Francesca’s Familie Weekmenu #179 – Naar Portugal

Tijdens onze zomervakantie komt er iedere week een speciaal weekmenu online waar een wereldkeuken in centraal staat. En deze week reizen we af naar Portugal! Inmiddels is deze bestemming ons favoriete vakantieland geworden en daar hebben jullie al vaak over kunnen lezen hier op de blog. Als we dan naar …

Tijdens onze zomervakantie komt er iedere week een speciaal weekmenu online waar een wereldkeuken in centraal staat. En deze week reizen we af naar Portugal! Inmiddels is deze bestemming ons favoriete vakantieland geworden en daar hebben jullie al vaak over kunnen lezen hier op de blog.

Als we dan naar Portugal gaan is het meestal naar de Algarve en daar wordt enorm veel vis gegeten. Dit weekmenu staat dan ook bomvol vis, genieten dus voor de liefhebbers! En wil je meer Portugese receptinspiratie, neem dan ook eens een kijkje op deze pagina.

Maandag

We beginnen de week gelijk goed met mijn basisrecept voor grote garnalen in tomatensaus. Geïnspireerd op een van de gerechten die ik in de Algarve eet. Je kunt het zo eten met brood of een salade of je maakt er een pastagerecht van.

Dinsdag

Oké, dit gerecht is niet authentiek Portugees. Maar ik maakte het wel in Portugal dus dat telt ook. En de Portugezen zijn dol op gekookte aardappels als bijgerecht voor een stukje vis van de grill en daar smaakt deze aardappelsalade met wortel, tomaat en kruiden heerlijk bij.

Woensdag

Een van de favoriete gerechten van mijn favoriete restaurant aldaar is een stoofpotje met rijst, citroen, witvis, venusschelpen en koriander. Ik maakte daar mijn eigen versie van en dat werd deze kokkels met citroen en rijst.

Donderdag

Vandaag een gerecht met een Portugees tintje en dat komt door de saus van ui, knoflook, koriander en paprika waar ik coquilles in liet garen samen met bonen. Lekker met knapperig brood om in de zalige saus te dopen.

Vrijdag

De cataplana mag natuurlijk niet ontbreken in dit weekmenu en daar staat ook een recept van hier op de blog. Traditioneel maak je ‘m in een cataplana-pan, maar als je die nou niet hebt (wat niet heel gek is) dan kun je ‘m ook maken in een grote braadpan of zelfs in een wok.

Zaterdag

Nog zo’n klassieker, de echte kip piri-piri! Die je traditioneel serveert met frietjes en een salade van tomaat, ui, olijfolie extra vergine, zeezout en oregano.

Zondag

En last but not least: Op zondag duik je de keuken in om deze waanzinnige Portugese rijstschotel met gamba’s en mosselen. Nodig al je familieleden of goede vrienden uit om te komen proeven, ze zullen je dankbaar zijn!

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om mij te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto terugvinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca