Gesauteerde paddenstoelen met spinazie en truffel

Sinds kort ben ik in het bezit van een prachtige sauteerpan van Le Creuset en ik maak er echt van alles in! Je mag het van mij ook een hapjespan noemen hoor, want dat is het stiekem. En dan zouden deze gesauteerde paddenstoelen met spinazie ook gewoon gebakken paddenstoelen met …

Sinds kort ben ik in het bezit van een prachtige sauteerpan van Le Creuset en ik maak er echt van alles in! Je mag het van mij ook een hapjespan noemen hoor, want dat is het stiekem. En dan zouden deze gesauteerde paddenstoelen met spinazie ook gewoon gebakken paddenstoelen met spinazie mogen heten. Alle gekheid op een stokje, dit gerecht is fantastisch en binnen no time gemaakt. De paddenstoelen en spinazie bak je op hoog vuur aan en daarna gaat er nog een scheutje truffelolie door en dat is het. Het leven kan soms zo simpel en daardoor vaak zo lekker zijn.

Wat je nodig hebt als bijgerecht voor 2-4 personen

– 1 sjalot
– 250gr gemengde paddenstoelen
– olijfolie
– 400gr (wilde) spinazie
– peper & zout
– truffelolie (de echte truffelolie koop je hier)

Review Le Creuset rvs sauteerpan_1

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 20 minuten

Snipper de sjalot. Borstel de paddenstoelen schoon en snijd in plakken of stukken.

Verhit een pan en schenk hier 1 eetlepel olijfolie in. Fruit de sjalot totdat deze net bruin wordt en schep de paddenstoelen in de pan. Bak deze op hoog vuur terwijl je blijft roeren. Zodra de paddenstoelen hun vocht beginnen te verliezen, gaat ook de spinazie er (in delen) bij. Blijf roeren en laat de spinazie slinken, maar zorg dat je het niet tot moes bakt. Zet het vuur uit, breng op smaak met peper, zout en een royale scheut truffelolie en serveer direct.

Gesauteerde paddenstoelen met spinazie en truffel_2

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)