Gegrilde kip met geroosterde tomatensalsa

Door de ingrediënten van de tomatensalsa eerst te roosteren, krijgt de salsa een heerlijke diepe smaak. En dat in combinatie met de gegrilde kipfilet is een zalige combinatie.

Wat je nodig hebt voor 2 personen:
2 kipfilets
2 takjes verse tijm
klein bosje rucola
400gr pomodori tomaten
1 rode peper
1 ui
4 teentjes knoflook
1 bosje basilicum
1tl suiker
1 limoen
olijfolie
zeezout
zwarte peper

Wat je gaat doen:
Snijd de kipfilets in de lengte door midden zodat je mooie dunne filets hebt. Rasp de helft van de limoen en pers deze daarna uit. Hak 2 teentjes knoflook fijn en meng deze met de limoenrasp, blaadjes tijm, peper, zout en olijfolie tot een marinade. Smeer hiermee de kipfilets in en laat deze minimaal een uur marineren.

De ingrediënten voor de salsa ga je eerst grillen. Dit kan in de grillpan of eventueel in de oven. Grill de tomaten (heel), rode peper (eerst halveren en zaadjes verwijderen) en de ui (eerst halveren) totdat de tomaten en peper bruine velletjes krijgen die wat loslaten. 

Neem een keukenmachine en hak hierin eerst de rode peper, ui en 2 teentjes knoflook. Voeg daarna de tomaten toe en meng totdat het een grove salsa is. 

Snijd de blaadjes basilicum fijn en voeg deze al roerende toe aan de salsa. Breng de salsa op smaak met suiker, limoensap, peper en zout. 

Grill de kipfilets na het marineren in de grillpan totdat ze gaar zijn. 

Voor het serveren leg je een hoopje rucola op het bord. Eventueel kun je hier nog wat stukjes komkommer (zonder schil) aan toevoegen. Hierop leg je de gegrilde kipfilet waar je de tomatensalsa overheen sprenkelt. De salsa die overblijft kun je er nog apart bij serveren. 

Dit gerecht combineert heel lekker met aardappels uit de oven met wat knoflook, grof zeezout, rozemarijn en olijfolie.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Gegrilde kip met geroosterde tomatensalsa”

  1. Ik wil je hierbij graag laten weten dat ik je foodblog heb opgenomen in onze foodblog-feed verzameling: ChefinaBox.collected.info. Een realtime overzicht van alle artikelen van alle Nederlandse foodblogs plus een aantal van de leukste Engelstalige. Voor iedereen die net zo van Foodblogs houdt als wij!

    Als je het een fijne pagina vindt zouden we het leuk vinden als je een linkje op je blog plaatst!

    Groetjes en blijf bloggen!

    Steven van Chef in a Box

  2. Hallo Francesca,

    Ik zou graag willen weten op welke temperatuur en hoe lang de tomaten in de oven moeten roosteren. Verder moet ik zeggen dat ik veel inspiratie op doe als ik wekelijks een kijkje neem op je website. Handige hulp bij het maken van een boodschappenlijstje!

    Groetjes Wendy