Ik zocht naar de Nederlandse vertaling van ‘Egg drop soup’ en Wikipedia kwam toen met de suggestie om het ‘eierbloemsoep’ te noemen. Dat is inderdaad een vertaling van wat deze soep is, maar dat bekt natuurlijk niet echt lekker. Ik hou het dus maar op eisoep, een Chinese soep die ik vorig jaar eigenlijk pas voor het eerst leerde kennen. Je maakt een bouillon en voegt daar op het laatst ei aan toe die je er rustig doorheen roert waardoor het stolt. En dan is je eisoep al klaar! Een super leuk en makkelijk gerecht voor bijvoorbeeld een brunch of als lunch in het weekend. Ik voegde er in deze versie nog mais, krab en lente-ui aan toe. Een heerlijk soepje werd het!

In het italiaans heet deze soep stracciatelle , dan gaat er ook nog parmezaan door
Oh ja, da’s waar ook. In Italië hebben ze ook zo’n soep, was ik helemaal vergeten! Leuk, daar ga ik binnenkort eens mee aan de slag 🙂
Wat een ontzettend lekkere soep!
Dank je 🙂
Een enorme hit tijdens de paasbrunch! Zelfs mijn peutertje van twee is fan!
Wat leuk om te lezen!