Gemarineerde kabeljauw met wortelpuree

Vroeger riep ik altijd dat ik nooit vis uit de vriezer at. Zeker niet uit de vriezer van de supermarkt. Vis hoorde bij de visboer vandaan te komen, wild gevangen en het liefst uit de Noordzee. Tegenwoordig gaat mijn voorkeur nog steeds uit naar het laatste, maar op mijn mening …

Vroeger riep ik altijd dat ik nooit vis uit de vriezer at. Zeker niet uit de vriezer van de supermarkt. Vis hoorde bij de visboer vandaan te komen, wild gevangen en het liefst uit de Noordzee. Tegenwoordig gaat mijn voorkeur nog steeds uit naar het laatste, maar op mijn mening over diepvriesvis uit de supermarkt ben ik teruggekomen.

Vandaag gaan we het niet over pangafilet hebben, maar over kabeljauw. De stoomfilet kabeljauw met citroen en peper om precies te zijn. Die vind je in het diepvriesschap, is duurzaam gevangen in Noorwegen (met MSC keurkmerk) en daarna gemarineerd met citroen en peper zonder onnodige toevoegingen. En die gesealde verpakking kun je zo in de magnetron doen.

Vis bereiden in de magnetron, ’yeah right’

En daar geloofde ik dus geen klap van. Dat dat lekker zou worden, bedoel ik daarmee. Maar eerst proberen en daarna oordelen dus ik ging aan de slag. Ik kocht 3 verpakkingen voor het gezin en bereidde de kabeljauw op beide manieren zoals aangegeven op de verpakking. In de magnetron en in de oven.

Voor de oven haal je de kabeljauw uit de verpakking en pak je deze in een stuk aluminiumfolie. Vervolgens gaat het pakketje 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

De bereiding in de magnetron is zo makkelijk als het klinkt. De hele verpakking (wel even de kartonnen sleeve verwijderen) gaat ongeveer 4 minuten in de magnetron en daarna laat je ‘m nog 1 minuut rusten.

Het verschil in structuur was direct duidelijk. De variant uit de magnetron was veel malser en viel mooi uit elkaar zoals een stukje kabeljauw dat behoort te doen. De kabeljauw uit de oven kwam er een stuk droger uit. Ok, ze hebben me overtuigd. Vis uit de magnetron, het kan dus wel.

Dan nu door naar het recept. Want ik maakte iets heerlijks bij de gemarineerde kabeljauw wat zo gemaakt is.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 400gr kikkererwten
– 400gr zachte worteltjes (uit pot of zelf gekookt)
– klein handje peterselie
– 50ml olijfolie extra vergine
– scheutje vers citroensap
– peper & zout
– 4 Queens Vis kabeljauw stoomfilets met citroen & peper

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 20 minuten

Spoel de kikkererwten (en eventueel ook de worteltjes) af en laat uitlekken in een vergiet. Doe de kikkererwten met de zachte worteltjes, peterselie, olijfolie en citroensap in de keukenmachine en maal helemaal fijn. Als de puree nog te dik is, kun je er nog een extra scheutje olijfolie aan toevoegen. Breng op smaak met peper, zout en eventueel nog extra citroensap.

Nu kun je 2 dingen doen. Of je warmt de puree nog even op en serveert ‘m zo of je dient ‘m koud op. Ik deed het laatste en dat was erg lekker.

De stoomfilets bereid je zoals aangegeven op de verpakking (en ja, in de magnetron dus!). Serveer de filets met de wortelpuree en eventueel nog een salade erbij of met aardappeltjes uit de oven.

Tip: Je kunt er ook nog wat wortel in het zuur bij maken. Zet hiervoor een pannetje op het vuur met 100ml witte wijnazijn, 100ml water, 1el (riet)suiker, snufje zout en 2 takjes tijm. Breng aan de kook, laat de suiker oplossen en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen. In de tussentijd rasp je slierten van een paar wortels met een dunschiller. Als je azijnmengsel iets is afgekoeld leg je de slierten erin. Laat minimaal 30 minuten marineren, maar liefst nog langer. Met de wortel in het zuur kun je je gerecht verfijnen en heb je een tegenhanger van de puree. Zowel qua structuur als smaak.

kabeljauw-met-wortelpuree-2

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

 

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)