Gegratineerde broccoli met prei en kerrie

Ken je dat, van die momenten dat je een stukje vlees wilt bakken en echt geen idee hebt wat je er nu weer bij zult serveren? Dan heb ik nu een heerlijke aanvulling op de groente bijgerechten voor jullie: gegratineerde broccoli met prei en kerrie. En ook nog koolhydraatarm als je het alleen serveert met vlees. Dat is dan weer mooi meegenomen.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 500gr broccoli
– 1el kerrie
– 2 stengels prei
– 1el olijfolie
– 100ml melk
– 1 scharrelei
– handvol cherry tomaten
– 100gr geraspte kaas
– zeezout
– gemalen zwarte peper

Broccoli uit de oven_2

Wat je gaat doen

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd kleine roosjes van de broccoli en blancheer die een paar minuten in een pan met ruim kokend water en wat zout. Snijd in de tussentijd de stengels prei in ringen. Giet de broccoli roosjes af in een vergiet en spoel na met koud water.

Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hier de kerrie in voor een minuutje. Voeg daarna de prei toe en roerbak kort totdat de prei net zacht wordt. Zet het vuur daarna uit.

Klop het ei los samen met de melk en breng op smaak met peper en zout.

Neem een platte ovenschaal en schep onderin de prei. Schep daarop de broccoli. Halveer de cherry tomaten en verdeel die over de broccoli. Schenk het ei-melk mengsel er gelijkmatig over en bestrooi met geraspte kaas en zwarte peper.

Zet de ovenschaal voor circa 15 minuten in de oven totdat de kaas een bruin korstje heeft gekregen.

Serveer met een stukje gegrild of gebakken vlees en wat gebakken aardappels. Eet smakelijk!

Broccoli uit de oven_3

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Gegratineerde broccoli met prei en kerrie”

  1. Heee Francesca,

    Heerlijk recept!
    Ik heb het vanavond gemaakt en het viel heel erg in de smaak, iedereen verliet de tafel met een gevoel van “ik heb teveel gegeten maar kon gewoon niet stoppen”!
    Bedankt voor dit lekkere recept 🙂