Dit is weer zo’n heerlijk recept dat heel makkelijk is, maar een verbluffend resultaat geeft! Je eet je vingers erbij op! Maar voordat we aan de slag gaan, wat is nou eigenlijk een Dutch baby? Ik moet bekennen dat ik er tot voor kort ook nog nooit van had gehoord terwijl je door de naam zou denken dat je het zou moeten kennen. Best een vreemde naam, want dit gerecht is niet eens Nederlands en het heeft ook niets met een baby te maken.
Wel is het een soort pannenkoek die in een hete pan in de oven wordt gebakken. In een gietijzeren pan die in Amerika een Dutch oven wordt genoemd (want de gietijzeren pan werd ooit in Nederland bedacht) en dat zal vast een relatie hebben met elkaar. De pannenkoek (die ook wat wegheeft van een poffertje en zelfs een soufflé) rijst letterlijk de pan uit en stort daarna weer een beetje in waardoor er een soort kommetje ontstaat dat perfect is om te vullen. Dus hup de keuken in voor deze overheerlijke Dutch baby met gekarameliseerde peer!
Rest alleen nog de vraag of je deze Dutch baby als ontbijt of dessert eet? Ik zou beide doen 😉
Tips vooraf:
- Een Dutch baby bakt het beste in een gietijzeren koekenpan. Mocht je die niet hebben, gebruik dan een andere ovenvaste pan of een metalen taartvorm. Kies in ieder geval iets dat de warmte goed geleid.
- Heeft je pan een afwijkende maat dan kun je het recept verdubbelen of halveren.

Dit lijkt mij een gevaarlijk recept! 😉😉
hahaha ja best wel! 😉
Hoi fransesca,
Ik heb dit recept gemaakt in een gietijzeren pan maar bij mij rijst het beslag helemaal niet. Moet er nog iets van bakpoeder oid in. Of zelfrijzend bakmeel gebruiken i.p.v. bloem?
hoi Nettie, het recept klopt op deze manier dus zonder bakpoeder en zelfrijzend bakmeel. Ik heb geen idee wat er mis is gegaan. Rijst de dutch baby ook niet in de oven? Dat hij daarna instort hoort.
Gm francesca, ik wil dit toetje/ontbijt graag maken op de BGE is het dan dezelfde temperatuur?
Hoi Daniëlle, wij hebben het nog niet op de BGE geprobeerd maar dat moet kunnen! Gebruik dan de indirecte warmte en houd voor de zekerheid 200 graden aan. Laat je ons weten of het gelukt is?