Review De Krat: de tweede week

Ik heb vanavond al de koelkast volgeladen met de inhoud van het 3e kratje van mijn experiment en ik heb jullie nog niet eens verteld wat ik van de tweede week vond :). Het eerste wat ik zag in het krat was prachtige verse knoflook. Hoe vaak kook je daar …

Ik heb vanavond al de koelkast volgeladen met de inhoud van het 3e kratje van mijn experiment en ik heb jullie nog niet eens verteld wat ik van de tweede week vond :).

Het eerste wat ik zag in het krat was prachtige verse knoflook. Hoe vaak kook je daar nou mee? Nou, ik had het nog nooit gedaan dus ik kon niet wachten. Inmiddels kook ik er al een week mee en vanavond heb ik het zelfs geroosterd in de oven. Ontzettend lekker en iedereen moet morgen flink bij me uit de buurt blijven.

Het stokbroodje van Menno zag er ook erg uitnodigend uit…de koolhydraat red alert heb ik volledig genegeerd en dezelfde dag al genoten van warm stokbrood met tomaten tapenade en verse basilicum. Inmiddels weten we ook dat de combinatie van het stokbrood, laagje tomaten tapenade, plakje rosbief, peper, zout en basilicum ook goddelijk is.

Van de echte boerenyoghurt eet ik al een week. Iedere ochtend een bakje. Zalig. Ik was ook erg gelukkig met de radicchio. Deze is familie van de witlof en heeft ook een beetje bittere smaak. Je kunt het zowel rauw als bereid eten. Rauw gewoon snijden in een salade of je grilt de bladeren heel snel en serveert het met wat olijfolie en peper/zout.

Van de gestreepte aubergine heb ik een heerlijke melanzane parmigiano gemaakt. En de scholfilets met de asperges zijn uitgegroeid tot een door The Mr. goedgekeurd Vaderdag recept 🙂

Ik heb me ook nog gek gedopt voor de tuinbonensalade met verse munt en blokjes kaas. Lees maar wat ik daarvan vond 😉

Op de dag dat ik het Krat kreeg, heb ik de kalfspoulet gelijk ingevroren. Ik wist van tevoren dat ik dat weekend weinig tijd zou hebben om te koken. En stukjes kalfspoulet in de vriezer zijn top als je ‘s ochtends een keer spontaan een stoofschotel op wilt zetten, maar nog geen zin hebt om boodschappen te doen.

Van de zomer rode kool heb ik een makkelijke take away salade gemaakt met rode ui, groene paprika en feta. Alleen…ik ben vergeten om er een foto van te maken. En geen foto = geen bewijs, dus dit recept houden jullie van me tegoed!

En dan die enorm bos verse munt! Wat rook het lekker en wat smaakte het nog fijner. Ik heb menige mok verse muntthee gemaakt voor mezelf of voor anderen en pas vandaag was het echt op. Met een handje smarties erbij (nee, die zaten niet in het Krat).

Het tweede Krat was weer fijn. Ik moet wel eerlijk zeggen dat het eerste Krat me meer inspireerde om te koken. Maar misschien was dat ook de nieuwigheid waardoor mijn enthousiasme borrelde. En het hoort er ook bij denk ik. Als je iedere week een krat vol verrassingen krijgt dan zit er ook wel eens iets bij wat je minder vindt. En met het derde Krat hebben ze het weer goed gemaakt 🙂 Die aardbeien, die tomaten, die kalfsoesters…oh nee, dat hoort niet in deze blog. Volgende week meer daarover!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer