Eisoep met mais, krab en lente-ui

Ik zocht naar de Nederlandse vertaling van ‘Egg drop soup’ en Wikipedia kwam toen met de suggestie om het ‘eierbloemsoep’ te noemen. Dat is inderdaad een vertaling van wat deze soep is, maar dat bekt natuurlijk niet echt lekker. Ik hou het dus maar op eisoep, een Chinese soep die ik vorig jaar eigenlijk pas voor het eerst leerde kennen. Je maakt een bouillon en voegt daar op het laatst ei aan toe die je er rustig doorheen roert waardoor het stolt. En dan is je eisoep al klaar! Een super leuk en makkelijk gerecht voor bijvoorbeeld een brunch of als lunch in het weekend. Ik voegde er in deze versie nog mais, krab en lente-ui aan toe. Een heerlijk soepje werd het!

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 1 l koud water
  • 2 el maïzena
  • 2 kipbouillonblokjes
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 4 eieren (L)
  • 150 gr maiskorrels uit blik, uitgelekt
  • 170 gr krabvlees uit blik, uitgelekt
  • 3 lente-ui, in dunne ringen
  • witte peper
  • sesamolie

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 15 minuten

1. Meng het water met de maïzena in een kookpan en klop dit met een garde tot de klontjes weg zijn. Verkruimel de kipbouillonblokjes erboven en roer de gemberpoeder en kurkuma erdoor. Breng aan de kook en laat een paar minuten pruttelen.

2. Klop in de tussentijd 2 eieren met 2 eiwitten los in bijvoorbeeld een maatbeker. Zet het vuur uit en schenk heel rustig het ei in de soep terwijl je roert met een garde of vork. Het ei stolt gelijk in de soep en vormt dunne draadjes.

3. Roer daarna de maiskorrels, krab en lente-ui erdoor. Breng op smaak met witte peper en een paar druppeltjes sesamolie en serveer.

Deze soep is ook lekker met tofu, shiitake en lente-ui, voor als je ‘m vegetarisch wilt serveren.

Smakelijk delen en printen
Eetkalender 2019
met 210 recepten, weekmenu’s en duurzame tips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Eisoep met mais, krab en lente-ui”