Eetdagboek #3 – Over taarten met suiker en boter

Oeps, heb ik gewoon een week overgeslagen van mijn eetdagboek! Dat was niet helemaal de bedoeling, maar de drukte overspoelde me. Zo zie je maar, ik ben ook gewoon een mens die 32 uur in een dag van 24 uur probeert te proppen. Ik heb daarom besloten dat het eetdagboek …

Oeps, heb ik gewoon een week overgeslagen van mijn eetdagboek! Dat was niet helemaal de bedoeling, maar de drukte overspoelde me. Zo zie je maar, ik ben ook gewoon een mens die 32 uur in een dag van 24 uur probeert te proppen. Ik heb daarom besloten dat het eetdagboek voortaan op dinsdag online komt, dan heb ik nog een dag extra om mijn foto’s uit te zoeken en mijn krabbels uit te werken tot leesbare tekstjes. Dames en heren, let’s eat!

Maandag

Ik slaap per ongeluk uit samen met de peuter (zo fijn is dat) en eet samen met hem een bruine boterham met pindakaas en jam. De rest van de dag ben ik aan het koken voor de blog en eet een worteltje hier en een bakje kaasfondue daar. De peuter vindt het geweldig en gaat samen met mij op de grond zitten (middenin in de fotografieset) om alvast stiekem te snoepen uit de kaasfondue schaal.

Francesca_Kookt_eetdagboek_3_1

‘s Avonds eten we, jawel, de echte kaasfondue. Wat ik daarvan heb geleerd is dat je kaasfondue echt niet meer goed opgewarmd krijgt. Ik moest er zo nodig een foto van maken voor jullie met daglicht en verknalde daarmee mijn eigen avondeten. Gelukkig had ik ‘s middags al rijkelijk geproefd en weet ik dat de smaak fantastisch is. Voor The Mr. was het de eerste keer in zijn leven dat hij kaasfondue at. En de laatste keer. Ergens halverwege keek hij me beteuterd aan en pakte zijn telefoon erbij om de app van Thuisbezorgd op te zoeken.

Dinsdag

Veel te vroeg wakker en ik maak slaperig een bakje met teff, amandelmelk en blauwe bessen.

Francesca_Kookt_eetdagboek_3_2

Aan het werk dan maar met veel koffie erbij. Na een ochtendafspraak (met koffie) schuif ik aan de eettafel in mijn nieuwe kantoor. We hebben met de mede-huurders afgesproken dat we voortaan iedere dinsdag met elkaar eten. Deze keer heeft Tim pasta meegenomen van huis, dat zijn nog eens lunches!

Na een appeltje en een kaasplankje van de stagiair ga ik met een vriendin eten bij Grand Café Vrienden in Zoetermeer. Ik ben er al een tijdje niet geweest en ben benieuwd naar de keuken. Vooraf eet ik gerookte eendenborst en daarna een flink bord mosselen met Jack Daniels, beide top!

Francesca_Kookt_eetdagboek_3_3

Mijn pecan pie toe vind ik wat droog. Dat heb ik later in de week helemaal goed gemaakt. Ik lig al vroeg in bed, maar ben onrustig. Oh jee, ik voel een ‘late night craving’ opkomen. Dan maar een boterham met boter en hagelslag maken. Gelukt, ik ben weer voldaan.

Francesca_Kookt_eetdagboek_3_4

Woensdag

We zijn thuis aan het oefenen om op tijd op de crèche te komen aangezien de peuter over een maandje naar de basisschool gaat. En wij zijn niet zo goed in vroeg opstarten, het hele gezin niet. Maar deze ochtend is het gelukt! Wel met een nog slaperige peuter en mama in joggingbroek met natte haren, er is nog ruimte voor verbetering.

Francesca_Kookt_eetdagboek_3_5

Het ontbijt heb ik pas daarna gegeten (ja, ik ben gewoon weer naar huis gegaan om me om te kleden en mijn haren te doen), wederom een bakje met teff en blauwe bessen.

De rest van de dag werk ik me een ongeluk en eet tussendoor crackers met hummus en appelstroop, fruit en noten. ‘s Avonds beland ik bij Toko Wardi met heel veel trek. Dan gaat het bij mij dus fout en ik kom thuis met nasi, bami, kip, saté, telo met bakkeljauw en spekkoek.

Francesca_Kookt_eetdagboek_3_6

Later op de avond nestel ik me op de bank en geniet als toetje van de spekkoek met een grote mok winter thee van Piramide. Die trouwens erg lekker is!

Francesca_Kookt_eetdagboek_3_7

Donderdag

Het wordt wat saai, want ik ontbijt weer teff. Deze keer met kokosmelk, tahin, minneola sap en vruchtvlees en blauwe bessen. Mennn, wat lekker!

