Geroosterde pompoen met ricotta en trostomaatjes

Lekker licht lunchen hoeft niet altijd met een salade te gebeuren. Deze heerlijke pompoen met ricotta uit de oven is een feest voor het oog en je smaakpapillen. En verwarmt je hart op een lazy zondagmiddag. Wat je nodig hebt voor 2 personen: 1 bakje ricotta van 400gr 1/2tl paprikapoeder …

Lekker licht lunchen hoeft niet altijd met een salade te gebeuren. Deze heerlijke pompoen met ricotta uit de oven is een feest voor het oog en je smaakpapillen. En verwarmt je hart op een lazy zondagmiddag.

Wat je nodig hebt voor 2 personen:
1 bakje ricotta van 400gr
1/2tl paprikapoeder
1el gedroogde oregano
1el geraspte Parmezaanse kaas
500gr geschilde pompoen naar keuze (in partjes)
200gr kleine trostomaatjes (aan de tak)
klein bosje rucola
olijfolie extra vergine
zeezout
versgemalen zwarte peper

Wat je gaat doen:
Verwarm de oven voor op 180gr. Bekleed een grote ovenschaal of bakblik met bakpapier. 

Maak een dressing van 1el olijfolie, de paprikapoeder, oregano en wat zout en peper. Leg de ricotta aan een zijde van de ovenschaal en giet daar de dressing over. Strooi de Parmezaanse kaas erover. 

Leg aan de andere kant van de schaal de stukken pompoen. Sprenkel hier nog wat olijfolie over en bestrooi met een klein beetje peper en zout. Zet de schaal voor 25 minuten in de oven. 

Haal na 25 minuten uit de oven en leg de trostomaatjes erbij. Besprenkel ook deze met een klein beetje olijfolie en peper en zout. Zet nog 25 minuten in de oven tot de ricotta mooi bruin is en de pompoen gaar. 

Serveer het nog warm, samen met wat rucola.

Thanks Donna Hay voor de inspiratie.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca