Garnalenburger met barbecuesaus 

We bedachten deze garnalenburger ooit toen we de vriend van Dominique aan het overtuigen waren dat er meer in het leven is dan het eten van een homp vlees tijdens je avondmaaltijd. Inmiddels heeft hij veel bijgeleerd en kunnen wij (en jullie) nog steeds genieten van deze waanzinnige garnalenburger met barbecuesaus.

Gelukkig maar, want ik kan me nog herinneren dat ik gelukzalig aan het proeven was van de garnalenburger na de fotoshoot. Zeker met de stoere zelfgemaakte barbecuesaus erbij is het een geniale burger. Geniet ervan!

Wat je nodig hebt voor 4 burgers

– barbecuesaus (hier vind je het recept)
– 1 lente-ui
– 1 teentje knoflook
– 1 ei
– 500 gr garnalen (schoongemaakt en indien uit de diepvries, ontdooid)
– 2 el bloem
– 2 steeltjes koriander (of peterselie)
– peper
– zout
– rasp van 1 citroen
– 1 tl chilipoeder
– 100 gr panko (Japans broodkruim, te koop bij veel supermarkten)
– 4 hamburgerbroodjes
– flinke scheut olijfolie
– 100 gr bladspinazie
– 100 gr wortelrasp (kant en klaar of zelf in julienne reepjes gesneden)
– Kettle Chips of andere lekkere naturel chips (optioneel)

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 30 minuten 

Bereid als eerste de barbecuesaus waarvoor hier het recept is te vinden. 

Hak de lente-ui grof in stukjes en snijd de knoflook fijn. Klop een ei los. Doe deze ingrediënten in de keukenmachine en voeg hier de garnalen, bloem, koriander en wat peper en zout naar smaak aan toe. Laat dit eventjes draaien op middelmatige snelheid in de keukenmachine, het mengsel mag zeker nog wel wat grof blijven. Rasp vervolgens de schil van de citroen en voeg dit samen met een theelepel chilipoeder aan het mengsel toe. 

Zet de panko klaar in een schaaltje voordat je de garnalenburgers gaat maken. Het is een plakkerig mengsel, dus maak je handen een beetje vochtig voor je begint (en herhaal dit na iedere burger). Draai een burger van 1/4 van het mengsel en rol deze vervolgens door de panko zodat de hele burger ermee is bedekt. Herhaal dit proces tot het mengsel op is. 

Zet een koekenpan op het vuur en zodra deze goed heet is voeg je hier een flinke scheut olijfolie aan toe. Bak de garnalenburgers op middelmatig vuur in ongeveer 5 minuten rondom gaar en krokant.

garnalenburgers-met-barbecuesaus-3

Nu kan het opbouwen beginnen! Snijd de hamburgerbroodjes open (grill eventueel nog even de binnenkanten in een pan) en verdeel wat blaadjes spinazie over de onderkanten. Leg de garnalenburgers op de broodjes en garneer met een flinke lepel barbecuesaus en geraspte wortel. Serveer eventueel met wat Kettle Chips (of andere chips) op het bord. 

Recept & fotografie: Dominique

De laatste Eetkalenders
nu voor slechts € 14,95 incl. verzendkosten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Garnalenburger met barbecuesaus ”

  1. Toevallig heb ik voor mijn exemplaar laatst ook garnalenburgers gemaakt (met avocado en aioli) en ook hij keurde ‘m goed. Het houdt ons maar bezig die moeilijke mannen, haha!

  2. Hahaha wat een geweldige rubriek! Ik heb er namelijk ook zó één…..! Vis is (naast een hoop andere dingen) een absolute no go voor meneer, dus deze burger maak ik wel voor mijzelf 🙂
    Maar ik ben absoluut benieuwd naar alle komende recepten!

  3. Even tegengas geven 😉 : ik – als man – ben helemaal geen moeilijke eter. Het is juist eerder vrouwlief die bij mij thuis de moeilijke eter is.. haha…

    Lijkt me heerlijk deze burger!