Dek je tafel met Lindustry en win linnen servetten

Een mooi gedekte tafel. Hoe vaak doe jij dat thuis? Ik weet nog van vroeger dat mijn moeder een heuse linnenkast had die vol zat met linnen en damasten tafelkleden. Perfect gestreken en als er een gelegenheid was dan kwam het linnengoed weer uit de kast. In combinatie met het zilveren bestek en het mooie servies leek het wel een sprookje. Tenminste, voor mij als kind dan.

Ik moet toegeven dat ik het ook niet vaak doe. Vaak is het uit gemak en praktisch, ik heb geen linnenkast vol in huis. Maar ik geniet ervan als mensen het wel doen. Zo kwam ik in contact met de leuke webshop Lindustry. Oprichtster Elske brengt de traditie van linnen weer in ere. Zij is uit passie begonnen met het zelf laten produceren van linnengoed. En hoe! Ze heeft een prachtige collectie en in deze blog kunnen jullie daarvan meegenieten. Lees haar verhaal en nog leuker, je maakt kans op 1 van de 3 setjes linnen servetten. Een mooie gelegenheid om de tafel met Pasen eens prachtig te dekken! Hoe je meedoet aan deze winactie lees je onderaan deze blog.

Francesca Kookt_Lindustry winactie_2

Lindustry: tafellinnen weer terug van weggeweest

“Tafellinnen klinkt misschien oubollig. Van oudsher zijn het inderdaad ook producten voor in huis die werden gebruikt voor het gemak en bescherming van de tafel. Maar ook omdat het modieus was of voor de gezelligheid. Het ene kleed werd gebruikt ter bescherming van de tafel terwijl het andere kleed juist werd gebruikt bij het ‘dekken’ van de tafel voor het diner of ontbijt.

De door-de-weekse tafelkleden waren vaak eenvoudig qua dessin of effen en van ‘markt kwaliteit’, terwijl bij feesten en partijen het meest mooie damast uit de kast werd getrokken. Zelf ben ik opgegroeid met linnen op tafel. Of het nou om het ontbijt ging of het avondeten, elke dag werd de tafel gedekt met tafellakens en servetten. Dit ben ik in mijn eigen huishouden altijd blijven doen. Als ik bij vrienden te eten ben, mis ik soms echt het servet. Niet alleen omdat het gemakkelijk is, maar ook omdat het gezellig staat. Ook is het huislinnen de laatste decennia naar de achtergrond verdreven, maar zie ik het ook weer steeds meer terugkomen. En dan met name in de ‘design vorm’. Veel vooraanstaande designers, denk bijvoorbeeld aan Scholten & Baijings of Studio Job, hebben inmiddels een eigen lijn in huislinnen.”

Francesca Kookt_Lindustry winactie_3

Eigen lijn aan huislinnen

“Dit was ook een van de redenen dat ik me op een goed moment ben gaan verdiepen in het zelf (laten) maken van linnen voor in huis. Zonder enige voorkennis in textiel en huislinnen, ben ik naar België gegaan, daar waar het huislinnen vroeger met name werd gemaakt. Hier heb ik verschillende weverijen bezocht en me verschillende weeftechnieken en andere ins & outs over damast en het vak heb laten vertellen.

Met al mijn nieuwe kennis en inzichten ben ik gaan brainstormen met een familielid van mij die een grafisch ontwerpbureau heeft, Studio Kluif, en hebben we bedacht hoe ‘ons’ linnen eruit zou moeten komen te zien. Namelijk fris, maar ook klassiek met een hippe of moderne twist.

Francesca Kookt_Lindustry winactie_4

Ik geloof erin dat mijn doelgroep, namelijk de vrouwen, jonge gezinnen, de mensen die midden in het leven staan, open staat voor mijn product. Lekker aan tafel met het hele gezin en genieten van elkaar en het lekkere eten. En wat maakt het dan nog gezelliger dan de tafel mooi en feestelijk op te dekken. Want zeg nou zelf, elke dag is toch een feest om de tafel mooi te dekken?!

De collectie van Lindustry

“De eerste lijn van Lindustry’s tafellinnen ‘Neonklassiek’ is gemaakt in het land van het lekkere eten, tafelen en haute couture, namelijk Italië, in een plaatsje vlakbij Milaan. Ik vind het belangrijk om dat ambachtsgevoel vast te houden. Naast het tafellinnen verkoopt Lindustry ook keukendoeken, dekbedovertrekken, en badhanddoeken. Al het keuken- en tafellinnen is verkrijgbaar in 3 kleuren, namelijk mintgroen, pastelroze en wit. Alle producten zijn afgewerkt met een fluorescerend oranje stikdraad. Meer informatie over de collectie vind je in de webshop.”

Win 1 van de 3 setjes servetten van Lindustry!

Wil jij met Pasen ook een mooi gedekte tafel? Dat kan nu! Want ik mag jullie van Lindustry 3x een setje van 2 servetten weggeven.

Francesca Kookt_Lindustry winactie_5

De servetten zijn 50x50cm en de kleur mag je zelf uitzoeken. Om hierop kans te maken doe je het volgende:

– Like dit bericht op Facebook of retweet het op Twitter ovv @francescakookt
– Extra kans maken? Like dan ook de Facebook pagina van Lindustry
– Laat een reactie achter onderaan deze blog waarin je aangeeft mee te doen
– Alleen reacties inclusief een geldig e-mailadres doen mee aan de eindtrekking
– Deze winactie loopt van donderdag 27 maart t/m woensdag 2 april.  Op donderdag 3 april maak ik de winnaar of winnares bekend

Succes!

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Categoriën: Winacties

Reacties over “Dek je tafel met Lindustry en win linnen servetten”

  1. Ik ben een nieuwe volger van je op twitter en ben weg van die prachtige servetten!
    Zou leuk zijn om ze met Pasen te kunnen gebruiken en mooi uit te pakken.
    Ik doe mee, duimen maar.

  2. Deze winactie is afgelopen en de 3 winnaars van de Lindustry servetten zijn bekend! Van harte gefeliciteerd Jolanda, Agnes en Rain. Jullie hebben inmiddels een e-mail van me ontvangen.

    Iedereen bedankt voor het meedoen!

Reacties zijn gesloten.