Geroosterde bospeen met kip, bulgur en feta

Het ‘gewone’ leven is weer begonnen na de vakantie. Zo ook de makkelijke budgetmaaltijden. Er mag wel weer wat af namelijk na de vakantie. Gisteravond besloot ik het me bijzonder makkelijk te maken en bereidde bijna al het eten gewoon in de oven. Een flinke bos peen en een paar stukken kippendijenfilet gingen met olie en specerijen de oven in. Daarna combineerde ik dit met bulgur, verkruimelde feta en gehakte peterselie. Met als resultaat een heerlijke en gezonde maaltijd die ook nog eens goed is voor je portemonnee.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 1 bos peen
– 300gr kippendijenfilet (of kipfilet, iets minder mals)
– 3el olijfolie
– 1el honing
– 1tl komijn
– 1/2tl gemberpoeder
– 1/2tl kurkuma
– snuf zout
– 300gr bulgur
– 100gr feta
– 1 volle eetlepel gehakte peterselie

Niet alle specerijen in huis? De gember en kurkuma kun je eventueel ook uit het recept laten.

Geroosterde bospeen met kip, bulgur en feta_5

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 30 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het groen van de bospeen af (klein stukje kun je laten zitten) en was ze. Halveer de peen daarna in de lengte en leg in een bakblik. De kippendijenfilets leg je ernaast. Klop de olie met de honing, komijn, gember, kurkuma en zout en sprenkel daarna over de wortelen en kip. Smeer eerst de bospeen goed in met je handen en daarna de kip. Zet het bakblik in de oven en rooster dit 30 minuten in de oven.

Geroosterde bospeen met kip, bulgur en feta_3

Terwijl de oven het werk doet, kook je de bulgur gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Roer er nog een eetlepel olijfolie door en een beetje zout als de bulgur klaar is.

Zet een grote schaal klaar en schep de bulgur daarop. De geroosterde bospeen verdeel je erover. Snijd de kip in dunne reepjes en die gaat er ook op. Als laatste verkruimel je de feta en die strooi je samen met de peterselie erover. Serveer direct.

Budget tips:
– Ga naar een Turkse winkel en koop daar je kip en bulgur. Vele malen goedkoper dan in de supermarkt.
– Hebben ze een aanbieding van de kip? Koop dan extra kip en vries het in porties in.
– Feta over? Gebruik het de volgende dag voor een lunchsalade of bekijk een van deze recepten met feta.
– Gebruik je graag kruiden? Dan zijn plantjes de meest voordelige oplossing. Geef ze dan wel op tijd water, daar ga ik nog weleens de mist in. Overgebleven kruiden kun je ook in de koelkast bewaren (leg ze tussen 2 vochtige keukenpapiertjes) of vries ze in porties in voor toekomstig gebruik.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Geroosterde bospeen met kip, bulgur en feta”

  1. Handige tips! Wij eten graag bulgur, ook in lunchsalades. Kippendijenfilet heb ik nog nooit gebruikt, terwijl ik al heel veel lovende verhalen heb gehoord. Toch maar eens snel proberen!

      1. Het was heerlijk! Wij zijn met 2 dus alles door 2 gedeeld behalve de kip en de kruiden. We hebben genoten.. is een blijvertje op het menu! Dankjewel

  2. Gisteravond dit recept geprobeerd. Met witte kaas van de Turk want daar was ik toch voor de bulgur. Groot succes!! Zelfs beide puberzonen hebben zitten smullen. Een blijvertje!