Garnalenburger met barbecuesaus 

[vc_row][vc_column][vc_column_text]We bedachten deze garnalenburger ooit toen we de vriend van Dominique aan het overtuigen waren dat er meer in het leven is dan het eten van een homp vlees tijdens je avondmaaltijd. Inmiddels heeft hij veel bijgeleerd en kunnen wij (en jullie) nog steeds genieten van deze waanzinnige garnalenburger met …

[vc_row][vc_column][vc_column_text]We bedachten deze garnalenburger ooit toen we de vriend van Dominique aan het overtuigen waren dat er meer in het leven is dan het eten van een homp vlees tijdens je avondmaaltijd. Inmiddels heeft hij veel bijgeleerd en kunnen wij (en jullie) nog steeds genieten van deze waanzinnige garnalenburger met barbecuesaus.

Gelukkig maar, want ik kan me nog herinneren dat ik gelukzalig aan het proeven was van de garnalenburger na de fotoshoot. Zeker met de stoere zelfgemaakte barbecuesaus erbij is het een geniale burger. Geniet ervan!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”16285″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”recepten”][vc_column][vc_column_text]

Wat je nodig hebt voor 4 burgers

– barbecuesaus (hier vind je het recept)
– 1 lente-ui
– 1 teentje knoflook
– 1 ei
– 500 gr garnalen (schoongemaakt en indien uit de diepvries, ontdooid)
– 2 el bloem
– 2 steeltjes koriander (of peterselie)
– peper
– zout
– rasp van 1 citroen
– 1 tl chilipoeder
– 100 gr panko (Japans broodkruim, te koop bij veel supermarkten)
– 4 hamburgerbroodjes
– flinke scheut olijfolie
– 100 gr bladspinazie
– 100 gr wortelrasp (kant en klaar of zelf in julienne reepjes gesneden)
– Kettle Chips of andere lekkere naturel chips (optioneel)

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”gerelateerde-recepten”][vc_column][vc_column_text][gerelateerde_recepten][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 30 minuten 

Bereid als eerste de barbecuesaus waarvoor hier het recept is te vinden. 

Hak de lente-ui grof in stukjes en snijd de knoflook fijn. Klop een ei los. Doe deze ingrediënten in de keukenmachine en voeg hier de garnalen, bloem, koriander en wat peper en zout naar smaak aan toe. Laat dit eventjes draaien op middelmatige snelheid in de keukenmachine, het mengsel mag zeker nog wel wat grof blijven. Rasp vervolgens de schil van de citroen en voeg dit samen met een theelepel chilipoeder aan het mengsel toe. 

Zet de panko klaar in een schaaltje voordat je de garnalenburgers gaat maken. Het is een plakkerig mengsel, dus maak je handen een beetje vochtig voor je begint (en herhaal dit na iedere burger). Draai een burger van 1/4 van het mengsel en rol deze vervolgens door de panko zodat de hele burger ermee is bedekt. Herhaal dit proces tot het mengsel op is. 

Zet een koekenpan op het vuur en zodra deze goed heet is voeg je hier een flinke scheut olijfolie aan toe. Bak de garnalenburgers op middelmatig vuur in ongeveer 5 minuten rondom gaar en krokant.

garnalenburgers-met-barbecuesaus-3

Nu kan het opbouwen beginnen! Snijd de hamburgerbroodjes open (grill eventueel nog even de binnenkanten in een pan) en verdeel wat blaadjes spinazie over de onderkanten. Leg de garnalenburgers op de broodjes en garneer met een flinke lepel barbecuesaus en geraspte wortel. Serveer eventueel met wat Kettle Chips (of andere chips) op het bord. 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”schoolbord”][vc_column][vc_column_text]

Recept & fotografie: Dominique

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca