Gesauteerde paddenstoelen met spinazie en truffel

Sinds kort ben ik in het bezit van een prachtige sauteerpan van Le Creuset en ik maak er echt van alles in! Je mag het van mij ook een hapjespan noemen hoor, want dat is het stiekem. En dan zouden deze gesauteerde paddenstoelen met spinazie ook gewoon gebakken paddenstoelen met spinazie mogen heten. Alle gekheid op een stokje, dit gerecht is fantastisch en binnen no time gemaakt. De paddenstoelen en spinazie bak je op hoog vuur aan en daarna gaat er nog een scheutje truffelolie door en dat is het. Het leven kan soms zo simpel en daardoor vaak zo lekker zijn.

Wat je nodig hebt als bijgerecht voor 2-4 personen

– 1 sjalot
– 250gr gemengde paddenstoelen
– olijfolie
– 400gr (wilde) spinazie
– peper & zout
– truffelolie (de echte truffelolie koop je hier)

Review Le Creuset rvs sauteerpan_1

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 20 minuten

Snipper de sjalot. Borstel de paddenstoelen schoon en snijd in plakken of stukken.

Verhit een pan en schenk hier 1 eetlepel olijfolie in. Fruit de sjalot totdat deze net bruin wordt en schep de paddenstoelen in de pan. Bak deze op hoog vuur terwijl je blijft roeren. Zodra de paddenstoelen hun vocht beginnen te verliezen, gaat ook de spinazie er (in delen) bij. Blijf roeren en laat de spinazie slinken, maar zorg dat je het niet tot moes bakt. Zet het vuur uit, breng op smaak met peper, zout en een royale scheut truffelolie en serveer direct.

Gesauteerde paddenstoelen met spinazie en truffel_2

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Gesauteerde paddenstoelen met spinazie en truffel”

  1. Oh wat heerlijk zeg! Met zo’n sjieke pan zou ik het ook gesauteerd noemen, want dat verdienen de groenten wel 🙂

  2. Top! Ben toch al gek op allerlei paddenstoelen, dit ga ik maken! Heb intussen de pannen in de winkel gezien, ze zijn prachtig, ik ben gaan sparen!

  3. Ohhh die pan <3 <3 <3. Dit gerecht klinkt erg lekker! Ik ga kijken of het in mijn hapjespan van Tefal ook lukt 😉

  4. Wordt dat niet een hele natte toestand met al dat vocht uit de spinazie of giet je dat steeds af?

  5. Mooie ingrediënten die vervolgens verpest worden met truffelolie dat zijn smaak krijgt door een afvalproduct uit de petrochemische industrie, jammer francesca .

    1. Hi Tonny, thanks voor je reactie maar ik moet je toch even corrigeren in deze 😉 Ik weet dat ongeveer 99% van de truffelolie chemisch wordt gemaakt. Het is me echter toch gelukt om een echte truffelolie te vinden. Bij Foodelicious laten ze deze namelijk zelf maken op basis van echte witte truffels. Alleen al bij het openen van de fles weet je dat dit de echte is.

    1. Gewone olijfolie extra vergine of misschien zelfs een combi van olijfolie en een kleine scheutje (goede) balsamicoazijn.

Reacties zijn gesloten.