Francesca’s Food Inspiratie #2

De tweede editie van Francesca’s Food Inspiratie is een feit! Met daarin de laatste nieuwtjes op het gebied van food, drinks, kookboeken, hotspots en ander foodgerelateerd nieuws. En de persberichten en mails vlogen me de afgelopen weken om de oren. Zo vlak voor de feestdagen wil iedereen nog wel een

Tentoonstelling ‘For the love of chocolate’

Wat zou een wereld zijn zonder chocolade? Ik heb het me afgevraagd toen ik bij de opening was van de tentoonstelling ‘For the love of chocolate’ in Het Scheepvaartmuseum. Want chocolade is overal en zo ontzettend lekker. Maar als je in de wereld van cacaoproductie duikt dan schrik je best

Italiaans kerstmenu

Ik ben een grote liefhebber van de Italiaanse keuken. Je kunt me er voor wakker maken zeg maar. Dus waarom niet een Italiaans kerstmenu dit jaar! Met antipasti, primo, secondo en dolce. Zoals een Italiaan het graag ziet. En veel is al voor te bereiden en dat maakt het tot

10x De lekkerste recepten voor sinterklaasavond

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Nog even en dan is het sinterklaasavond. Bij ons thuis vieren we het altijd uitgebreid met de kids. Vooral de spanning en magie van Sinterklaas is bij ons belangrijk, de hoeveelheid cadeautjes wat minder. Maar het eten des te meer! Daarom heb ik voor jullie 10 van mijn lekkerste recepten

Seizoensgroenten november

Als je door onze supermarkten loopt, kun je bijna alle groente en fruit het hele jaar door krijgen. Aardbeien in de herfst, venkel in maart, spruitjes in juni en watermeloen in de winter. Eigenlijk heel gek, want wie heeft er nou zin in een watermeloen in de winter? Door de

Francesca’s Food Inspiratie #1

Ik krijg heel vaak persberichten binnen van nieuwe producten die gelanceerd zijn, oude producten in een nieuw jasje, openingen van nieuwe restaurants en ander food nieuws. Soms vind ik dingen wel interessant, maar wil ik er niet een hele blog aan wijden. En ik vind het ook niets om jullie

Seizoensfruit oktober

Als je door onze supermarkten loopt, kun je bijna alle groente en fruit het hele jaar door krijgen. Aardbeien in de herfst, venkel in maart, spruitjes in juni en watermeloen in de winter. Eigenlijk heel gek, want wie heeft er nou zin in een watermeloen in de winter? Door de

Seizoensgroenten oktober

Als je door onze supermarkten loopt, kun je bijna alle groente en fruit het hele jaar door krijgen. Aardbeien in de herfst, venkel in maart, spruitjes in juni en watermeloen in de winter. Eigenlijk heel gek, want wie heeft er nou zin in een watermeloen in de winter? Door de

Traktaties voor op kantoor

In augustus selecteerde ik 8 ingezonden onderwerpen van lezers die ik behandel in de ‘You’re in food charge rubriek’. Over vier van deze onderwerpen heb ik al een blog geschreven en nu na de vakantie ga ik door met de laatste vier! En vandaag staat het onderwerp van Nicole Chantal

16 oktober 2013: Wereldvoedseldag

In onze wereld wordt gemiddeld genomen voldoende voedsel geproduceerd om iedereen te eten te geven. Maar toch lijden er 1 miljard mensen honger in de wereld. En zijn er ook 1 miljard mensen die aan obesitas lijden. Best schokkende feiten als je ze zo in 3 regels leest en ook

Koken met kliekjes – de beste tips

“Ik denk dat je veel mensen kunt inspireren met tips en trucs over kliekjes icm groenten. Vb gezinnen, studenten ed.” Deze inzending op de You’re in Food Charge rubriek kreeg ik van Ry via Twitter. Ik vond dit een heel interessant onderwerp omdat we er dagelijks mee te maken hebben.

10 variaties op pesto recepten

“Pesto! Ik ben gek op pesto, vooral groene zelfgemaakte pesto. Maar ik zou wel wat meer variatie in mijn pesto recepten willen hebben.”  Deze inzending kreeg ik van Danique op mijn vraag welke artikelen jullie graag geplaatst wilden zien in de You’re in Food Charge rubriek van september. En aan

Uitdaging! 5 dagen koken voor 5 euro per hoofdgerecht

Enige tijd geleden daagde Linda mij uit met een hele interessante vraag. Zij vroeg zich af of ik gezond kon koken voor slechts 5 euro per dag. En dan ook nog afwisselend. Nou, die uitdaging ga ik graag aan! En ik heb ‘m ook nog iets aangescherpt. De komende week

Alles over sojasaus

Sojasaus, we kennen het allemaal. Het zwarte vloeibare goud wat je bij je sushi krijgt geserveerd. Maar sojasaus is nog veel meer. Het heeft een prachtig rijke historie, een indrukwekkend natuurlijk productieproces en tal van mogelijkheden om toe te passen in gerechten. Kikkoman Afgelopen week had ik de eer om

Inspiratie: Al het lekkers van de herfst

Bron Bessen, vijgen, pompoen, truffel, kool, wilde paddenstoelen, kruiden als salie, oregano en rozemarijn, krab, makreel en heel veel verse noten. Ja, het is weer herfst. En al die heerlijke ingrediënten liggen zo weer voor het oprapen. Zowel bij de groenteboer, visboer en supermarkt maar je kunt ze ook zelf

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)