Review Le Creuset sauteerpan

Onlangs heeft Le Creuset een nieuw assortiment pannen geïntroduceerd in roestvrij staal. Die absoluut niet onderdoen voor hun broers van geëmailleerd gietijzer. De pannen van rvs zijn namelijk opgebouwd uit drie lagen; 2 roestvrij stalen lagen met daartussen een aluminium laag voor optimale warmtegeleiding. De lagen lopen naadloos door van …

Onlangs heeft Le Creuset een nieuw assortiment pannen geïntroduceerd in roestvrij staal. Die absoluut niet onderdoen voor hun broers van geëmailleerd gietijzer. De pannen van rvs zijn namelijk opgebouwd uit drie lagen; 2 roestvrij stalen lagen met daartussen een aluminium laag voor optimale warmtegeleiding. De lagen lopen naadloos door van de bodem tot aan de rand, ze vervormen niet en zijn ook nog eens vaatwasmachinebestendig. Nog een bijkomend voordeel, je kunt er zelfs mee koken op inductie. Er zijn 13 verschillende pannen in het rvs-assortiment en had ik al verteld dat ze er prachtig uitzien? Hier lees je mijn review van de Le Creuset sauteerpan.

Review Le Creuset rvs sauteerpan_2

Een aantal weken geleden werd er wel een heel mooi pakje bij me afgeleverd, namelijk een van de nieuwe pannen uit de rvs lijn; de sauteerpan, die we ook weleens hapjespan noemen (maar niet bij een Le Creuset lieve lezers!). Een sauteerpan heeft een hogere opstaande rand waardoor je er makkelijker pastasauzen, gehaktballen of groenten in kunt bereiden. Tenminste, dat is wat ik er het liefste in bereid, maar er zijn vast nog veel meer toepassingen te bedenken.

Klein geluk

Het is echt een feest als je een Le Creuset verpakking opent en het glimmende roestvrij staal je toelacht. De pan is bijzonder goed geproduceerd en tot in de puntjes uitgewerkt. Hij voelt solide, maar niet te zwaar. Zo piekfijn uitgevoerd dat het bijna zonde lijkt om erin te gaan koken. Maar dat duurde bij mij 30 seconden en toen stond de pan al op het fornuis. Om te kijken hoe die staat, alsof het een armband is die je bewonderd. ‘Call me crazy’, maar daar word ik dus echt heel gelukkig van.

Review Le Creuset rvs sauteerpan_4

Ik wist direct wat het eerste gerecht was dat ik wilde bereiden in mijn nieuwe grote vriend. Gesmoorde paddenstoelen met spinazie en truffel. Als bijgerecht voor een stukje gegrild vlees. Na de pan eerst even grondig (en met liefde) gewassen te hebben met warm water en sop was de tijd daar om mijn nieuwe pan in gebruik te nemen. Het recept voor dit fijne gerecht krijgen jullie snel op de blog. Ik kan wel vast verklappen dat het heerlijk was en dat de bereiding uitermate makkelijk ging. De pan wordt gelijkmatig warm, werkt prettig en het beste nieuws is dat de steel niet warm wordt. Daar was ik echt blij om, want ik heb echt de pest aan pannen die ik niet zonder bescherming kan optillen.

Review Le Creuset rvs sauteerpan_5

Een leven lang mee

Nou wist ik dat de pan vaatwasserbestendig was, maar ik kon het niet over mijn hart verkrijgen. Omdat deze geen antiaanbaklaag heeft, heb ik direct na het koken een laagje warm water in de pan geschonken. Zo konden de bakresten op de bodem losweken en daarna was het een koud kunstje om de pan weer met warm water te wassen. Het is echt een aanwinst in mijn keuken waar ik nog heel veel jaren ontzettend veel plezier van ga hebben. Sterker nog, mijn leven lang gezien de levenslange garantie die vanuit de fabriek wordt geboden. Dat is vaak de valkuil waar ik zelf in trap. Als ik dan een nieuwe pan nodig heb, schaf ik vaak een goedkoper exemplaar aan die ik vervolgens binnen een jaar of 2 (soms zelfs eerder) weer weg kan gooien. Soms is het echt beter om te investeren in lange termijn kwaliteit.

Review Le Creuset rvs sauteerpan_3

Meer informatie over de rvs-pannen van Le Creuset? Kijk dan hier of informeer bij de betere warenhuizen, kook- en huishoudwinkels.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer