Eetdagboek #6 – Lekker saai het jaar beginnen

Nou, de eerste week van het jaar kan bij mij gelijk de boeken in als een van de saaiste weken van het jaar. Maar daar is echt niets mis mee, ik vond het heerlijk! Ik heb een extra (half) weekje vakantie ingelast. En naast wat werk dat doorging, heb ik lekker gerelaxt en de bank eens goed uitgetest. Die deed zijn werk nog steeds prima en Netflix ook trouwens.

Maandag

Wat was nieuwjaarsdag heerlijk zeg. Naast een uitgebreid ontbijt (met cava voor papa en mama) hebben we de rest van de dag op de bank gehangen met z’n vieren. Alhoewel, dat was het plan…maar opeens kreeg ik ’s middags de geest en heb ik het huis beneden opgeruimd en gelijk alle kerstspullen weggewerkt. Dag kerst, hallo fris nieuw jaar!

De rest van de dag aten we alleen maar kliekjes van de Surinaamse oud & nieuw die we de dag ervoor hadden gevierd. Inmiddels is het traditie dat we met een tas vol bakjes thuiskomen. Mijn baby at alle bara’s op en ’s avonds lag er bami, doks, pom en nog meer lekkers op ons bord. Prima begin van het nieuwe jaar.

Dinsdag

Vandaag is Zayne een dagje bij de opvang en hebben we leuke dingen gedaan met Jessey en zijn nichtjes en neefje. We lunchten bij Little V in Den Haag en gingen daarna naar Pathé, wat is de film Ferdinand leuk! Terwijl de kinderen met hun hoofd in een bak popcorn zaten, dronk ik tijdens de film Starbucks koffie en at er een salted caramel koek bij. Ik weet nog steeds niet zo goed wat ik daarvan vond, volgende keer maar weer popcorn.

De neefjes sliepen bij ons thuis en ik maakte ’s avonds een enorme pan groentesoep om alle kliekjes op te maken. Inclusief lettervermicelli, was die ook weer op. Bij het horen van ‘groentesoep’ keken de jongens me een beetje beteuterd aan, maar uiteindelijk vonden ze het toch heel lekker. Die strijd heeft mama toch maar weer mooi gewonnen 😉

Woensdag

De afgelopen weken heb ik heel slecht ontbeten en ik probeer het goede ritme weer terug te krijgen. Daarom maakte ik vandaag een flinke kom havermout met vers fruit en pecannnoten. Oh, en een scheutje ahornsiroop. Zo’n lekker begin van de dag!

Aangezien het buiten extreem slecht weer was, bleven we binnen. De boys vermaakten zich wel samen en ik speelde voornamelijk veel met Zayne. Ik lunchte met een kom groentesoep met sambal badjak en ’s avonds aten we zelfgemaakte hotdogs met rauwkost en nog meer groentesoep (yep, ik had echt heel veel gemaakt).

Donderdag

Vandaag was een werkdag en die spendeerde ik in mijn joggingbroek op de bank. Ik schreef voornamelijk veel blogs en gunde mezelf te weinig tijd om te eten. Vandaar onder andere de crackers. Als ik heel druk ben, vergeet ik nog weleens om te eten. Dat gebeurt dus zelfs bij foodbloggers 😉

’s Middags ging ik met Jessey naar de tandarts voor de halfjaarlijkse controle en hij kreeg voor het eerst in zijn leven een fluorbehandeling. De stoere vent deed het top en mocht fluitend (en zonder gaatjes) naar huis. In de avond at ik rijst met gehakt en bitawiri van mijn schoonmoeder. En daarna nog een krentenbol met pindakaas en ook nog een snackbordje met kipfilet, augurken (nee, ben niet zwanger) en rozemarijn crackers. Dat is dus het gevaar als ik overdag niet voldoende eet…dan ga ik ’s avonds snaaien! Wijze les weer voor mezelf…ik moet ervoor zorgen dat ik dat voldoende in mijn systeem heb zitten.

Vrijdag

Jessey ging vandaag logeren bij oma en ik werkte. Nou, voor de helft dan. Want baby Zayne ging met the Mr. mee om zijn grote broer weg te brengen en opeens had ik het huis helemaal voor mezelf alleen! Daar heb ik ’s middags even van genoten en ben lekker gaan Netflixen. En kijk die Zayne trouwens gaan bij oma, hij liep vandaag voor het eerst een paar stapjes achter elkaar!

’s Avonds heb ik een gezellig avondje met mijn liefde. Ik maakte een winterse caprese met biet, mozzarella en oregano, geroosterde aardappelen met rode wijnazijn en biefstuk. Goede fles rode wijn erbij en wij vermaakten ons wel. Wederom met Netflix erbij, gaat lekker deze week 😉 Ook nog tussendoor facetimen met onze oudste, die had zijn lolbroek weer aan.

Zaterdag

Ik wilde nog héél graag de schuur en voorraadkast uitmesten voordat de kerstvakantie voorbij zou zijn. En dat is precies wat ik vandaag (met enorm veel tegenzin) heb gedaan. Vandaar ook mijn campingoutfit en warrige haar 😉 Na 4 uur buffelen had ik alles klaar en kreeg zelfs van mijn Mr. een schouderklopje.

In de middag bakte ik de vegetarische krokante ‘kip’schnitzels van Jumbo. Die hadden ze me toegestuurd om uit te proberen. Nou, helemaal goedgekeurd hoor! Ik liet ze aan mijn grote man proeven en die had niet door dat het vegetarisch was.

’s Avonds aten we een ovenschotel met broccoli, kabeljauw en garnalen. Die had ik al een keer eerder gemaakt en daar ook prachtige foto’s van gemaakt. Om ze vervolgens per ongeluk te deleten toen ik in al mijn wijsheid bedacht om de kaart van de camera te formatteren (waarom zou je dat ook willen doen…). Goed excuus dus om het gerecht nog een keer te maken! Deze keer in 2 ovenschalen, één schaal om gelijk op te eten en de andere schaal om de volgende dag te fotograferen. Vrijdag komt dit recept voor jullie online!

Zondag

Alweer een chilldag! De allerlaatste voordat de kerstvakantie over is. Ik ontbeet rustig met kwark en appel en vond dat ik daarna wel een stroopwafel (oké, het werden er twee) had verdiend. Ik lunchte met kliekjes uit de koelkast waar ik een meer dan prima salade van maakte met spinazie, kikkererwten, biet, zongedroogde tomaat, rosbief, olijfolie, peper en zout.

Mijn grote kind kwam ’s avonds weer terug van oma en knuffelde gezellig met me op de bank. Ik geniet daar nog enorm van, want naarmate ze ouder worden willen ze ook steeds minder vaak knuffelen met hun moeder. Gelukkig heb ik ook nog een baby 😉 Daarna aten we de tweede schaal van de ovenschotel op (yes, heb eerst foto’s gemaakt én gelijk opgeslagen) en is de week weer voorbij. Ik heb genoten van het weinige doen en ben weer helemaal opgeladen. Nieuwe school- en werkweek, ik ben klaar voor je!

Terwijl ik niet eens zo mijn best had gedaan deze week raakte ik toch nog de kilo kwijt die ik erbij had gegeten in de laatste week van december. Gelijk weer terug op gewicht, dat kan ook van het lijstje!

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)