Linguine met koffie, boontjes, spinazie en room

Ik zag dit recept in La Cucina Italiana staan en moest het gelijk uitproberen. Want ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb nooit bedacht dat je pasta ook in koffie kunt koken! Het resultaat was echt een verrassing. Gebruik goede koffie, en je proeft die heerlijke …

Ik zag dit recept in La Cucina Italiana staan en moest het gelijk uitproberen. Want ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb nooit bedacht dat je pasta ook in koffie kunt koken!

Het resultaat was echt een verrassing. Gebruik goede koffie, en je proeft die heerlijke koffie nasmaak bij iedere hap die je neemt. Kom niet in de verleiding om extra zout te gaan toevoegen. Want je gooit nou eenmaal ook geen zout in je koffie…hoop ik 😉

Wat je nodig hebt voor 4 personen:
350gr linguine
100gr sperziebonen
60gr wilde spinazie
60gr roomboter ongezouten
4 kopjes sterke koffie
2el slagroom
zout

Wat je gaat doen:
Maak de sperziebonen schoon en kook ze circa 10 minuten in water met een beetje zout. Giet ze daarna af, spoel ze onder koud water en halveer de boontjes in de lengte.

In de tussentijd kun je de linguine koken. In kokend water waar je wat zout en 3 kopjes koffie aan hebt toegevoegd. Kook de linguine al dente (beetgaar) en giet het water af.

Neem een grote (koeken)pan en smelt hier 40gr boter in. Bak hier een paar minuten de boontjes in. Voeg daarna het laatste kopje koffie, de slagroom en spinazie toe en verwarm dit nog even mee totdat de spinazie is geslonken.

Doe de linguine bij het mengsel samen met de resterende boter en verwarm dit nog heel even op hoog vuur. Serveer de pasta direct.

Ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden! Laat vooral een berichtje achter om het te laten weten 🙂

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)