Francesca_Kookt_eetdagboek_3_8

Als lunch eet ik rijstwafels en speltcrackers met hummus en kaas op kantoor. Tussendoor gaat er ook nog wat fruit door, appel en kaki om precies te zijn. Ik had nog een pakje chocoladekoekjes van Donny Craves liggen. Zonder troep erin, ze zijn wat mij betreft helemaal goedgekeurd. En het goede nieuws is dat je die gewoon bij de Albert Heijn kunt kopen.

Francesca_Kookt_eetdagboek_3_9

‘s Avonds gaan we even bij vrienden langs waar toevallig vers gemaakte pasta in de pan ligt met een gebakken visje ernaast. Er is nog genoeg voor ons gezin dus ik bel direct The Mr. op om hier aan tafel te schuiven. Heerlijk als je een dag niet hoeft te koken!

Vrijdag

Zullen we maar gewoon zeggen dat ik deze week volledig inspiratieloos ben op ontbijtgebied? Want jawel, het is wederom teff geworden. Deze keer met kokos, amandelen en blauwe bessen. Gelukkig, die bak blauwe bessen is nu echt op.

De rest van de dag is het chaos met veel afspraken buiten de deur en ik eet tussendoor een boterham met hagelslag bij dezelfde vrienden als waar we de avond ervoor waren (lang verhaal, don’t ask). Nou kan ik een mooi verhaal verzinnen over al het gezonde wat ik tussendoor nog heb gegeten, maar dat is niet zo. Water heb ik wel gedronken. En koffie.

The Mr. heeft zin in rund met ketjap en na het boodschappen staan we opeens samen te koken. Samen! Dat is dus echt nog nooit zo gebeurd. Meestal kook ik en soms kookt hij (wat ie trouwens heel goed kan), maar nu dus gezellig side by side. Dat mag van mij wel vaker gebeuren. De rund is perfect bereid door mijn liefde, met de perfecte hoeveelheid peper erin. Ik heb er gesmoorde Chinese kool met bimi en gembersiroop bij gemaakt. Heerlijk met de witte rijst, wij zijn blij.

Francesca_Kookt_eetdagboek_3_10

Aan het einde van de avond gooi ik nog een pecan pie met 250 gram boter, 250 gram suiker en 100 gram stroop in de oven. Op zo’n moment ben ik echt op m’n best.

Francesca_Kookt_eetdagboek_3_11

Zaterdag

Hoera, een van onze beste vrienden is jarig vandaag! Die pecan pie is een verrassing voor hem, maar niet voordat ik er zelf een stukje van heb gegeten als ontbijt. Paar kaarsjes erin en niemand die ziet dat er al een stukje mist.

Francesca_Kookt_eetdagboek_3_12

‘s Middags maak ik een makkelijke salade met geroosterde paprika en left over groentes.

Francesca_Kookt_eetdagboek_3_13

Tussendoor snoep ik fruit, noten en chocolade van Claudio Corallo die ze mij hebben toegestuurd. Geweldige kwaliteit en ik ben verliefd op de uitvoering met zeezout en pimenton.

Francesca_Kookt_eetdagboek_3_14

Voor ‘s avonds maak ik een flinke pan saoto en er gaan big ass garnalen in de pan met masala. Allemaal voor het verjaardagsfeestje. Het wordt laat en de wijn gaat er rijkelijk doorheen.

Francesca_Kookt_eetdagboek_3_15

Zondag

Whoyo, het hele gezin heeft uitgeslapen tot half 12! Wat een cadeautje is dat. Ik doe eens gek, want in plaats van met teff ontbijt/lunch ik vandaag met havermout, nadat ik een wit puntje met boter en hagelslag heb weggewerkt.

Francesca_Kookt_eetdagboek_3_16

Twee keer met havermout zelfs, want ik maak recepten voor de #quakerchallenge. Ik heb mijn favoriete taartjes omgeturnd tot een ontbijt. Zo rollen er bakjes ‘Cinnamon Brownie’ en ‘Blueberry Cheesecake’ havermout uit mijn keuken. De recepten daarvan komen snel online.

In de middag eet ik een geweldig broodje geitenkaas met gegrilde paprika, rucola en gebakken shiitake. De week eindigen we met leftovers van de dag ervoor. Alhoewel ik eigenlijk wel genoeg gegeten heb en voldoende heb aan een salade met paprika, kip, taugé, rucola en olijfolie.

Francesca_Kookt_eetdagboek_3_18

Om half 9 schrik ik wakker op de bank en bedenk me dat ik nog 2 taarten zou bakken voor de jarige vriend, want die wil de volgende dag uitdelen. Ik bak snel nog maar een pecan pie (lang leve extra deeg in de vriezer die ik al wel had ontdooid) en een vanille cake met gemarineerde abrikozen, appel en amandelen. Van die laatste moet ik natuurlijk een klein plakje proeven, dat zal vast niemand zien de volgende dag.

Het was weer een mooie week! Liefs, Francesca

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)