5 van 1 stem

Gegratineerde cannellini bonen met kip en spinazie

35 minuten
Hoofdgerecht
Oven

Witte bonen in tomatensaus, dat vind ik dus echt heerlijk! Maar dan wel met een twist. Zoals in dit recept waar ik de cannellini bonen heb gecombineerd met tomaat en kruiden en daarna gegratineerd in de oven. Daar kwam nog wat kipfilet bij die na het braden is afgeblust met …

Witte bonen in tomatensaus, dat vind ik dus echt heerlijk! Maar dan wel met een twist. Zoals in dit recept waar ik de cannellini bonen heb gecombineerd met tomaat en kruiden en daarna gegratineerd in de oven. Daar kwam nog wat kipfilet bij die na het braden is afgeblust met balsamicoazijn. Een heerlijk gerecht in combinatie met de spinazie. Wedden dat jij ook je vingers erbij aflikt?

Ingrediënten

  • 300 gr cannellini bonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 4 trostomaten, in stukjes (of 1 blik tomatenblokjes, bijvoorbeeld van Mutti)
  • 1 tl oregano
  • 1 handje verse basilicum, grof gehakt
  • zout
  • zwarte peper
  • 50 gr Grana Padano of Parmezaans kaas, geraspt
  • 2 kipfilets
  • bakolijfolie
  • balsamicoazijn
  • 400 gr wilde spinazie
  • olijfolie extra vergine

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Vul een middelgrote ovenschaal met de cannellini bonen, sjalot, trostomaten, oregano, basilicum, snuf zout en peper. Schep alles door elkaar en verdeel gelijkmatig. Strooi de geraspte kaas erover en zet de schaal 25 minuten in de oven. Daarna mag de grill nog 5 minuten aan voor een mooi krokant laagje.
  • Verhit in de tussentijd een koeken- of grillpan en bak de kipfilets rondom mooi bruin aan in 2 eetlepels bakolijfolie. Blus af met een flinke scheut balsamicoazijn en bestrooi de filets met zout en peper. Zet het vuur lager, dek de pan af en laat nog 8 minuten rustig garen. Snijd de kipfilets daarna in mooie plakken.
  • Maak de spinazie aan in een saladeschaal met een scheut olijfolie extra vergine, wat zout en peper. Voor de liefhebbers kun je hier ook nog wat balsamicoazijn aan toevoegen, je hebt de fles toch op het aanrecht staan.
  • Tip: Niet zo’n fan van rauwe spinazie? Laat deze dan kort slinken in een hapjespan en breng daarna op smaak met zout en peper.
  • Serveer de gegratineerde cannellini bonen samen met de kipfilet en spinazie.

Notities

  • Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
  • Het gerecht gaat 25 minuten in de oven. De totale tijd dat je bezig bent is 35 minuten.
  • Tip: Niet zo’n fan van rauwe spinazie? Laat deze dan kort slinken in een hapjespan en breng daarna op smaak met zout en peper.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer