Geroosterde knoflooksoep

Soep maken van knoflook, dat is pas een idee. En een heel goed idee ook, want deze uitvoering met tijm is ontzettend lekker. Ook nog eens heel makkelijk te maken, want de oven doet vrijwel al het werk en daarna is het alleen nog een kwestie van alles in een …

Soep maken van knoflook, dat is pas een idee. En een heel goed idee ook, want deze uitvoering met tijm is ontzettend lekker. Ook nog eens heel makkelijk te maken, want de oven doet vrijwel al het werk en daarna is het alleen nog een kwestie van alles in een pan doen en even laten pruttelen. Een heerlijke soep voor in het weekend met geroosterde kaasbroodjes erbij. Ook erg verrassend als voor- en tussengerecht. Mocht je de volgende dag afspraken hebben, dan ga je gewoon wat verder weg zitten. Is dat probleem ook weer opgelost.

Geroosterde knoflooksoep_2

Wat je nodig hebt voor circa 1 liter soep

– 6 bollen knoflook
– olijfolie
– zeezout
– 1 liter warme bouillon ( ik gebruikte de Zonnatura kruiden-knoflook blokjes)
– 1 flink takje tijm voor in de bouillon
– witte peper
– 150ml slagroom (of meer als je minder knoflooksmaak wilt)
– ½ citroen
– blaadjes tijm en olijfolie extra vergine om te garneren

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 60 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Haal de losse schillen van de bollen knoflook af (laat ze wel intact) en hak daarna met een scherp mes de bovenkant van de bol af. Hierdoor komen de teentjes aan de bovenkant bloot te liggen. Zet de bollen op hun kont op een stukje aluminiumfolie en besprenkel met olijfolie en zeezout. Pak de bollen daarna helemaal in met de aluminiumfolie. Zet ze in een ovenschaal in de oven en rooster ze 1 uur. Haal daarna uit de oven, maak de pakketjes voorzichtig open en laat ze iets afkoelen.

Pak een soeppan en knijp de knoflookbollen een voor een leeg in de pan. Omdat de knoflook geroosterd is, en dus zacht, gaat dit heel makkelijk. Schenk de bouillon erbij, zet het vuur aan en klop de knoflook los met een garde. Doe het takje tijm erbij en een snuf witte peper en laat 10 minuten op matig vuur pruttelen. Daarna vis je het takje eruit (de blaadjes zitten inmiddels allemaal in de soep) en klop je de slagroom erdoor. Om ervoor te zorgen dat de slagroom niet gaat schiften, zorg je dat de slagroom op kamertemperatuur is of je roert eerst een scheutje van de soep door de slagroom voordat je alles door de soep roert. Proef de soep en breng op smaak met vers citroensap en eventueel nog extra witte peper en zout.

Serveer de soep met blaadjes tijm en druppeltjes goede kwaliteit olijfolie.

Geroosterde knoflooksoep_3

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)