Francesca’s Food Inspiratie #3 – Getest!

Er zijn de laatste tijd weer wat nieuwe producten op de markt verschenen die ik voor jullie heb getest. Ook maakte ik kennis met een aantal bestaande. Lees er alles over in deze derde editie van Francesca’s Food Inspiratie!

Berry and Orange Granola van Marks & Spencer – Een feestje om mee te ontbijten!

Als je nog nooit bij een Marks & Spencer Food shop in een BP tankstation bent geweest, dan moet je dat echt een keer doen. Ze zijn er nog niet overal, op de site van BP vind je de locaties. Of ga naar de nieuwe Marks & Spencer in Den Haag, een waar feest!

Francesca Kookt_food inspiratie getest_granola_marksandspencer_1

Ik heb altijd enorm last van impulsaankopen als ik er ben en nam de laatste keer deze Berry and Orange Granola mee. Ik was geïntrigeerd door de ‘orange’ in de granola. Ik hou namelijk wel van het frisse in de ochtend. De volgende dag gelijk uitgeprobeerd in de yoghurt. In 1 woord…wauw! Ik ga heel snel nog een paar zakken halen en kan het jullie van harte aanraden 🙂

Scotch Beef – Goed vlees komt uit de ruige heuvels van Schotland

Schotland staat bekend om haar uitgestrekte ruige graslanden, heldere rivieren en zuivere lucht. Met een oppervlakte van 78.772 km2 is Schotland groter dan Nederland en België bij elkaar. Toch telt het land slechts 5 miljoen inwoners. Maar liefst 82% van alle landbouwgrond in Schotland is gras en heuvellandschap, ideaal voor extensieve begrazing door runderen en lammeren in de ongerepte natuur. In dit mooie landschap zijn de uitgangspunten ideaal voor boeren die met passie hun runderen en lammeren groot brengen.

Scotch Beef is topkwaliteit vlees en staat bekend om de smaak, malsheid en sappigheid. Mede door de vetdooradering en vetbedekking. Het vlees heeft
de Protected Geopgraphical Indication (PGI) status. Deze Europese erkenning wordt uitsluitend toegekend aan producten die van hoge kwaliteit zijn en geproduceerd zijn volgens zeer strikte richtlijnen en onder de strengste normen voor veeteelt en dierenwelzijn.

Tot zover een prachtig verhaal, maar hoe smaakt dit stukje vlees dan? Ik mocht het voor jullie testen en krijg een prachtig stuk Aberdeen Angus staartstuk thuisgestuurd van Chateaubriand, de traiteur/cateraar/vleesspecialist uit Heemstede. Wat een feest om de (gekoelde) verpakking te openen en daar dit prachtige vlees te zien liggen. De kruiden en een pot homemade bearnaisesaus waren ook van de partij. Het etentje voor de volgende dag was gelijk gepland.

Francesca Kookt_food inspiratie getest_scotch beef_1

We marineerden het vlees met de kruiden, olie, gekarameliseerde uitjes en kruiden. Het vlees heeft een malse structuur en is doorspekt met vetaderen. Even aanbraden en daarna de oven in, lang heeft het niet nodig. Veel poespas heeft het trouwens verder ook niet nodig. Wat zelfgemaakte frieten, een simpele salade en de bearnaisesaus. En van de marinade met de uitjes maakten we nog een ingebonden jus.

Francesca Kookt_food inspiratie getest_scotch beef_2

En het resultaat? Hemels! Dit is nou een echt goed stuk vlees, mals, sappig. Een plezier om te eten. Ik kan het iedereen aanraden om eens een stukje Scotch Beef te eten. En als je dan toch bezig bent, ze hebben er ook Scotch Lamb. Meer informatie vind je op hun Facebook pagina.

Notenstore.nl – Waar kwaliteit een nootzaak is

Echte goede noten, waar koop je die nou. En het liefst ook nog ongebrand, want dan doen ze hun werk nog goed. Vaak haal ik ze bij de bio winkel, maar online bestellen is nog makkelijker. Daarvoor testte ik Notenstore.nl. In deze noten webshop vind je een groot aanbod note, pinda’s, zaden, pitten en zuidvruchten. En dus ook rauwe, ongebrande noten.

Francesca Kookt_food inspiratie getest_notenstore_1

Van Notenstore.nl kreeg ik een mooi pakket met 6 verschillende soorten zodat ik veel dingen kon uitproberen. Zoals de walnoten, die rijk van smaak waren en lekker knapperig. Gigantische paranoten, heerlijk als snack in de middag. Een flinke hoeveelheid zonnebloempitten. Heerlijk om deze op voorraad te hebben. Ik gebruik ze ‘s ochtends door mijn muesli of strooi ze door een salade. Gojibessen hebben ze er ook en mij viel gelijk op dat deze zo vers waren. Soms koop je gojibessen en dan blijken ze taai en kleverig te zijn, zo hoort het dus niet en zo krijg je ze ook niet bij de Notenstore.

Francesca Kookt_food inspiratie getest_notenstore_2

Ik was erg enthousiast over de kwaliteit van de noten. Het is duidelijk dat kwaliteit echt een nootzaak voor ze is. Zelf bestellen? Neem dan een kijkje in hun webshop.

AH to go – Nieuwe on the go salades die best gezond zijn

Albert Heijn speelt in op de gezondheidstrends en komt bij AH to go met 4 nieuwe gezonde salades. Nou ben ik altijd wat terughoudend met kant-en-klaar salades van grote supermarktketens en was sceptisch toen het pakketje met de nieuwe salades binnen kwam. Wat schetst mijn verbazing, het zijn best interessante en healthy combi’s. AH heeft goed gekeken naar supermarkten als Marqt en komt nu met eigen versies. Als je nou op weg bent en haast hebt dan zijn dit prima opties voor een gezonde lunch.

Je kunt kiezen uit 4 nieuwe smaken:
– Bieten Geitenkaassalade: met rode biet, zachte geitenkaas, zonnebloempitten, zoete honingdressing en een vleugje sinaasappelschil
– Griekse Quinoasalade: Mediterrane salade met rode quinoa, tomaat, komkommer, rode ui en bosui. Als dressing een zoete muntdressing
– Bulgursalade: bulgur gecombineerd met wilde rijst, dadels, granaatappel, pistachenoten en sinaasappeldressing
– Quinoasalade met groene groenten, noten en zaden: quinoa met wortel, tuinerwten, pompoenpitten, hennepzaad, koriander en soja-gemberdressing

Francesca Kookt_food inspiratie getest_ah to go salades_1

De laatste heb ik voor jullie getest en ik vond ‘m lekker voor een een snelle lunch. Het smaakte vers en de groenten waren knapperig. Uiteraard heb ik het bakje ook nog even omgekeerd om de ingrediëntenlijst te bekijken. Die was wel lang, maar er zaten geen slechte dingen in. De prijs is € 2,75 en dat is goed betaalbaar. Dus wat mij betreft, ok!

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)