Francesca plogt! – een dag uit mijn leven #1

Na bloggen en vloggen is er weer iets nieuws in de bloggerswereld…ploggen! Oftewel, een photo blog waarin je je verhaal vertelt aan de hand van heel veel foto’s. Dat kan een persoonlijke plog zijn, een review plog, een hotspot plog of ‘wat je dan ook maar wil’ plog.

Ik zie al flink wat bloggers experimenteren met deze plogs en ik doe daar vrolijk aan mee, want stiekem vind ik dit best leuk. Zo weinig als ik heb met vloggen, zoveel heb ik met ploggen. Maar genoeg gepraat, het gaat om de foto’s in deze Francesca plogt! Bekijk mijn fotodag van ‘just an ordinary day’ uit februari.

Francesca Kookt_Francesca Plogt_11 febr_1

Rise & shine! Heel gebruikelijk dat ik met mijn hoofd tussen de smurfen, auto’s, vliegtuigen en duplo blokken wakker word.

Francesca Kookt_Francesca Plogt_11 febr_2

Oh ja, de was. Aangezien deze stapel me al dagen aanstaart (the Mr. zegt waarschijnlijk weken) wordt het hoognodig tijd om die vandaag eens weg te werken.

Francesca Kookt_Francesca Plogt_11 febr_3

Maar eerst tijd voor een ontbijtje. Een drukke dag vandaag dus een snel, maar toch gezond ontbijt. Granola met amandelmelk, banaan en gojibessen.

Francesca Kookt_Francesca Plogt_11 febr_4

‘s Ochtends werk ik altijd mijn blog, social media en e-mail bij. Dat kost soms best veel tijd, omdat ik steeds meer mail en berichten van jullie krijg! Superleuk en ik wil iedereen altijd antwoord geven. Maar door de hoeveelheid lukt dat niet altijd gelijk.

Francesca Kookt_Francesca Plogt_11 febr_5

Vandaag maak ik de review van het nieuwe boek Easy Peasy af. Ik wil alleen nog een recept eruit koken waar ik nog niet aan was toegekomen. Die staat dus vanavond op de planning, want de blog moet morgen live.

Francesca Kookt_Francesca Plogt_11 febr_6

Trouwens, dit is ons uitzicht thuis. Als je niet beter zou weten, lijkt het wel lente.

Francesca Kookt_Francesca Plogt_11 febr_7

De afspraken marathon is begonnen. Allereerst een interview met mijn favoriete slager in Zoetermeer: Meat & Daily’s.

Francesca Kookt_Francesca Plogt_11 febr_8

Volgende stop: mijn klant Raad & Daad Evenementen. Naast foodblogger ben ik ook nog freelance communicatiespecialist. Voor Raad & Daad heb ik net een nieuwe website gelanceerd en dat vier ik graag met taart. Homemade red velvet brownies om precies te zijn.

Francesca Kookt_Francesca Plogt_11 febr_9

Tadaa! Daar is de nieuwe site van Raad & Daad. Wat vinden jullie ervan?

Francesca Kookt_Francesca Plogt_11 febr_10

Tussendoor nog even snel hond Boris uitlaten in de stromende regen.

Francesca Kookt_Francesca Plogt_11 febr_11

En een visje halen voor het Easy Peasy recept.

Francesca Kookt_Francesca Plogt_11 febr_12

Ik ben gevraagd om voor Oodlz een review te schrijven en dat doe ik alleen als ik een hotspot ook zelf heb uitgeprobeerd. En de noodles van Oodlz zijn meer dan geslaagd! Binnenkort komt de review online en dan geef ik ook een hele stapel met try-out vouchers weg. Nice!

Francesca Kookt_Francesca Plogt_11 febr_13

Deze organic lemonade was nieuw voor me. Super spul, ik ga eens op zoek waar je dit kunt kopen voor thuis.

Francesca Kookt_Francesca Plogt_11 febr_14

Terwijl ik rustig door New Babylon wandelde na mijn bezoek aan Oodlz ontdekte ik de delicatessenwinkel Delice. Nog net niet kwijlend liep ik door het winkeltje en binnenkort ga ik weer terug voor een uitgebreide hotspot ontdekking voor jullie.

Francesca Kookt_Francesca Plogt_11 febr_15

Yeah thuis, knuffelen!

Francesca Kookt_Francesca Plogt_11 febr_16

Tijd voor een wasopvouw-update. Had ik al gezegd dat ik niet zo’n beste huisvrouw ben?

Francesca Kookt_Francesca Plogt_11 febr_17

De beste sous chef van de wereld!

Francesca Kookt_Francesca Plogt_11 febr_18

Het Easy Peasy recept is peuter-approved! Benieuwd wat we aten? Je leest het hier.

Francesca Kookt_Francesca Plogt_11 febr_19

Zo, de rest van het huis slaapt. Laatste cappuccino en finetunen van de Easy Peasy review blog.

Zomaar een dag uit het leven van Francesca en dan in plog-vorm 🙂 En, wat vinden jullie ervan, zal ik dit vaker doen?

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Tags: ,

Reacties over “Francesca plogt! – een dag uit mijn leven #1”

 1. Jaaaa, superleuk! 🙂 Zeker vaker doen! Ik heb ook niets met vloggen, en vind het vaak ook onhandig om filmpjes te kijken, maar zo’n foto-log vind ik altijd erg leuk om te lezen en kijken.

 2. Leuk om te zien, errug drukke dag en dan inderdaad nog tijd vinden voor je kids. Leuk! Herinnerd me aan de tyd dat ik zelf nog in de kleintjes zat 🙂

 3. heel erg mooi om een kijkje in jouw leven te nemen Francesca. Wat een druk leven heb jij, zeg.Maar wat je graag doet, daar lijdt je niets mee, zei mijn moeder, die 55 jaar een cae heeft gehad. Super creatief ben je en ik volg je dagelijks.
  De site van Raad en Daad is moeilijk te zien.
  Groet, Marieke

  1. Hey Marieke, daar heeft je moeder helemaal gelijk in! Leuk dat je me dagelijks volgt, dat doet me goed 🙂
   En ik was de link van Raad & Daad vergeten, oeps, die staat nu in het bericht. Als je erop klikt zie je de hele site.

 4. Leuk Francesca! Ik hou ook meer van plogs dan van vlogs :-). Ik ben wel benieuwd naar al die hotspots, zijn voor mij dan ook vast in de buurt! Tja, en die was…

 5. Die was, …….heerlijk om naar te kijken, je hebt mij gelijk van een soort traumaatje afgeholpen, omdat ik toen mijn jongens allemaal klein waren mijzelf een heel slechte huisvrouw voelde omdat ik zulke stapels ook soms had liggen,…schijnen er meer mensen te zijn die dit hebben…poehhhh wat een opluchting is het om dat eens te zien…
  Het is leuk om je blog dagelijks te volgen, ik vermaak mij er prima mee en leer er ook nog regelmatig iets van…groetjes Petra!

  1. Ha Petra, ja bij ons is die was heel normaal. Andere huishoudelijke achterstandsdingetjes ook trouwens. Ik maak me daar ook helemaal niet druk om. Vroeger wel, maar ergens heb ik een keer een knop omgezet. Ik vind het veel belangrijker dat we happy zijn met elkaar en er gaat eerder tijd in het eten (duhuh) zitten dan in het huishouden 😉

   Leuk hoor dat je mijn blog zo actief volgt, ik geniet altijd erg van je reacties!

 6. Leuk om naar te kijken!! Als ik op de link klik om te kijken wat je at, kom ik terug op deze pagina, misschien klopt de link niet? Ik ben wel benieuwd wat het is, want het ziet er heerlijk uit! (:

 7. Volgens mij kan je dat drankje kopen bij natuurwinkels, bijv Ekoplaza. Leuk om te zien/lezen!

 8. Ik koop dit drankje bij de Zegro, Rotterdam-Noord, moet je wel een pasje voor hebben. Vroeger hadden ze ze in meer smaakjes, ook lindenbloesem en frambozen/appel en cranberry, heerlijk waren die. Vraag er wel steeds naar, in de hoop dat ze ze dan weer inkopen.

 9. Leuk om een kijkje in je leven te nemen Francesca! De plogs schieten inderdaad als paddestoelen uit de grond.. Ik ben er nog niet uit of het wat voor mij is.. Hahaha.. Maar vind het wel leuk om te zien!

Reacties zijn gesloten.