Gekleurde wortels met boterdressing

Wat serveer ik dit jaar tijdens het Kerstavond diner bij de Wagyu ossenhaas uit de oven? Onder andere deze frisse gekleurde worteltjes.

Bron foto

Wat je nodig hebt als bijgerecht voor 4-6 personen:
80gr ongezouten roomboter
2el golden syrup of ahornsiroop
1el appel ciderazijn
1kg gemengde gekleurde worteltjes (te vinden bij de betere groentezaken of biologische winkels. Als het niet lukt om te vinden dan is bospeen ook prima)
zeezout
versgemalen zwarte peper

Wat je gaat doen:
Smelt de boter en doe deze samen met de siroop en azijn in een kom en mix deze.Breng op smaak met peper en zout.

Kook de worteltjes in een grote pan met ruim water en zout voor 3-4 minuten. Kook ze niet te lang door, want ze moeten wel hun bite houden.

Giet af en leg de worteltjes op een schaal, beetje zout erover en serveer met de ciderazijn boterdressing.

Thanks Donna Hay voor de inspiratie

De laatste Eetkalenders
nu voor slechts € 14,95 incl. verzendkosten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *