Francesca’s Food Inspiratie #1

Ik krijg heel vaak persberichten binnen van nieuwe producten die gelanceerd zijn, oude producten in een nieuw jasje, openingen van nieuwe restaurants en ander food nieuws. Soms vind ik dingen wel interessant, maar wil ik er niet een hele blog aan wijden. En ik vind het ook niets om jullie

Seizoensfruit oktober

Als je door onze supermarkten loopt, kun je bijna alle groente en fruit het hele jaar door krijgen. Aardbeien in de herfst, venkel in maart, spruitjes in juni en watermeloen in de winter. Eigenlijk heel gek, want wie heeft er nou zin in een watermeloen in de winter? Door de

Seizoensgroenten oktober

Als je door onze supermarkten loopt, kun je bijna alle groente en fruit het hele jaar door krijgen. Aardbeien in de herfst, venkel in maart, spruitjes in juni en watermeloen in de winter. Eigenlijk heel gek, want wie heeft er nou zin in een watermeloen in de winter? Door de

Traktaties voor op kantoor

In augustus selecteerde ik 8 ingezonden onderwerpen van lezers die ik behandel in de ‘You’re in food charge rubriek’. Over vier van deze onderwerpen heb ik al een blog geschreven en nu na de vakantie ga ik door met de laatste vier! En vandaag staat het onderwerp van Nicole Chantal

16 oktober 2013: Wereldvoedseldag

In onze wereld wordt gemiddeld genomen voldoende voedsel geproduceerd om iedereen te eten te geven. Maar toch lijden er 1 miljard mensen honger in de wereld. En zijn er ook 1 miljard mensen die aan obesitas lijden. Best schokkende feiten als je ze zo in 3 regels leest en ook

Koken met kliekjes – de beste tips

“Ik denk dat je veel mensen kunt inspireren met tips en trucs over kliekjes icm groenten. Vb gezinnen, studenten ed.” Deze inzending op de You’re in Food Charge rubriek kreeg ik van Ry via Twitter. Ik vond dit een heel interessant onderwerp omdat we er dagelijks mee te maken hebben.

10 variaties op pesto recepten

“Pesto! Ik ben gek op pesto, vooral groene zelfgemaakte pesto. Maar ik zou wel wat meer variatie in mijn pesto recepten willen hebben.”  Deze inzending kreeg ik van Danique op mijn vraag welke artikelen jullie graag geplaatst wilden zien in de You’re in Food Charge rubriek van september. En aan

Alles over sojasaus

Sojasaus, we kennen het allemaal. Het zwarte vloeibare goud wat je bij je sushi krijgt geserveerd. Maar sojasaus is nog veel meer. Het heeft een prachtig rijke historie, een indrukwekkend natuurlijk productieproces en tal van mogelijkheden om toe te passen in gerechten. Kikkoman Afgelopen week had ik de eer om

Inspiratie: Al het lekkers van de herfst

Bron Bessen, vijgen, pompoen, truffel, kool, wilde paddenstoelen, kruiden als salie, oregano en rozemarijn, krab, makreel en heel veel verse noten. Ja, het is weer herfst. En al die heerlijke ingrediënten liggen zo weer voor het oprapen. Zowel bij de groenteboer, visboer en supermarkt maar je kunt ze ook zelf

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca