Zodra ik in Duitsland ben weet ik niet hoe snel ik een bordje Duitse bratkartoffeln moet bestellen. Soms met een stukje vlees of worst erbij, maar gewoon alleen een bordje van deze zalige gebakken aardappels vind ik ook al prima. Van binnen zijn de schijfjes aardappel romig en zacht, terwijl ze van buiten lekker knapperig zijn. Om tot dat resultaat te komen, gooi je niet even een zak voorgegaarde aardappelschijfjes in een pan. Met voorkoken en een beetje tijd kom je er wél.
Zo kreeg ik ooit les in de kunst van de bratkartoffeln van een geweldige mevrouw (ik mocht haar oma noemen) die dat bijna iedere dag deed in een traditioneel Duits restaurant. Het enige wat zij deed was bratkartoffeln maken (er gingen er daar ook flink veel doorheen) en dat nam ze heel serieus, ook al stond ze met een grote glimlach achter het fornuis met al haar koekenpannen. Ik vond onlangs mijn aantekeningen terug en ben ermee aan de slag gegaan. Zie hier het resultaat! Geniet ervan.
Mooi recept Francesca! Spek en aardappl, zalige combinatie
Dank!
Hallo,kun je die.duitse gebakken aardappeltjes ook een dag tevoren voorbereiden en dan later even afbakken.
Yes, dat kan zeker.
Ga ik proberen met vrienden, bedankt
🙂
Heb 1 lookteentje en verse kurkuma aan toegevoegd. Dit geeft het gerecht iets extra’s en bovendien zijn het gezonde ingrediënten (volgende keer eventueel ook een rood chilipepertje).
🙂
Ook eens toevoegen: augurk en jagdwurst (of een andere worstsoort) en als laatste een ei (of meer) erdoor bakken.
Hoe houdt je de aardappelen warm als je die gebakken hebt. Ik heb geen grote koekenpan.
Verwarm je oven voor op 70 graden en houd de gebakken aardappelen warm in een ovenschaal met alufolie erover terwijl je de andere aardappels bakt.