hiervoor heeft niemand me betaald om dat te zeggen. De lasagne zit lekker vol met groenten en die snijd je gewoon in dikke plakken. Eigenlijk is het een kruising tussen melanzane en lasagne, maar een kniesoor die daar op let.

Wat je nodig hebt voor 4-6 personen

– 1 courgette
– 1 aubergine
– 2 grote vleestomaten
– 400gr passata (500 kan ook)
– 8 verse lasagnebladen
– 400gr hüttenkäse, andere cottage cheese of ricotta
– 100gr geraspte kaas
– 1 bol buffelmozzarella
– gedroogde oregano
– peper & zout

de-makkelijkste-lasagne-ooit-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 15 minuten / Oventijd: 25 minuten

Zet een ovenschaal klaar die groot genoeg is om 4 vellen lasagne naast elkaar in te leggen. Vet deze licht in met olijfolie en verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de courgette en aubergine in de lengte in plakken. Snijd de tomaten ook in plakjes.

Pak de ovenschaal en schenk 1/3 van de passata op de bodem, strijk dit gelijkmatig uit met een lepel. Hierop leg je 4 lasagnebladen naast elkaar. Hierop schep je de helft van de cottage cheese, strijk die uit over de bladen. Leg de plakken aubergine erop en bestrooi met peper en zout. Hierop komt de helft van de tomaten en daar gaat weer 1/3 van de passata over. Ga verder met je lasagne bouwen; 4 lasagnebladen, andere helft van de cottage cheese, helft van de geraspte kaas, de plakken courgette, peper, zout, oregano (naar smaak), de laatste 1/3 passata en plakken tomaat. Eindig met de overgebleven geraspte kaas en de mozzarella (die je eerst even in stukken scheurt). Strooi hier nog wat oregano over en schuif daarna de schaal in de oven. Na circa 25 minuten is je lasagne gaar en is de bovenkant mooi bruin.

de-makkelijkste-lasagne-ooit-3

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

recept voor de makkeijkste vegetarische lasagne ooit De lasagne zit vol met groenten en die snijd je gewoon in dikke plakken. Eigenlijk is het een kruising tussen melanzane en lasagne

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.

Mijn leven achter de schermen zie je op Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer